שוב מתקרב לשיא: שיעור המניות בתיק הנכסים - הגבוה ב-3 השנים האחרונות
עליות השערים שנרשמו בשוק המניות המקומי במהלך חודש אוקטובר הביאו את חשיפתם המשקיעים הישראליים למניות לרמת שיא שנתית ותרמו להגדלת שווי הנכסים של הציבור לשיא כל הזמנים של 2.496 טריליון שקלים.
מנתוני בנק ישראל שפורסמו היום (ג') עולה, כי סך ההשקעות של הציבור במניות בארץ בחודש אוקטובר עלה ב-3% ל-500.2 מיליארד שקל מ-485.5 מיליארד שקלים בספטמבר וכמו כן, שיעור ההחזקה הכללי במניות הישראליות עלה מרמה של 19.7% ל-20%, הרמה הגבוהה ביותר מאז מארס 2010. שווי התיק עלה ב-1.06% מסך של 2.469 טריליון שקלים בספטמבר.
לעלייה בשווי תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור תרמה החשיפה הגדולה למניות. באוקטובר טיפסו מדדי המניות המובילים בישראל, ת"א 25 ו-ת"א 100 ב-3.92% ו-4.11% בהתאמה.
שיעור החשיפה למניות בארץ ובחו"ל יחדיו עלה אף הוא לרמה הגבוהה ביותר מאז פרוץ משבר המשכנתאות בארה"ב בשנת 2007 ל-25.1% לעומת 24.8% בספטמבר. עם זאת, נתח המניות הזרות המוחזקות ע"י הציבור הישראלי ביחס לשווי הכספי של תיק הנכסים נותר ללא שינוי על 5.1% - זה חודש רביעי ברציפות.
נתוני השקעות הישראלים במניות בחו"ל כולל החזקות בעלי עניין במניות הישראליות הנסחרות בחו"ל (מעל 10%) ללא החזקתם בחברות הדואליות הנכללת בנתוני ההחזקה במניות בארץ.
החשיפה לאיגרות חוב סחירות בקרב הציבור הישראלי עלתה מעט לסך של 542.8 מיליארד שקל באוקטובר, כאשר העלייה הורגשה בעיקר באיגרות חוב סחירות צמודות למדד בה עלתה ההחזקה ב-6.7 מיליארד שקלים לסך של 329.6 מיליארד שקל - רמת שיא כל הזמנים.
תיק הנכסים של הציבור אינו כולל את הממשלה, את בנק ישראל, את השקעות תושבי חוץ ואת הבנקים המסחריים והבנקים למשכנתאות. כמו כן, הנכסים בארץ אינם כוללים תעודות סל, תעודות פיקדון ואגרות חוב מובנות. מנגד, הוא כולל נכסים לא צמודים, כגון מזומן, חשבונות עו"ש, פיקדונות בנקאיים, אג"ח, נכסים צמודים ולא צמודים ומניות בארץ ובחו"ל.