נחקרת הענקת האופציות למנכ"ל אפל
על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, חוקרות הרשויות הפדראליות בארה"ב חשד כי לאופציות שהוענקו למנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, נקבע תאריך כוזב - חודש אוקטובר 2001. בידיעה צוטטו "מקורות שמקורבים לפרשה אך ביקשו לשמור על עילום שם". בעקבות הפרסומים שבו ועלו החששות כי ג'ובס לא יוכל להוסיף ולהנהיג את חברת אפל.
ג'ובס נתפס ככוח המניע מאחורי ההצלחה המחודשת של חברת אפל בשנים האחרונות, וכמי שאחראי להצלחה של נגני iPod ומחשבי מק החדשים. בעקבות הפרסומים ירד השער של מניות אפל בשיעור של 1.2%, לאחר שבשבוע שעבר טיפס שערן לשיא של כל הזמנים, נוכח הציפיות בשוק להצלחה של מכשירי iPhone החדשים.
ג'ונתן הופס, אנליסט מחברת ThinkEquity, מעריך שג'ובס יימצא חף מאשמה, אך עד שהחשדות יופרכו עלולים לחלוף חודשים ארוכים. "התובע הכללי יחקור, הרשות לניירות ערך (SEC) תחקור, השאלה החשובה היא אם על ג'ובס לפרוש - ולדעתי התשובה היא לא". הופס הוסיף, כי "חשוב לזכור שהחקירות עדיין לא הסתיימו".
הדוברים של אפל, SEC ומשרד המשפטים האמריקני סירבו להגיב לידיעה.
בחודש שעבר הודתה אפל כי בדו"חות צוין בטעות כאילו הענקת האופציות לג'ובס אושרה בישיבה מיוחדת של מועצת המנהלים שהתכנסה ב-19 באוקטובר 2001. "בתאריך זה לא כונסה ישיבה מיוחדת", דיווחה אפל ב-29 בדצמבר. בעקבות התיארוך הכוזב עלה השווי של 7.5 מיליון האופציות שהוענקו לג'ובס, וחברת אפל נאלצה להקטין את רווחיה ב-20 מיליון דולרים.
על פי המקורות שצוטטו בוול סטריט ג'ורנל ביום ו' האחרון, ערכה את הרישום הכוזב וונדי האוול, עורכת דין שפוטרה לפני כחודש מאפל. המקורות דיווחו כי לטענת האוול הורתה לה היועצת המשפטית הראשית של אפל, ננסי היינן, להכין את המסמך הכוזב. "הגברת האוול פעלה כפי שהורו לה מנהלי אפל וכפי שהאמינה שטובת החברה מחייבת", אמר תומס קרלוצ'י, עורך הדין של האוול.
לא ניתן היה לקבל את תגובתם של קרלוצ'י או האוול. עורכת הדין של היינן, כריסטינה ארגואדס, מסרה כי לקוחתה "לא ביצעה שום עבירה ביודעין", והוסיפה כי "כל פעולה שביצעה היינן ביחס לאופציות אושרה על ידי הממונים עליה".
בחודש שעברה הביעה מועצת המנהלים אמון מלא בג'ובס, בעקבות חקירה פנימית שניהלה וועדה מיוחדת בראשות סגן נשיא ארה"ב לשעבר, אל גור, שהוא חבר במועצת המנהלים של אפל. זאת למרות שהוועדה הורתה לאפל להפחית 84 מיליון דולרים מרווחיה, בשל תיארוך כוזב של למעלה מ-6,400 אופציות למניות. בחקירה הפנימית נמצא כי ג'ובס ומנהלים נוספים המליצו לקבוע תאריכים כוזבים, או היו מודעים לכך שנקבעו תאריכים כוזבים, אך לא נהנו בעצמם, באופן ישיר, מהתיארוך הכוזב.
אפל היא אחת היותר ידועות מבין למעלה מ-160 חברות היי-טק שכנגדן מתנהלת חקירה בחשד לתיארוך כוזב של אופציות.