מינואר אישר המדען פרויקטים רפואיים ב-406 מ' ש'
ועדת המחקר בראשות המדען הראשי, ד"ר אלי אופר (בתמונה), מסכמת פעילותה מתחילת השנה בתחום ליווי לפרוייקטים בשוק מדעי החיים. הוועדה, כך עולה מהנתונים, דנה מתחילת ינואר 2006 ב-136 תוכניות מו"פ במדעי החיים שהוגשו למדען הראשי במסלול המו"פ התחרותי. מתוכן, אישרה הוועדה 91 תוכניות בתקציב מאושר של 406 מיליון שקל.
הנתונים כוללים גם אישור של 160 מיליון שקל אשר יינתנו כמענקי מו"פ לחברות. 20% מהתוכניות שאושרו הינן מתחום המכשור הרפואי, 43% מתחום פיתוח תרופות, 37% מתחום ביוטכנולוגיה.
המענקים המאושרים בתחום מדעי החיים מהווים כ-25% מסך המענקים שאישרה לשכת המדען מתחילת השנה. תחום מדעי החיים, יחד עם תחומי הננו-טכנולוגיה והתעשיה המסורתית, הינם תחומים מועדפים בלשכת המדען הראשי.
הנתונים פורסמו הבוקר, עם פתיחתו בירושלים של כנס ביומד 2006, בשיתוף משרד התמ"ת, משרד המדע והטכנולוגיה ומתימו"פ. בכנס מציגות מספר רב של חברות את היצע הטכנולוגיה הישראלית בתחום מדעי החיים. בין המציגות חברות מכשור רפואי, ביואינפורמטיקה, ננו-ביוטכנולוגיה, ציוד מעבדה, גנטיקה, אימונולוגיה וחידושים מחקריים.
משה רותם, שותף מייסד בחברת סנרייז פרויקטים, המתמחה בנושא השגת מענקי מו"פ לחברות העוסקות במדעי החיים אמר לקראת הכנס, "גם מזווית הראייה שלנו אנו עדים לעלייה מתמדת במימון מענקי המו"פ לפרויקטים בתחום מדעי החיים בשנתיים האחרונות, ותוצאותיה מדברות בעד עצמן בהיקף ובעוצמה הנראית גם בתערוכת ביומד ישראל השנה. ניכר כי ניתוב הכספים לתחום זה של המו"פ העלה את היכולות של ישראל להתמודד מול שחקנים גדולים בעולם ולקחת מקום מכובד ברשימת המדינות המובילות בחדשנות טכנולוגית במיזמי מדעי החיים".
לקראת הכנס, ציין ד"ר אלי אופר, כי לשכת המדען הראשי מקדמת את תחום הביוטכנולוגיה באמצעות מתן העדפות לפרויקטים בתחום במסלולי התמיכה הקיימים. כמו כן שוקדת הלשכה על פיתוח כלי סיוע חדשים לפרויקטים הנמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים יחסית, זאת על מנת לענות על הצורך של השקעת סכומי כסף גדולים יחסית הדרושים לפתוח המוצרים בתחום.