
פסגות: טאואר משתפרת, אבל מחיר המניה גבוה מדי
לקריאת כתבות נוספות על טאואר
> טאואר הכתה את צפי האנליסטים ומספקת תחזית טובה לרבעון השלישי
> טאואר מזנקת ב-8% בעקבות הדוחות, "בפתיחת המסחר בוול-סטריט תהיה עלייה חדה יותר"
> ניתוח טכני: טאואר - עניין של תזמון
סוף סוף חדשות טובות מיפן
הניצולת הממוצעת של כלל מתקני החברה הגיעה ברבעון השני לשפל, אולם מפעל ה-Uozo ביפן נמצא בזינוק חד. למרות שהחברה מפרטת רק ניצולת ממוצעת לגבי שלושת מתקניה ביפן, הרי שבשיחת הוועידה פירט המנכ"ל שניצולת Uozo עלתה באופן מהותי ויתרה מכך, החברה בתהליך מתמשך של הרחבת כושר הייצור ל-300mm, שם היא רואה ביקוש גבוה מיכולת הייצור הנוכחית שלה. בהתאם היא מתכוונת להשקיע בהרחבת כושר ייצור זה 100 מיליון דולר. ההערכות הן שההכנסות בגין הרחבת כושר הייצור יחלו לבוא לידי ביטוי במהלך המחצית הראשונה של 2020.
המפעל ב-Uozo הינו המתקן היחיד בו טאואר מייצרת על גבי, 300mm Wafer. מתקן זה נהנה סופסוף מצמיחה חדה, זאת הרבה בזכות המעבר המצוי בתחילת דרכו לטכנולוגיית ה-5G והצורך הגובר ב-RF SOI מתאימים (הרכיב האחראי על התקשורת האלחוטית). טאואר מייצרת RF SOI גם על גבי 200mm, שם היא חשבת ליצרנית מובילה. סה"כ ציינה החברה שהיא רואה כיום ביקוש שיא לתחום ה-RF SOI.
השיח בנוגע לפוטנציאל הצמיחה של התחום אינו חדש והוא מבוסס על העלייה המתמשכת בהיקף ה-DATA ברשת כמו גם הצפי לגידול מהותי במספר מכשירי הקצה שיזדקקו לקישוריות אלחוטית (IOT). טאואר אף צפתה בשנה שעברה את האפשרות לצוואר בקבוק בחומר הגלם (ה-SOI silicon wafers) וחתמה חוזה אספקה ארוך טווח עם SOITEC, המבטיח אספקה ומחיר לשנים הקרובות.
החברה סיפקה אתמול אינדקציה לגבי הביקוש החזק ל-300mm, אלו באו לידי ביטוי כפי שציינו בעליה החדה בניצולת הנוכחית של מפעל ה-Uozo ביפן והיערכות החברה להגדלה נוספת של ניצולת המפעל.
שיפור בנצילות – שיפור מהיר ברווחיות
בשיחת הוועידה אף צוין שהחברה עתידה לתרגם כ-50%-55% מתוספת ההכנסות לתוספת ברווח הגולמי. תחת הנחה זו ועל פי תחזית ההכנסה שהחברה סיפקה (312 מיליון דולר) שיעור הרווח הגולמי צפוי לעלות ברבעון השלישי לכ-18% וברבעון הרביעי על פי ציפיות ההכנסה הממוצעות בשוק (319 מיליון דולר) שיעור הרווח הגולמי צפוי להתקרב ל-19%. בשנת 2020, במידה ותהיה צמיחה חדה יותר, תחזור החברה לרווח גולמי גבוה מ-20%.
סיכום ותרחישים
שיחת הוועידה אתמול הייתה חיובית, החברה שידרה אופטימיות לגבי יכולתה להתגבר באופן מהיר על הירידה בהכנסות שנבעה מעדכון החוזה עם Panasonic וסיפקה תשובות מפורטות לשאלות הנוגעות ברווחיות והרחבת כושר הייצור. בנוסף, כמו בכל שיחה פירטה החברה את הנצילות הממוצעת על פני הרבעון בכל אחד ממתקניה.
הנתון האופטימי ביותר שסיפקה החברה הינו העלייה החדה בפעילות המפעל ביפן (Uozo), שם רואה החברה ביקוש גבוה מיכולת הייצור שלה ופועלת להרחיבו במהרה (תוכנית השקעה של 100 מיליון דולר והשפעה על ההכנסות כבר במהלך המחצית הראשונה 2020). הביקוש הגבוה הינו בעיקר על רקע מעבדי התקשורת האלחוטית, ה-RF SOI ותפקידם המרכזי במעבר לטכנולוגיית ה-5G.
מנגד, בלטה חולשת שבבי ה-SiGe, silicon germanium, אלו המשמשים את ה- Data centers וסובלים מירידה בביקוש על רקע תהליך "עיכול מלאים" של הלקוחות.
בתרחיש האופטימי, הביקוש ל-RF SOI ול-SiGe יהיה גבוה ב-2020 והחברה תצליח להגדיל באופן מהותי את הניצולת במתקניה ותחזור לשיעור גולמי המתקרב ל-25%, הרווחיות שאפיינה אותה בשנים 2016-17. בשיחת הוועידה, ענתה החברה שבהנחה שהניצולת תגדל מהותית ניתן להעריך שתחזור לרמת רווחיות זו. כאשר היא מצפה לשיפור מהותי כבר ב-2020.
בתרחיש של חזרה מהירה יחסית לרווחיות של השנים האחרונות, ניתן לצפות לצמיחה חדה יחסית ברווח למניה ולהצדיק את מכפיל הרווח בו נסחרת המניה כיום. תרחיש זה מתבסס על אמון ביכולת החברה לעמוד בהערכותיה. הערכות החברה ב-2018 התגלו כאופטימיות מידי.
בתרחיש הפסימי, החברה מתקשה כבר כמעט שנתיים להגדיל את הכנסותיה, למרות ששנת 2018 נחשבה לשנת שיא בתעשייה. על רקע זה, קשה לראות איך היא מצליחה לצמוח בתקופה ממותנת יחסית, כמו זו הנוכחית. הצמיחה האורגנית שחווה החברה כיום תמשיך לקזז את השפעות הירידה בהיקף החוזה ביפן בלבד. החוזים עם Maxim ו-Panasonic מהווים כ-30% מהכנסות החברה, אלו אף צפויים לרדת מעט, בהתאם לירידה המובנית בחוזה עם Maxim.
התחרות וסביבה עסקית חלשה, ימשיכו להשפיע על יכולתה להגדיל את הניצולת במפעליה ולשפר את שיעורי הרווחיות. עליה בביקוש לשבבים מסוימים תתקזז בירידה בביקוש לשבבים אחרים. החברה תמשיך לדשדש ותציג צמיחה מתונה מאוד בהכנסות ושיעורי רווחיות נמוכים, דומים לאלו של המחצית הראשונה של 2019. בתרחיש זה מכפיל הרווח בו נסחרת המניה כיום הינו גבוה.
להערכתנו, תוצאות החברה יהיו טובות יותר מהתרחיש הפסימי, אך עיקר השיפור צפוי במהלך 2020 וכנראה במהלך המחצית השניה שלה, עת פירות תוכנית ההרחבה של המתקן ב-Uozo יבואו לידי ביטוי טוב יותר בתוצאות החברה. עד אז, החברה תרשום כנראה צמיחה מתונה (חד ספרתית נמוכה) ותצליח לשפר את רווחיותה, אם כי זו לא צפויה להיות גבוהה באופן משמעותי מרמת ה-20%.
להערכתנו, מחיר המניה הנוכחי מגלם את ההערכות האופטימיות של החברה בשיחת הוועידה האחרונה:
- 4.אנונימי 01/08/2019 14:02הגב לתגובה זושמעתי להצעה . מכרתי. דווקא עולה המניה .
- 3.אילו 01/08/2019 13:14הגב לתגובה זובאמת שאני לא מבין את העיסוק האובססיבי של המשקיעים הישראליים בטאואר. אוקי, הבנו, גאווה ישראלית שיש לנו חברה בתחום המוליכים (שהיא טיפה בים בשוק העולמי), אבל כמה אפשר להתעסק איתה? יש לכם היום כל כך הרבה מניות אמריקאיות זולות בתחום המוליכים, של חברות ענק כמו אנבידיה (NVDA), מיקרון (MU), איי.אמ.די (AMD), למה להיתקע עם החברה הזאת ממגדל העמק? תתחילו לחשוב בגדול חבר'ה!
- 2.אנונימי 01/08/2019 09:11הגב לתגובה זוחסר בכתבה הסבר למה מחיר המניה גבוה ? אין התייחסות לשווי שוק , הון עצמי , כלום..מחיר המניה לא קשור רק לפעילות ולרווח אלא לכמה שווה החברה בפועל.. מחיר המניה ירד כמעט ב- 50 אחוז , עכשיו הוא בעלייה . מחיר המניה מגלם את התסריט הפסימי דווקא
- טאואר 01/08/2019 11:04הגב לתגובה זולהערם.אתה מסתכל רק על צד אחד של המשוואה. בונים על החצי השני של שנה הבאה - לך תדע מה יהיה עד אז.
- 1.אבי 31/07/2019 22:36הגב לתגובה זוהשער לא גבוה .לפני שנה ומשהו הנייר הגיע 12000 ומה עכשיו .הכותבת מתוך מניעים אינטרסנטיים