אסיה חתמה בטריטוריה האדומה; שנחאי איבדה 1.54%

מניות סקטור הפיננסים הובילו את ירידות השערים בעקבות חששות המשקיעים על כניסת ארה"ב ויפן למיתון. חברות הכריה נסחרו במגמה שלילית עקב ירידת מחירי הנפט והנחושת אמש בבורסת הסחורות בניו יורק
שי יוכט |

המדדים המובילים באסיה חתמו את יום המסחר בירידות שערים. ההתבטאויות אמש של הפדרל ריזרב כי כלכלת ארה"ב מאיטה והתבטאיותה של ענקית הפיננסים, מורגן סטנלי, כי יפן עלולה להיכנס למיתון שולחים את המניות האסיאתיות להסחר בטריטוריה האדומה.

שנחאי איבדה 1.54%, הניקיי היפני השיל 0.7%, האנג סנג בהונג קונג צנח 2.41%, פוטסי סין נפל 2.75% ומדד הקוספי הוסיף 0.12%.

"הסנטימנט בשווקים התערער, האטה בכלכלת ארה"ב היא נראית כמעט ודאית והמשקיעים חוששים שזה יגרום להאטה גלובלית בשאר שווקי העולם", כך אמר Yang Haeman, מנהל כספים בסיאול.

מניות הפיננסים בלטו בירידות שערים: מניית Mitsubishi UFJ, הבנק הגדול ביפן, אשר יותר מ-2 מיליארד דולר מהשקעותיה היו קשורות בשוק המשכנתאות המשני, איבדה 1.9%.מניית Mizuho Financial, הבנק השני בגודלו ביפן, נפלה 1.9%. כמו כן, מניית HSBC Holdings, הבנק הגדול באירופה על פי שווי שוק, השילה 1.7% במסחר בהונג קונג.

מניית IHI Corp, היצרנית הגדולה ביפן לציוד כבד, התרסקת 11%, הירידה החדה ביותר במניה הנמצאת במדד MSCI לאסיה פסיפיק. חברת IHI נכנסה לרשימת מעקב מטעם הבורסה בטוקיו לאחר שדיווחה על הפסד בלתי צפוי של 30 מיליארד יין (268 מיליון דולר) כתוצאה מפרויקטים הנדסיים.

מניית Samsung, היצואנית הגדולה בדרום קוריאה, השילה 0.8% במסחר בסיאול. בסידני, מניית Westfield Group, הבעלים של 59 קניונים בארה"ב, איבדה 1.6% לרמה של 21.6 דולר אוסטרלי. כמו כן, מניית Hardie Industries יורדת 2.6%.

מניית Canon, היצרנית הגדולה בעולם למצלמות דיגיטליות, השילה2.4%. כמו כן, מניית Honda Motor, יצרנית המכוניות הגדולה ביפן, איבדה 1.3%

היין התחזק אתמול אל מול הדולר במסחר בטוקיו לרמה של 110.63 יין מרמה של 111.81 יין. התחזקות היין מקטינה את ההכנסות של הייצואנים ברחבי המדינה לאחר שאלה ממירים את הדולרים למטבע המקומי.

מניית BHP, חברת הכריה הגדולה בעולם ומפיקת הנפט הגדולה באוסטרליה, איבדה 2.3%. מניית Rio Tinto, חברת הכריה השלישית בגודלה בגודלה בעולם, השילה 3.1%.

הנפט הגולמי רשם אתמול ירידה לרמה של 89.3 דולר לחבית במסחר בבורסת הסחורות בניו יורק. מחיר הנחושת השיל אף הוא מערכו ואיבד 1.9% במסחר בניו יורק.

"המסחר בשווקי הסחורות החל להיות דובי, הביקושים מכיוונה של סין לא יכפו על האטה הצפויה מכיוונה של ארה"ב, יפן ואירופה", כך אמר Leslie Phang, מנהל כספים בסינגפור.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה