מתן רבין, מנכ"ל סולרום, צילום: טל כהןמתן רבין, מנכ"ל סולרום, צילום: טל כהן

תמורת 24 מיליון שקל: סולרום תספק לייזרים ללקוח חדש

חברת סולרום הודיעה היום על חתימת הסכם מסגרת עם חברה ישראלית ביטחונית, המהווה לקוח חדש של החברה, שכולל אספקת לייזרים מסוג QCL בהיקף של עד כ-24 מיליון שקל

רן קידר |
נושאים בכתבה סולרום

חברת סולרום החזקות בע"מ סולרום החז 30.48%  , העוסקת בפיתוח וייצור מערכות ומוצרים בתחום הביטחוני, הודיעה היום על חתימת הסכם מסגרת עם חברה ישראלית ביטחונית, המהווה לקוח חדש של החברה. ההסכם כולל אספקת לייזרים מסוג QCL (Quantum Cascade Laser) בהיקף של עד כ-24 מיליון שקל. על פי תחזיות הלקוח (שאינן מחייבות), אספקת המוצרים צפויה להתרחש לאורך חמש השנים הקרובות: במהלך 2026 צפויות הזמנות בשווי של כ-2.6 מיליון שקל, ואילו במהלך 2027–2030 צפויים כ-5.4 מיליון שקל מדי שנה.

תחילת ההסכם מותנית באישור הלקוח לעמידת החברה בדרישות מוצר שנקבעו, כולל אספקת 2 יחידות מכל סוג מוצר עד ליום 30 בינואר 2026, ואישורם עד 3 חודשים לאחר מכן. בנוסף, סולרום תעניק אחריות של 24 חודשים ותספק שירותי תחזוקה ותמיכה טכנית ל-20 שנה. ההסכם אינו בלעדי וללקוח שמורה הזכות להתקשר עם ספקים נוספים, והוא רשאי להפסיק את ההתקשרות בהודעה מוקדמת של 30 יום.

עם זאת ולמרות ההסתייגות, ההסכם משקף הצהרת כוונות ברורה מצד הלקוח, שביצע את ההזמנה לאחר שבדק את המערכות במשך מספר חודשים ובחן את הביצועים. מתן רבין, מנכ"ל סולרום, ציין: "מדובר באבן דרך משמעותית נוספת בכניסת טכנולוגיית הלייזר שלנו לשוק הביטחוני. ההסכם משקף אמון עמוק ביכולות של מוצרי QCL שלנו, לאחר תהליך בחינה מקיף מול הלקוח. אנו מזהים פוטנציאל צמיחה משמעותי בשוק הצבאי, בארץ ובחו"ל, ורואים בטכנולוגיה זו מנוע מרכזי בהתפתחות החברה בשנים הקרובות".


בראיון שערכנו לפני כחודש עם רבין, הוא טען שכל הזמנה שמקבלת החברה מקדמת אותה אל ההזמנה הבאה, "התהליכים בתעשייה הביטחונית לוקחים זמן, אנחנו 8 חודשים בתוך ההסבה וכבר קיבלנו 2 הזמנות ואנחנו במו"מ מתקדם עם חברות נוספות" אמר לפני כחודש. "אני פחות מסתכל על הפן הכספי, זה מוכיח לנו בתור חברה את היכולות, כי חדירה עם מוצר חדש לשוק הביטחוני והסבה כזאת, לוקחים זמן ולמזלנו גם בגלל העבודה הקשה שאנחנו עושים אז אנחנו מצליחים לקצר את הזמנים כמה שאפשר". 

חלק ניכר של ההזמנות של סולרום מגיע מהתחום המתפתח של מערכות לייזר ביטחוניות. עם זאת, לצד פעילותה המרכזית, סולרום נהנית גם מהכנסות מנכסי נדל"ן תפעוליים שהוסבו להשכרה. 

מנכ"ל סולרום: "בשמונה חודשים קיבלנו שתי הזמנות בתחום הלייזר - זו רק ההתחלה"

סולרום מיזגה לתוכה את סולרום אלקטרוניקה בספטמבר 2024 , והתמזגה עם השלד הבורסאי של 3DM. היא עוסקת, בעצמה ובאמצעות חברות בנות, בפיתוח וייצור של מערכות וציוד אלקטרוני, אלקטרו-מכני ואלקטרו-אופטי, לרבות לייזרים מתקדמים מסוג QCL עבור יישומים צבאיים ואסטרטגיים. סולרום מפעילה ארבעה מפעלי ייצור בישראל, מעסיקה כ-150 עובדים, ומחזיקה באישורי הסמכה מחברות ביטחוניות מהמובילות בישראל. בעלת השליטה בסולרום היא קבוצת אם.אנד.אם קפיטל שבבעלות משותפת של איתי מולדבסקי ודוד מימון.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

ברבעון הראשון של 2025 החברה דיווחה על גידול של כ-42% בהכנסות ל-26.1 מיליון שקל, ועל זינוק של כ-70% ברווח הנקי ל-6.5 מיליון שקל. עיקר ההכנסות, כ-19.7 מיליון שקל, הגיעו מהפעילות המסורתית של החברה, מערכות אלקטרוניקה, תקשורת ולייזר, שצמחה בכ-7% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הגולמי מהפעילות הזו הסתכם בכ-8.7 מיליון שקל, והוביל את הרווחיות הגולמית הכוללת לרמה גבוהה במיוחד של 44%. 

מתחילת 2025 עלתה מניית סולרום בכ-16.3%. ב-12 החודשים האחרונים עלתה ב-36.6%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה