אחרי שזינק אתמול ב-0.658%: הדולר מתחזק הבוקר ב-0.18% ל-3.52 שקלים
אחרי שהדולר זינק אתמול ב-0.658% לרמה של 3.5210 שקלים, ממשיך הבוקר הדולר להתחזק ועולה במסחר הרציף ב-0.18% לשער של 3.5274 שקלים. מתחילת השנה עלה הדולר ב-1.5% ביחס לשקל.
מחלקת המחקר של FXCM ישראל: "הדולר-שקל פתח את שבוע המסחר בסערה וזינק מעלה, הן הודות לביקוש העולמי לדולר והן כהמשך לאפקט הטכני בעקבות התערבויות בנק ישראל. הפריצה בשבוע שעבר מעל רמות ההתנגדות של 3.50 ו-3.51 'העיפה' לא מעט שורטיסטים ויצרה מומנטום טכני חזק כלפי מעלה. הדולר-שקל נסחר כעת ברמתו הגבוהה ביותר מאז דצמבר, ונראה כי בנק ישראל השיג ניצחון במאבק מול הספקולנטים.
כעת נסללה הדרך עד לרמת ההתנגדות 3.54, שם יהיה המבחן הבא. בסופו של דבר, המגמה בטווח הארוך יותר עודנה יורדת וכעת נשאלת השאלה עד לאן יתרחב התיקון. הסנטימנט השלילי בעולם מגביר את הביקוש לדולר, המהווה אלטרנטיבה סולידית ובטוחה יותר בתנאים הנוכחיים, מה שאמור לחזק אותו גם למול השקל, המהווה במסחר העולמי מטבע אקזוטי הנושא סיכון גבוה יותר".
הדולר החלש טוב ליבואנים, אך גרוע ליצואנים שמקבלים את אותה תמורה עבור הסחורה שלהם בערכים דולרים. בנק ישראל מנסה לעצור את התחזקות השקל ביחס לדולר בכדי להגן על הייצור בישראל, אך זאת משימה קשה מאוד עם סביבת ריבית נמוכה.
- קיסטון זינקה ב-7.3%, טבע ב-2.9%; הבנקים ירדו ב-1.2%
- אלקטריאון זינקה ב-13%, ארית נפלה ב-6.4%; הבנקים ירדו ב-1.3%
בית ההשקעות יוטרייד: "צמצום ההרחבה הכמותית מצד ה'פד' ה-10 מיליארד דולר ל-65 מיליארד דולר בחודש מוביל לחוסר יציבות בשווקים המתעוררים, זאת למרות רבעון רביעי של 2013 שבו השוק האמריקני הציג צמיחה יציבה ועלייה של 3.2% בצריכת חומרי גלם, זאת לעומת צפי לעלייה של 3%. החדשות על צמצום ההקלה הכמותית שלחו לירידות חדות את המטבעות של שווקים מתעוררים כמו הודו, טורקיה ודרום אפריקה דבר המשפיע מהותית על שוק הסחורות. צמצום ההרחבה הכמותית הוביל לעליית ערכו של הדולר האמריקני אשר עלייה בערכו השפיעה על ירידת ערך של המתכות היקרות. הפלטינום והפלדיום הגיעו בסוף השבוע האחרון לשפל חודשי. גם הזהב רשם השבוע יריד של כ-1% ל-1,251 דולר לאונקיה. בעוד מתכת הכסף רשמה ירידה של כ-4.3%. מתכות הבסיס רשמו גם הן ירידות ערך בשל הצפי לירידה בביקושים מצד השווקים המתעוררים ובראשם סין. רק בשבוע האחרון ראינו את מחיר הנחושת יורד ב-2%, את האלומיניום יורד ב-3% ואת מתכת הניקל יורדת ב-5.5%". השקל התחזק ב-9% ביחס לדולר בשנת 2013 והתחזק ב-7% מול סל של 7 המטבעות המובילים. בנק ישראל מחזיק היום ביתרות דולרים עצומות של 82 מיליארד בעקבות מסע אגרסיבי של רכישות מאז שנת 2008. אשתקד רכש בנק ישראל מט"ח בהיקף של 2.1 מיליארד דולר והשנה הוא מתכנן לרכוש מט"ח בהיקף של 3.5 מיליארד דולר.