דגנית ורד
צילום: זארה ברוקס

המיליארדר הבריטי וינסנט צ'נגוויז קנה 12% מסמארט אגרו ב-3 מ' ש'

קבוצת CBG של צ'נגווייז השתתפה בהנפקת שותפות המו"פ שנכשלה בשבוע שעבר. עוד קיבל אופציות משתי סדרות שונות שבמימוש מלא יגדילו את אחזקותיו לכ-31%. צ'נגוויז הוא גם אחד השותפים של כלל ביוטכנולוגיה בהנפקת שלד הספאק שלה בוול סטריט
איתי פת-יה |

המיליארדר הבריטי וינסנט צ'נגוויז נכנס להשקעה בשותפות המו"פ סמארט אגרו יהש 0.5% באמצעות קבוצת ההשקעות שלו CBG (Consensus Business Group). החברה השתתפה בהנפקת השותפות שכשלה בשבוע שעבר, ורכשה בתמורה ל-3.25 מיליון שקל 12.4% ממניות השותפות.

השותפות קיוותה לגייס 20 מיליון שקל לקופתה אך לבסוף גייסה 14.4 מיליון שקל, וזאת על אף הנחה אפקטיבית משמעותית על מחיר המניה קודם לכן - מהלך אותו ביקרנו בביזפורטל שכן הוא פוגע דרמטית בבעלי היחדיות הקיימים שכבר מופסדים 70% מאז ההנפקה הראשונה (לפני 9 חודשים).

את המניות רכשה למעשה חברת סנטורוס שבבעלות CBG. במסגרת החבילה קיבל וינסנט צ'נגוויז 680,000 מניות ובנוסף אופציות מסדרה 1 ומסדרה 2 שבמימוש מלא יביאו את אחזקותיו בשותפות לשיעור של 31%.

CBG מתמחה בהשקעות בתחומי המזון, החקלאות, הרפואה, מדעי החיים וטכנולוגיות שינויי אקלים והשקיע בחברות ישראליות בהיקף 2 מיליארד שקל. בין היתר, חברת Kalistcare של הקבוצה מחזיקה ב-33% מהשותפות שבבעלותה שלד הספאק Cactus שתנפיק כלל ביוטכנו 3.02% בוול סטריט במטרה למזג פעילות של חברה ישראלית בתחומי הביוטכנולוגיה, פיתוח התרופות, הרפואה הדיגיטלית והטכנולוגיה הרפואית.

סמארט אגרו, הונפקה באוקטובר 2020 ושוויה אחרי שתי ההנפקות כ-17 מיליון שקל. החברה השקיעה במספר חברות בתחום האגרו ובמקביל דיווחה על התפתחויות בחברות האלו. הן בהחלט יכולות להצליח, השאלה אם זה יתורגם להצלחה בחברה למעלה.  "עם 3 חברות בפורטפוליו של השותפות אני לא אוכל להשיא ערך למשיקעים, אנחנו משקיעים רק בתותחים בשביל להוריד למינימום את הסיכון. אני מאמינה שזה ישיא ערך למשיקעים", הסבירה לנו ורד בראיון.

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה