הפחד מדבר? הציבור פדה 40 מיליון שקל מהקרנות המנייתיות - לאן הכסף זרם?
פתיחת השנה העצבנית בשוק ההון משפיעה. למרות שהשבוע שעבר היה חיובי ובמהלכו טיפס מדד המעו"ף ב-0.65% ומדד ת"א 75 הוסיף 1.2%, הציבור בחר להתרחק ממניות. הקרנות המנייתיות רשמו פידיונות של 36 מיליון שקל, כש-50 מיליון שקל נפדו ממניות בארץ, כשמנגד קרנות מניות בחו"ל שמרו על יציבות וגייסו 10 מיליון שקל.
מדובר למעשה בשבוע שני ברציפות שבו נרשמים פידיונות בקרנות מנייתיות ישראליות לאחר שבשבוע שעבר כבר נרשמו פידיונות של 68 מיליון שקל. צריך להזכיר שבחודש ינואר כולו נרשמו גיוסים מרשמים לקרנות מנייתיות של 900 מיליון שקל וזה היה חודש ינואר החזק ביותר מאז שנת 2006. אז לאן זרם הכסף?
חששות הציבור באו לידי ביטוי עם קצב הגיוסים הגובר לאפיק השקלי. השבוע גוייסו 550 מיליון שקל לקרנות הכספיות (ועוד 39 מיליון שקל קרנות אג"ח שקליות), זאת לעומת פדיונות קלים בשבוע הקודם. לשם השוואה, בחודש ינואר כולו גוייסו 580 מיליון שקל באפיק השקלי - דבר המעיד על התגברות קצב הגיוסים באפיק הסולידי הזה.
באפיקים הקצת פחות סולידיים קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית (קרנות 10/90 וכו'), הציגו השבוע גיוסים של כ-400 מיליון שקל המסתכמים לכ-3.1 מיליארד שקל מתחילת השנה.
- כמה הרוויחו משקיעי הקרנות המנייתיות ברבעון הראשון, ואיזה חברה הצטיינה?
- גם בתקופה של זעזועים חשוב לזכור - בטווח הארוך המניות מנצחות
עוד נציין, את אגרות החוב הממשלתיות שהתאפיינו השבוע בעליות שערים תודות לעלייה שנרשמה באגרות חוב של ממשלת ארה"ב. מדד ממשלתי כללי רשם השבוע תשואה של 0.1% בהובלת הצמודים לטווח ארוך שזינקו ב-0.4%. קרנות אג"ח מדינה הציגו השבוע עלייה של יותר מפי 2 בקצב הגיוסים לעומת השבוע בקודם, זאת לאחר שגייסו כ-340 מיליון שקל ו-כ-1.1 מיליארד שקל מתחילת השנה.