מה נשים רוצות?... במכונית - חלק ב'

כתבה שניה בסדרה: אפרת אדיר ממשיכה לחפש מכונית. רועי שחורי מניסאן מסכים עם שי קופיליס מיגואר, בכך שנשים רציונליות יותר בתהליך קניית רכב. גם היום - בכתבה המצולמת על הדגמים והמחירים לנשים לכתבה המלאה
אפרת אדיר |

לאחר ביקורי אתמול בסוכנות יגואר המספקת רכבי פרימיום, הגעתי לסוכנות ניסן המציעה רכבים במחירים "עממיים" יותר. כאן מצאתי 3 דגמים המתאימים למגוון נשים - רווקות וצעירות, עצמאיות, צעירות ברוחן ואמהות.

רועי שחורי, מנהל מותג ניסן, הסביר לי על הדגמים ומנה את ההבדלים ביניהם. "נשים קונות יותר את דגם ניסן מייקרה שמחירו ההתחלתי 105 אלף שקל", אומר שחורי "המייקרה הוא כמו תכשיט, המשלב עיצוב ופונקציונליות, ולכן אידיאלי לנשים צעירות או צעירות ברוחן וקרייריסטיות. אחד היתרונות הוא שהרכב קטן ונוח לנהוג בו ברחובות צרים וכן לחנות איתו".

הדגם השני, "הסקסי יותר", לדבריו, הוא ניסן מייקרה C+C, שעולה כ-160 אלף שקל (תלוי בתוספות ובאבזור) והוא מסוג קופה-קבריולט, כלומר עם גג פתוח. "זה רכב לצעירות ורווקות שחיות בערים מרכזיות וחשוב להן סטייל ושכל הכביש יסתכל עליהן". וגם כאן, כמובן, הבחירה האבסולוטית היא תיבת הילוכים אוטומטית, כמו יתר הדגמים המועדפים על נשים.

הדגם השלישי הוא המשפחתי יותר - ניסן NOTE, שמחירו ההתחלתי הוא 114 אלף שקל. "מדובר במיני ואן שמיועד לאמהות המסיעות את ילדיהן והוא מאובזר באמצעי בטיחות חיוניים וגאדג'טים לילדים כמו תאי אחסון ושולחנות מתקפלים, לצד עיצוב עדכני, מרווח ומסוגנן", מסביר שחורי.

החלטת קנייה משותפת

בבחינת החלטת הקנייה של רכב המיועד לשימוש האישה, שחורי סבור, כי מדובר בהחלטה משותפת. "לבעל יש את המילה האחרונה, אבל לאישה יש חד משמעית השפעה על קניית הרכב. בסוף מתקבלת החלטה משותפת, כשהגבר הוא המבצע את ההזמנה בפועל".

בניסן לא מייעדים רכב ספציפי לגבר או לאישה אלא לשני המינים. כדוגמא הוא נותן את רכבי ה-4X4 והג'יפים המצ'ואיסטים ביותר בהן נוהגות גם נשים. "לחילופין גם על המייקרה הקטנה נוהגים גברים. אין לנו קיטלוג של רכב לגבר או רכב לאישה".

אולם, עדיין לשחורי דעה מוצקה וזהה לזו של שי קופיליס, מנהל השיווק והמכירות של יגואר שהתראיין אף הוא ל-Bizportal במסגרת סדרת כתבות הרכב. גם הוא חושב שנשים קונות יותר חכם מגברים ויש להן חשיבה רציונלית ופרקטית יותר בבחירת הרכב. "לגבר, לעומת זאת, יש בעיית גודל והוא מעדיף מכונית גדולה יותר בלי קשר לפן השימושי שלה".

ש: מהו השוני בין שוק הרכב הישראלי לשוק בארה"ב?

"בארה"ב יש מרחבים ונסיעות בין עירוניות שאורכות שעות ולכן אין צורך לדאוג לבעיית החניה, לכן מעדיפים שם רכבים גדולים ומגושמים כמו ג'יפים. בישראל, יש גישה לא פשוטה לחניונים וכמו באירופה מעדיפים מכוניות קומפקטיות יותר".

אולם, בישראל החשיבה הרציונלית שונה מבאירופה. "שם", מסביר שחורי "מעדיפים מכוניות חסכוניות יותר ומזהמות פחות, בעוד בישראל לא הגענו לשם ויש לנו קצת מהמנטליות האמריקאית של מכוניות בנזין גדולות, אבל אנחנו מתקדמים לשם, כי באמת אין ברירה והכבישים הופכים לעמוסים יותר ויותר ואנחנו מחפשים פתרונות נוחים וקלים יותר. לכן המכוניות שמגיעות לישראל נמכרות גם באירופה".

בשוק הרכב במזרח הרחוק נותן שחורי את יפן כדוגמא. "ביפן הסגנון אחר לגמרי, יש שם מכוניות קטנטנות שעדיין לא הגיעו לישראל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה