שימו לב - זו הסיבה שבלאומי ממשיכים להמליץ על האפיק המנייתי
לאחר ששבוע המסחר בת"א נסגר ביציבות ובוול סטריט המדדים נסחרים בשיא כל הזמנים ברקע לעונת הדו"חות, בלאומי ממליצים על חשיפה מנייתי ממוצעת. "במבט כולל, התמחור באפיק המניות אמנם גבוה, אך זאת במקביל לתמחור יקר גם בשאר אפיקי ההשקעה. בהתחשב בכך, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ".
בעניין זה נכתב כי "מדדי המניות המרכזיים בחו"ל נהנים משיפור נאה ברווחיות הפירמות בשנה האחרונה, שיפור שצפוי להשתקף גם בעונת הדוחות הנוכחית. גם בישראל, רווחי הפירמות המקומיות צפויים להמשיך ולגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בשל התמחור הגבוה בשווקים - קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל".אתמול הודיעה נגיד הבנק המרכזי באירופה (ECB) על הפחתה בתוכנית רכישות האג"ח. בלאומי התייחסו לסביבה המוניטרית "ככל שהמגמות החיוביות בכלכלה העולמית תמשכנה, ניתן לצפות למעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. דוגמה נקודתית לכך היא ההפחתה הנוספת בקצב רכישת אג"ח עליה הוכרז אתמול, על ידי הבנק המרכזי האירופי. עליה בסביבת הריבית עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים".
ברקע לעליית הריבית הצפויה בארה"ב והגדלת הפער בין הריביות המוניטאריות ממליצים בלאומי על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות, כך נכתב בהמלצה: "אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. זאת, גם בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות".
בנוגע לשוק האג"ח, כתבו בלאומי "באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. קצב האינפלציה צפוי לעלות במתינות בחודשים הקרובים. הערכה זו נשענת על שיפור בקצב עליית השכר, סביבת הביקושים המקומית האיתנה, ועלייה מתונה בסביבת האינפלציה בחו"ל. המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בתוך כך, אנו ממליצים על החזקת מח"מ מעט ארוך יותר באפיק הממשלתי השקלי המקומי ביחס לרכיב אג"ח חו"ל. זאת, לאור הערכה כי הריבית בישראל צפויה להישאר ללא שינוי לתקופה ממושכת, לעומת אפשרות למדיניות מוניטארית מרחיבה פחות בחלק מהכלכלות הגדולות בחודשים הקרובים. בפרט, אנו מעריכים שתוואי העלייה של ריבית הפד בשנה הקרובה יהיה תלול מאשר זה שמתומחר בשווקים".
- 4.שוקי 29/10/2017 14:35הגב לתגובה זויש גופים שונים ואינטרסנטים שמוכרים מניות ומצמצמים אחזקות. או שזה סוחרי יום למיניהם או שעוד כמה חודשיםנדע שגוף פלוני מימש רווחים וגוף אחר עשה רילוקיישן בתיק ועוד כל מיני דיבורים כאלה... משהו לא הגיוני פה...
- 3.אנליסט 27/10/2017 14:48הגב לתגובה זוהמעוף רחוק 20%משיא ...יש מקום לעליות ניכרות בארץ
- 2.קניתי קולים (ל"ת)ממשיכים בניפוח הבועה 27/10/2017 12:57הגב לתגובה זו
- 1.א 27/10/2017 10:33הגב לתגובה זוהתימחור בשוק המניות גבוה..אך זאת במקביל לתימחור גבוה בשאר האפיקים..מי שרוצה תרגום..אז: יתכן ונעלה עוד 3 אחוז אך מצד שני יתכן שנרד 85 אחוז. במשבר 1983 של הבנקים..אם לא המדינה שעזרה..היום לא היה בנק שכזה ביינינו. אך..לא רחוק היום ובנק זה ואחרים לא יהיו במצב צבירה כמו היום ואם בכלל יהיו.
- nuyh 27/10/2017 11:52הגב לתגובה זועל פחד הגבהים של השוק מדברים כבר הרבה זמן. אבל מה לעשות , בשלב זה ההמלצות של הבנק לאורך זמן הצדיקו את עצמם. זה שבאיזה שהוא שלב יבואו גם ירידות זה בטוח