גודל טקסט
זום
ניגודיות

הדולר היציג התחזק קלות: "בנק ישראל לא צפוי להתערב השבוע במסחר ולנצל את המגמה בעולם"

כך מעריכים בחברת כלל פורקס. הדולר היציג עלה ב-0.1% לרמה של 3.774 שקלים והאירו מנגד נחלש ב-0.65% לרמה של 5.49 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר שינה כיוון ולאחר שנחלש קלות מול השקל בבוקר עבר לעליה קלה. זאת, על רקע מגמה שלילית בבורסות אירופה וצפי לירידות קלות גם בפתיחת המסחר בניו-יורק מאוחר יותר.

בזירת המאקרו, פורסם לפני זמן קצר כי מדד מחירי הבתים של קייס שילר, העוקב אחר מחירי הדירות ב-20 אזורי מטרופולין ברחבי ארה"ב, הצביע כצפוי על התמתנות נוספת בקצב ירידת ערך הבתים, עוד איתות אולי להקלה בחומרת המשבר בענף הנדל"ן בכלכלה המובילה בעולם.

מעבר לנקודת האור הטמונה בהתמתנות נוספת בקצב ירידת המחירים, המדד הציג ירידת מחירים איטית מהצפי. מדד קייס שילר רשם בחודש יולי ירידה של 13.3% במחירי הבתים לעומת חודש יולי אשתקד, זאת בעוד קונצנזוס התחזיות עמד על ירידה של 14.2%. למעשה מדובר בקצב הירידה השנתי האיטי מאז חודש פברואר בשנת 2008.

הדולר היציג עלה ב-0.1% לרמה של 3.774 שקלים והאירו מנגד נחלש ב-0.65% לרמה של 5.49 שקלים. בעולם מתחזק המטבע האמריקני ב-0.42% מול היין היפני לרמה של 90.07 דולרים ליין ונסחר בעליה של 0.42% מול האירו, ברמה של 1.455 דולרים לאירו.

מחברת כלל פורקס נמסר כי "ההערכות בשוק הן כי בנק ישראל לא יתערב השבוע במסחר, כעת במסחר וינצל את המגמה הפרו דולרית בעולם. חצייה של רמת ה-3.75 כלפי מטה עשויה לאותת של החלשות לכיוון 3.70 ומעלה את הסבירות להתערבות נוספת של בנק ישראל במסחר במט"ח".

ברמת המאקרו, עוד רמז להתאוששות הכלכלה העולמית ניתן היה למצוא אמש (ב') בהודעת קרן המטבע הבינלאומית, כי תעלה במהלך הימים הקרובים את התחזית הצמיחה בכלכלות העיקריות, עבור שנת 2010. מוריו פורטוגל, בכיר בקרן המטבע הבינלאומית (ה-IMF), מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הקרן תדווח בימים הקרובים על העלאת תחזית הצמיחה הגלובלית לשנה הבאה מ-2.5% ל-3%.

שיפור במצבו של המשק העולמי מחליש את הדולר והיין, שנתפסים כמטבעות מקלט, ומעודדים את סוחרי ה"קארי טרייד" להמשיך לקחת הלוואות במטבעות שהריבית עליהם אפסית, כמו היין והדולר, ולהשקיע במטבעות מסוכנים יותר כמו הדולר האוסטרלי והריאל הברזילאי.

ביום שישי, נזכיר, זינק הדולר ב-1% מול השקל. המסחר התנהל ברקע להודעתו מיום חמישי של נגיד הבנק המרכזי, הפרופ' סטנלי פישר, אשר לא ממשיך במהלך העלאות הריבית והותיר את הריבית ללא שינוי על 0.75%, זאת בזמן שחלק גדול מהתחזיות היו להעלאה של 0.25%. בהודעה נכתב, כי "ההחלטה להותיר את הריבית לחודש אוקטובר ללא שינוי ברמה של 0.75 נקודות אחוז, תורמת לחזרת האינפלציה לתחום היעד ולביסוס ההתאוששות בפעילות תוך תמיכה ביציבות הפיננסית."

כלכלני בנק הפועלים כתבו בסקירה השבועית כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים".

מחד, בפועלים מציינים כי הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, אומרים כלכלני הבנק כי בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה