ג'נסן הואנג מנכ״ל אינבידה בסין, צילום: רשתות חברתיותג'נסן הואנג מנכ״ל אינבידה בסין, צילום: רשתות חברתיות

מנכ"ל אנבידיה: "המודל והיכולות של דיפסיק הם A+"; דיפסיק היא אויב או חבר?

ג'נסן הואנג מחניף לתעשיית ה-AI הסינית במהלך ביקורו, במקביל לפתיחת קווי האספקה לשוק הסיני; הבעיה: המודלים הסינים מאיימים על ענקיות הטק, שאחראים על 45% מהמכירות של אנבידיה; גול עצמי או מלחמת הישרדות? וגם - האם הבאזז של ה-AI מתחיל לדעוך?

מנדי הניג | (1)

בחודשים האחרונים ג׳נסן הואנג מנכ"ל אנבידיה היה על קו בייג׳ינג וושינגטון. הוא יודע טוב לשחק את המשחק. הוא נפגש עם טראמפ לפני שיצא לסין ושיכנע אותו שמכירת שבבי AI מתקדמים לסין הם אינטרס לאומי. הוא הסביר שאם הסינים לא יקנו מאנבידיה הם יעשו את זה בבית והם מצליחים להקטין בהדרגה את הפער הטכנולוגי. הוא דיבר על וואווי - תחרות נוספת לאנבידיה מסין - וואווי תשיק שבב בינה מלאכותית, ואמר שאם הפער ייסגר אז היתרון התחרותי שיש לארה"ב על סין ייעלם. זה הספיק כדי שטראמפ ישתכנע (לפחות בינתיים) והאישור המיוחל לייצוא שבבים מתקדמים לסין - התקבל.

עם הבשורה הזאת, הואנג טס לסין, נפגש עם הממשל ובכירי התעשייה, בישר את הבשורה, והתקבל בזרועות פתוחות. על הדרך הוא סגר עסקאות והחמיא מאוד לתעשיית ה-AI הסינית. "המודלים הסיניים בקוד פתוח הם מנוע שמקדם את כל העולם", אמר הואנג. "הם נותנים לכל מדינה ולכל תעשייה אפשרות להצטרף למהפכת ה‑AI". 


דיפסיק - מאויב לחבר?

הואנג שיבח את דיפסיק, וזה נראה כמו אויב שהפך לחבר, או משהו בסגנון - אם אתה לא יכול לנצח אותו תצטרף אליו. דיפסיק השיקה את המודל שלה לפני כחצי שנה ויצרה רעש והמולה בשווקים ובתעשיית ה-AI. היא השקיעה מיליוני דולרים בודדים לפיתוח של מודל טוב בעוד ענקיות הטק האמריקאיות השקיעו עשרות רבות של מיליארדי דולרים ויותר. איך זה ייתכן? 

ראשית, הם עדיין לא מודלים שווים לחלוטין, דיפסיק ובהמשך חברות סיניות נוספות, מצליחות להעמיד מודלים מאוד טובים, אבל פחות טוב משל OpenAI וכנראה גם של ג'ימיני. אבל הפער מצטמצם מאוד. שנית, הגישה שונה וזה האיום הגדול. חברות הענק משקיעות עשרות רבות של מיליארדים כדי להגיע לכל דבר שזז ברשת, לכל פיסת מידע, כוח עיבודי ענק, מעבר על כמות עצומה של חומר כדי לייצר תשובה נכונה.

הגישה של דיפסיק היא חסכונית - אל תעבדו ותנתחו כמויות עצומות, אלא לכו על גישה איכותית, נתחו את המקורות המהימנים.  התשובה בסוף לא שונה דרמטית, אבל בעלויות שהם פיפס קטן.

כשזה צף לעולם, וול סטריט רעדה - מי צריך שבבי AI מתקדמים בעשרות מיליארדים אם אפשר לעשות זאת במיליונים. התעשייה נפלה בעשרות אחוזים, ואז התחילו שני כיוונים - כיוון ראשון היה להאשים את הסינים שהם העתיקו, שכפלו, שהנתוני לא נכונים. מהר מאוד הבינו שזה לא כך כי יש עוד חברות שפועלות כך עם מודלים טובים והחליטו "לחבק" את התעשייה הסינית.

ענקיות הטק והחברות עם הצ'אטים והמודלים המתקדמים בארה"ב טוענות שהם המובילות, ושיש גם את הסינים. אנבידיה ספקית השבבים טוענת שגם במודלים אחרים צריך יכולות עיבוד לשלבים הבאים של המהפכה, לשימוש אצל הלקוחות, צרכנים, ליכולות נוספות וכו'. זה נכון, אבל אם צריך, רק להמחשה 10% ממה שהוערך לשלב הראשון, זה גם יהיה פחות לשלבים הבאים, כלומר, ההיקף של השבבים הנדרשים לא יהיה כזה גדול כמו שמעריכים עכשיו.

קיראו עוד ב"גלובל"

אלא שהואנג הוא מלך השבבים. הוא אומר שצריך, הוא מוביל את המהפכה, אז בקושי מתווכחים איתו. הנה אחת מהביקורות היחידות שנשמעו - "ה-AI מתחיל להיראות כמו בועה" - מי אמר ולמה סיכוי טוב שהוא צודק? - קריאה חשובה. 


הואנג טס לסין, סגר עסקאות והחמיא לתעשייה ולחברות ספציפיות, בראשן דיפסיק - "המחקרים שלהם ברמה הגבוהה ביותר. זה מדע ברמה A+ והנדסה ברמה A+". הוא גם הזכיר את עליבאבא, טנסנט, MiniMax וביידו שמציגים מודלים ברמה עולמית, ומובילות במאמרים ומחקר מדעי בתחום ה‑AI. אלא שהמחמאות האלו, והן ככל הנראה אמיתיות מלמדות על הבעיה במודל של החברות האמריקאיות.

הן משקיעות מדי שנה עשרות רבות של מיליארדים וזה רק הולך וגדל. אם הסינים עושים זאת בסכומים נמוכים דרמטית (עליבאבא מיליארדים בודדים, דיפסיק עלתה לעשרות מיליונים בשנה) אז מתישהו החברות האמריקאיות ישנו כיוון ויורידו את ההשקעות. זה יהיה גול עצמי לאנבידיה, אבל יכול להיות שהואנג מצפה לרקוד על שתי החתונות - להמשיך למכור לענקיות הטק שחושבות במודל מסוים ולסינים שחושבים במודל וגישה אחרים.

אולי זה יעבוד, אבל הגיוני יותר שבסוף יהיה מודל מנצח אחד שיתפוס וזה יכול להיות המודל האיכותי. אם זה יקרה ואנבידיה לא תמכור לסינים, אז היא הולכת ודועכת. לכן חשוב להואנג להיות באירוע, הוא רוקד על שתי החתונות כי זו מבחינתו הישרדות. לתת לוואווי ולחברות שבבים לקחת את השוק הסיני זה אומר לאבד את השוק הסיני שיכול להיות עם מודל מנצח ולהיות עם האמרקאיים שמשקיעים עכשיו הראבה כי הן במרוץ מטורף כדי לרצות את וול סטריט, אבל לא בטוח שזה יימשך. 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    סווינגר 17/07/2025 09:57
    הגב לתגובה זו
    הפעם בגזרת ה AI.פעם היה מירוץ לחלל מירוץ לפצצה גרעינית. היום זה מירוץ הAI.בהצלחה לכל הצדדים.