המאקרו חזר לרכז עניין והנפט שוב מהווה מכשול
ביום שלישי האחרון הודיע הפד כי הוא מותיר את הריבית ללא שינוי וזאת לאחר 17 העלאות ריבית רצופות. בהודעה שצורפה לפרסום ההחלטה נמסר כי המשך המדיניות המוניטרית יהיה בהתאם לנתונים שיתקבלו בתקופה הקרובה. השווקים סגרו, ביום ההודעה, בירידות שערים לנוכח הצפי (האופטימי מידי) כי הפד יצהיר על סיום תהליך העלאת הריבית. מאז אותו היום, חזרו המשקיעים לנתח כל נתון מאקרו אפשרי במאמץ לנחש נכונה את עתיד המדיניות המוניטרית.
היום הודיע משרד המסחר האמריקני מספר נתונים בעלי משמעות בעבור המשקיעים. כשעה לפני פתיחת המסחר פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות בחודש יולי (נתון המודד את אחוז השינוי החודשי של סך הקבלות מחנויות המסחר הקמעונאי) כאשר על פי התחזיות , צפוי היה הנתון לרשום עליה של 0.8% אך בפועל רשם הנתון עליה חדה יותר- 1.4%. מכירות הרכבים בחודש יולי זינקו בשיעור של 3.1% ומכירות הבנזין עלו 2.5%והיו מהנתונים הבולטים במדד. גם בניכוי מכירות הרכבים רשם המדד עליה של 1%.
העליה החדה בנתון המכירות הקמעונאיות יכולה אולי להרגיעה את אלו החוששים מהאטה כלכלית אך הנתון בהחלט צפוי לעורר חשש אצל אלו הרוצים לראות את סיומו של תהליך העלאת הריבית. ראשי הפד רוצים לראות את הכלכלה האמריקנית מאטה את הקצב באופן ניכר וסביר להניח שנתון המכירות לא היה לרוחם כלל.
במקביל פורסמו מחירי היבוא בחודש יולי אשר ע"פ האנליסטים צפויים היו להציג עליה של 0.8% אך בפועל רשמו עליה של 0.9%. בניכוי מחירי האנרגיה רשמו מחירי היבוא ירידה של 0.1% (ירידה ראשונה מאז חודש מארס) לאחר שעלו בחודש יוני בשיעור של 0.4% ובחודש מאי בשיעור של 0.7%. הנתון מהווה סימן חיובי בנוגע לרמת האינפלציה אך גם מראה את הדומיננטיות הבעייתית של מחירי האנגיה הגואים.
כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר פורסם נתון המלאי העיסקי בארה"ב בחודש יוני. ע"פ הנתון, המלאי העיסקי גדל בשיעור של 0.8%, גבוה מתחזיות האנליסטים בארה"ב שצפו עליה של 0.6%, בעוד המכירות צמחו בשיעור של 0.2%.