ה'פד' הצביע אמש בעד אימוץ המלצות ועידת 'בזל 3' בארה"ב

לאחר 'מבחני הלחץ' שערך הפדרל ריזרב לבנקים השנה, הרגולטורים בארה"ב אמורים להכיר את מצב הנזילות של הבנקים; שיקולים רבים צריכים להילקח בחשבון כאשר מאמצים תקנות בשווקים הפיננסיים
עידן קייסר |

הפדרל ריזרב הכריע אמש (ה') בהצבעה האם לאמץ את חוקי וועידת 'בזל 3' בנוגע לרגולציה בשוק ההון ובבנקאות - לטובת אימוץ התקנים החדשים. נציגי הרגולציה בארה"ב טוענים כי היחסים החדשים עלולים לפגוע בהלוואות לציבור, ולאימוץ המלצות 'באזל 3' עלולות להיות השלכות לא מכוונות.

חוקי וועידת באזל 3 מבוססים על ההסכמים אשר בוססו בחודש ספטמבר 2010 בבאזל. החוקים דורשים מבנקים בינלאומיים להחזיק הון עצמי 'קשיח' בסך של 7% מכלל הנכסים שהם מחזיקים במאזניהם, שיעור הון עצמי מוחזק שיישומו יידרש בין השנים 2013 ל- 2019.

באופן ספציפי, הדרישות המינימליות לרמות הון עצמי מוחזק הורמו משיעור של 2% לשיעור של 4.5%, והבנקים יצטרכו להחזיק מעתה 'מקדם בטחון' נוסף בשיעור של 2.5% נוספים. מקדם בטחון זה נועד "לספוג תקופות לחץ עתידיות בשווקים", כך לפי קבוצת מושלים ואחראים שהרכיבו את וועדת המבקרים בבזל 3.

תקנות ההון העצמי הוסכמו על קבוצת 20 המדינות, כולל ארה"ב, במהלך שנועד להבטיח כי גופים גדולים לא יצטרכו לבקש חילוץ פעם נוספת, חילוצים שמגיעים כמובן ממשלמי המיסים.

"תמיד צריך לבחון את האיזון, בכל נקודת זמן, על מנת לקבוע כמה הון להחזיק בבנק - בהתחשב באיזה כלים נוספים יש לך" אמר דניאל טארולו, מושל בפדרל ריזרב. טארולו אמר עוד כי הוא היה מעוניין בשיעורי הון עצמי מינימליים גבוהים יותר, אך הרמה שעליה הסכימו 20 המדינות היא חלק מהסכמה בינלאומית.

למהלך של אימוץ המלצות וועדת באזל 3 ישנם גם מבקרים רבים, דונלד לאמסון, בכיר לשעבר במשרד האוצר האמריקני, אמר למרקט ווצ' כי "בזמן שלאנשים קשה לטפל בעיקולים על בתיהם, ומתעסקים בבנייה מחדש של החוב על נכסיהם, הדבר האחרון שאנו רוצים לראות הוא שהבנקים ילוו פחות כסף לציבור. הרגולטורים מודעים לבעיה זו והם לא רוצים לתת לבנקים תירוצים למה לא להלוות לציבור".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה