פישר מורגש בשוק המט"ח: פעילות הזרים המשיכה לרדת גם במהלך מארס

נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש מארס אומנם עלה אך חלקם היחסי של תושבי חוץ המשיך לרדת. בנק ישראל רכש 200 מיליון דולר בסוף פברואר
אריאל אטיאס | (4)

חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל בשוק המט"ח ירד במארס ועמד על כ-47% בהשוואה לכ-51% בפברואר ולכ-60% בינואר, כך מדווח היום (א') בנק ישראל.

נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש מארס הסתכם בכ-118 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-112 מיליארדים בפברואר וכ-154 מיליארדים בחודש ינואר. עם זאת, בשקלול מספר ימי המסחר נרשמה ירידה בהיקפי המסחר: היקף של כ-5.3 מיליארדי דולר, בהשוואה לכ-5.6 בחודש פברואר וכ-7 בינואר.

נפח המסחר בעסקות המרה (עסקות ספוט ועסקות פורוורד) ירד בחודשיים האחרונים והסתכם בחודש מארס בכ-41 מיליארד דולר בהשוואה לכ-45 מיליארד דולר בפברואר ולכ-51 מיליארד דולר בחודש ינואר. כאשר פעילותם של תושבי החוץ בעסקות המרה במארס הסתכמה בכ-15 מיליארד דולר - כ-37% מסך הפעילות במכשירים אלו, בהשוואה לכ-43% בחודש פברואר. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) ירד כאמור בשיעור אבסולוטי של 13% בשלושה חודשים.

את הירידה בהיקף הפעילות של הזרים במט"ח ניתן לקשר לצעדי המדיניות החדשים אותם קבע בנק ישראל בסוף ינואר: החלת חובת דיווח חדשה על עסקות במטבע חוץ ובמכשירי חוב וחובת נזילות (10%) על עסקות במטבע חוץ שנכנסה לתוקפה בחודש פברואר.

ראוי לציין, שצעדי בנק ישראל פגעו בעיקר בפעילות הגופים הזרים באמצעות הבנקים הישראלים, שכן הוראת הבנק חלה רק על הבנקים הישראלים ולא על הבנקים הזרים.

מהלך חודש מארס התחזק השקל מול הדולר בשיעור של כ-3.9%, ומול האירו בכ-1.2%, זאת בעוד בעולם נחלש הדולר רק בכ-2.8% מול האירו. עוד חושפים נתוני הבנק המרכזי, כי בסוף חודש פברואר הוא רכש כ-200 מיליון דולר, בניסיון לתמוך בשער הדולר-שקל. בחודש מארס לא רכש בנק ישראל מט"ח.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שלמה 10/04/2011 19:04
    הגב לתגובה זו
    תגיד מה האמונה העיוורת שלך בדולר.???אובמה האדיוט מדפיס דולרים כמו נירות זבל....ואתה עם הכלכלה הבריאה בנתיים....קונה ממנו שקלים בריאים בדולר חולה? אולי טיפש אך עד מתי?
  • 3.
    z 10/04/2011 14:50
    הגב לתגובה זו
    פישר ודאי ימשיך לקנות דולרים ובצדק לרגע שבו האינפלציה העולמית תתפרץ בגדול בשל מחירי סחורות ואנרגיה כולל אלו המהווים חומרי גלם.היבואנים יעלו את הביקוש לדולרים בעתיד הלא רחוק.ופישר יוכל לחנוק את האינפלציה על ידי מכירתם תוך שמירה על יציבות גם היצואנים לא יצטרכו לגדר.
  • 2.
    גם הדולר המשיך להתרסק אז אנא מכם די לשקרים (ל"ת)
    הזרים פה ובגדול 10/04/2011 14:32
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    צחי 10/04/2011 14:25
    הגב לתגובה זו
    המשחק של רכישה של כמה מאות מיליונים זה כסף קטן. בתור אמריקאי הייתי מעדיף להשקיע בשקל הישראלי כי פערי הריבית טובים בהרבה, על הדולר מקבלים בלחף כ2 עשיריות. על השקל אפשר לקבל אם יש לך סכום מכובד כ3 אחוז. והמצב הכלכלי והביטחוני לא רע יותר ממקומות אחרים !!