סגירה חזקה באירופה: לאחר הירידות החדות, הדאקס זינק 1.5%
המועמד הרפובליקני דונאלד טראמפ עשה את הבלתי יאמן וזכה בנשיאות ארה"ב. בתוך התנועה במדדי המניות הייתה דרמטית גם היא, לאחר שהנפילות בחוזים העתידיים בארה"ב השתנו מירידות של יותר מ-5% לעליות של קרוב ל-1% בשעת המסחר האחרונה באירופה. ביבשת עצמה מדד הדאקס הגרמני עבר מירידות של 1.2% לסגירה חזקה עם זינוק של 1.5%. הקאק 40 הוסיף 1.4%.
מדדי אירופה
CAC 40 2.33%
פוטסי
דאקס
קית' וייד, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות שרודרס הבריטי: "יש סיכוי גבוה למלחמת סחר עם בחירתו של טראמפ. המדיניות הפיסקלית שלו תצמצם במסים ובהוצאות, ויש סבירות גבוהה שתביא לריבית גבוהה יותר, אינפלציה וגרעון תקציבי עמוק יותר. הקונגרס צפוי למתן את המדיניות הפיסקלית של הנשיא החדש, בעוד הוא יהנה מחופש בנושא הסחר".
אוהד חיים, אנליסט ניירות ערך זרים בלאומי שוקי הון: "בחירתו הסנסציונית מספקת לשוק את מה שהוא הכי חושש ממנו (ובגדול) - עלייה משמעותית ברמת האי וודאות על רקע העובדה כי טראמפ נתפס כאדם בלתי צפוי, לא עקבי ולא ברור. לטראמפ אין שום מחויבות מוקדמת כולל לא למפלגה הרפובליקנית, שתחת המטרייה שלה הוא נבחר, ושניסתה להתנער ממנו בכל דרך אפשרית טרום הבחירות. לכן, רב הנסתר על הגלוי לגבי המדיניות שלו כולל הכוח הרב המוענק לנשיא לפי החוקה האמריקאית. עם זאת, כדאי לזכור שניהול הכלכלה האמריקאית אינו נתון לגחמתו זה או של אחר ונבואות הזעם נראות לנו מוגזמות". "אלה עיקרי המדיניות הכלכלית של טראמפ, כפי שעלו בקמפיין האגרסיבי שלו – לא את כולם יצליח ליישם וגם לא באותה עוצמה: "מדיניות הפד, והכרזתו על הדחתה של ג'נט יילן מראשות הפד. דונלד טראמפ מתנגד למדיניות היציאה הנוכחית של הפד, ותומך בהמשך ריבית נמוכה".
"הפחתת מס חברות בארה"ב: מס החברות הנוכחי, בממוצע 35%, יחסית גבוה לעולם, ובמטרה להחזיר את החברות האמריקאיות, טראמפ דיבר על הפחתה של מס החברות לרמה של 15%".
"הסכמי סחר - טראמפ שואף לחיזוק הייצור המקומי ולהתכנסות פנימה של הכלכלה הגדולה בעולם. הוא יתקשה לבטל לחלוטין את הסכמי הסחר, אך בידיו יש את הכוח להחליש אותם. במבט סקטוריאלי, בחירתו של טראמפ מפחיתה את הלחץ מסקטור הפארמה, כשהאיום העיקרי על פגיעה ברווחיות החברות המלווה בדרישה להפחתת מחירי התרופות יתמתן. סקטור נוסף הצפוי להנות מהבחירה הוא סקטור האנרגיה, עם הפחתת הלחץ הרגולטורי על חברות האנרגיה המסורתיות. תופעה מעניינת שרואים הבוקר היא היחלשות של הדולר."
"באופן היסטורי, כאשר התנודתיות בעולם ההשקעות עולה ומדד הפחד עולה אנו רואים את תופעת Flight to Safety , כאשר המשקיעים בורחים לנכסים בטוחים והראשון שבהם הוא הדולר. המשברים שהתרחשו בשנים האחרונות הם עדות לכך - הברקזיט, משבר מחירי הסחורות, משבר האשראי באירופה ובועת הנדל"ן בסין. הדוגמא הבולטת ביותר היא מ- 2008, ביום נפילת ליהמן ברדרס, כשברקע חשש אמיתי למערכת הפיננסית האמריקאית, הדולר, באופן פרדוקסלי, התחזק. בחירת טראמפ מובילה לתוצאה ההפוכה - היחלשות הדולר אל מול סל המטבעות העולמי".