וול סטריט מסחר בורסה
צילום: רוי שיינמן

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח ברקע מספר נתונים כלכליים שיפורסמו במהלך השבוע לצד המשך הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של השנה

אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה פדרל ריזרב

השבוע הקרוב צפוי להיות עמוס באירועים משמעותיים בשוק האמריקאי, עם דוחות כספיים מרשתות קמעונאות גדולות לצד נאומים של בכירים מהפדרל ריזרב. המשקיעים יעקבו בדריכות אחר התפתחויות, במטרה להבין את כיוון השוק נוכח החששות מהאטה בצריכה ותגובות הפד לאינפלציה המתמשכת. בנוסף המסחר בוול סטריט יושפע בין היתר מהורדת הדירוג של ארה"ב על ידי מוד'יס, כזכור, בצעד היסטורי, הודיעה סוכנות דירוג האשראי מודי'ס על הורדת דירוג האשראי של ארצות הברית מ-AAA, (הדירוג המושלם), ל-Aa1, הרמה השנייה בגובהה. בכך השלימה מודי'ס את המהלך שבו שלוש סוכנויות הדירוג הגדולות - מודי'ס, פיץ' וסטנדרד אנד פור'ס (S&P) - שללו מארה"ב את מעמדה כבעלת אשראי ללא רבב.


ביום חמישי, 22 במאי, יתפרסמו נתוני מכירות בתים קיימים לחודש אפריל, כאשר השוק נותר חלש בשל ריביות גבוהות ומלאי מוגבל. ביום שישי, 23 במאי, יתפרסמו נתוני מכירות בתים חדשים לחודש אפריל, שעשויים לשקף את השפעת העלאת הריבית על הביקוש לדיור. בנוסף, ביום חמישי יתפרסמו נתוני תביעות האבטלה הראשוניות, שיספקו אינדיקציה למצב שוק העבודה, לצד פרסום מדד PMI של S&P Global לחודש מאי, שיציע מבט מוקדם על ביצועי מגזרי התעשייה והשירותים. 


במקביל, בכירי הפדרל ריזרב צפויים להופיע במהלך השבוע, על רקע ביקורת מצד הנשיא טראמפ על שמירת הריבית היציבה. הפד ממשיך לעקוב אחרי השפעות המכסים על האינפלציה ושוק העבודה. ביום שני צפויים לדבר סגן יו"ר הפד פיליפ ג'פרסון, נשיא הפד של אטלנטה רפאל בוסטיק, נשיאת הפד של דאלאס לורי לוגן ונשיא הפד של ניו יורק ג'ון וויליאמס. ביום שלישי ימשיכו נאומים של רפאל בוסטיק, נשיאת הפד של סן פרנסיסקו מרי דיילי, נשיאת הפד של קליבלנד בת' המק ונשיא הפד של סנט לואיס אלברטו מוסלם. ביום רביעי צפויים לדבר חברת מועצת הנגידים מישל בואמן ונשיא הפד של ריצ'מונד טום ברקין, וביום חמישי ינאם ג'ון וויליאמס. המשקיעים יעקבו אחרי נאומים אלה בחיפוש אחר רמזים לגבי מדיניות הריבית העתידית.


ארה"ב: האינפלציה מתמתנת, בינתיים

"גם סך האינפלציה וגם אינפלציית הליבה עלו ב-0.2% באפריל, לעומת ציפיות ל-0.3% בכל אחד מהם", מציין אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי במיטב, "סך כל האינפלציה התמתנה ל-2.3% מ-2.4%, ואינפלציית הליבה נותרה על קצב של 2.8%. מחירי הסחורות ליבה עלו ב-0.1% (וגם עלו ב-0.1% שנה אחורה). מחירי השכירות (לפי חוזי שכירות, במשקל 26.2%) עלו ב-0.4%, לאחר 0.4% במרץ, ו-0.3% בפברואר. מחירי השכירות עדיין ממשיכים לעלות בקצב מהיר יחסית (4.3% שנה אחורה). בהסתכלות קדימה, מחירי שכירות ביד 2 (Zillow) לא מצביעים על התמתנות בקצב העלייה. מחירי השירותים ללא שכירות עלו ב-0.2%, האצה מ-0.1% בחודש הקודם (2.8% שנה אחורה). מחירי התפוקה PPI ליבה התמתנו ל-3.1% מ-3.3% (שנה אחורה). האינפלציה באפריל עדיין לא משקפת את השפעת המכסים. הפד ימתין לראות את האינפלציה בחודשים הקרובים עם חשש להאצה במחירי הסחורות, גם לאחר השגת פשרות בנושא המכסים מול בריטניה וסין".


"הנתונים הריאליים היו חלשים יחסית. באפריל, המכירות הקמעונאיות ליבה ירדו ב-0.2%, הייצור התעשייתי (ללא אנרגיה) ירד ב-0.4% ומספר דורשי העבודה המתמשכים נותר גבוה על 1.88 מיליון איש. במאי, מדד האמון הצרכני של מישיגן המשיך לרדת וציפיות האינפלציה שנה קדימה עלו ל-7.3% מ-6.5%. התחלות הבנייה עלו ב-1.6% באפריל אך הן עדיין נמוכות ב-8.7% לעומת פברואר. מספר אישורי הבנייה ירד ב-4.7%. מדד האופטימיות בקרב הקבלנים (NAHB) ירד בחדות בחודש מאי לרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2023. נדמה שצמצום במלאי הבתים הפנויים ימשיך לתמוך בעליית מחירי הדיור, כולל מחירי השכירות. איום נוסף על שוק האג"ח: הרפובליקנים בקונגרס יוזמים חקיקה אשר תגדיל את החוב ב-3.7 טריליון דולר בעשור הקרוב, כולל הורדה משמעותית במיסים".


זבז'נסקי מוסיף: "ארה"ב וסין הגיעו להבנות בנוגע לשיעורי המכס, שהפכו נמוכים בהרבה מההכרזות המקוריות, אך מדובר בהסכם זמני לתקופה של 90 יום בלבד. שיעור המכס על יבוא מסין ירד ל-30% (ועוד 10% שמוטלים על כל המדינות), לעומת 145% בהכרזות קודמות. על היבוא מארה"ב לסין יוטל מכס של 10% במקום 125%. אף על פי שהורדת המכסים מצמצמת את היקף העלויות, ההתייקרות ביבוא מסין (מכס נטו של 40%) צפויה להמשיך לתרום לאינפלציה בארה"ב, מה שעלול להקשות על הפדרל ריזרב להוריד את הריבית. בחודש מרץ נרשמה עלייה של 2.6% בייצור התעשייתי בארה"ב, ועלייה של 3.6% במונחים שנתיים (האצה לעומת 1.2% לפני כן). 

גם באירופה נרשמה עלייה בפעילות התעשייתית: הייצור התעשייתי בגרמניה עלה ב-3.1% במרץ, והיצוא עלה ב-2.9%, כאשר במונחים שנתיים נרשמה עלייה מרשימה של 13.7% (לעומת 6.2% לפני חודש). היבוא לאירופה עלה ב-8.7% לעומת שנה קודמת (מ-5.7% בחודש קודם), מה שמעיד על האצה בפעילות לפני הטלת המכסים. כתוצאה מכך, העודף בסחר עלה ל-36.8 מיליארד יורו מ-22.8 מיליארד לפני שנה. מספר המועסקים באירופה עלה ב-0.3% ברבעון הראשון של השנה לאחר גידול מתון של 0.1% ברבעון האחרון של 2024. למרות ההבנות בין ארה"ב לסין, מלחמת הסחר לא בוטלה אלא רק התרככה, ועדיין יש ציפייה כי היא תמתן את הפעילות הכלכלית בארה"ב, יותר מאשר במדינות אחרות. בשל המצב, קיים יתרון בפיזור ההשקעות במניות בין גושי הסחר השונים".

קיראו עוד ב"גלובל"


ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת Leverage Shares מציינת כי "מתיחות הסחר צפויה רק להתעצם, האופטימיות כבר מתומחרת. השוק עדיין פגיע לזעזועים" - בורסות ארה"ב זינקו השבוע בעקבות חתימת הסכם סחר בין ארה"ב לסין, שסימן הפוגה של 90 יום בהעלאות מכסים הדדיות והתחייבות לגלגול אחורה של חלק מהמכסים שהוטלו בעבר. מדד S&P 500, שהיה תחת לחץ בעקבות חשש ממלחמת סחר ממושכת, טיפס ביותר מ-20% מאז השפל בתחילת אפריל ונמצא כיום רק 4% מתחת לשיא כל הזמנים. עם זאת, העליות מתחילות לאבד מומנטום. ההפוגה במלחמת הסחר תורמת ליציבות זמנית, אך רבים מהמשקיעים נזהרים: ההסכם הוא זמני, ועתידו תלוי בסבב המשא ומתן הבא. שיעור מכפיל הרווח עומד על 21, מה שמעיד שחלק גדול מהאופטימיות כבר מתומחרת. שוק ההון עדיין פגיע לזעזועים חיצוניים, והסיכון למיתון לא נעלם לחלוטין, למרות שהוא ירד. הסכמים עם סעודיה, קטר ואיחוד האמירויות, כולל רכישות ענק של מטוסי בואינג ונשק אמריקאי, צפויים לתרום לתעשיות הביטחוניות והאוויריות. גם מגזרי השבבים, האנרגיה והענן עשויים ליהנות, למשל משיתופי פעולה עם NVIDIA ו-GE. עם זאת, רבים מההסכמים הם בגדר מזכרי הבנות, כך שהשפעתם הכלכלית בפועל עדיין לא מובטחת. ומה קורה עם הביטקוין? המטבע מתייצב בטווח של 100,870-105,660 דולר. שבירה מעל שיא קודם של 109,410 דולר עשויה להוביל ליעד הבא: 120,000 דולר".


סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת ההשקעות האמריקאית Defiance: "למרות הזינוק בשוק המניות - שיאים חדשים ייקבעו רק ב-2026. העסקאות שחתם טראמפ משמעותיות - אך הן רק מזכרי הבנות" מציינת יבלונסקי. "השוק האמריקאי מראה סימני התאוששות בצורת "V", מה שמעיד על עלייה באמון המשקיעים. עם זאת, שיאים חדשים בבורסה ככל הנראה לא יושגו לפני 2026, אז יובהרו יותר מגמות הסחר והצמיחה העולמית. בהקשר להסכמים החדשים שחתם הנשיא טראמפ במזרח התיכון, מדובר בעסקאות שעשויות להשפיע משמעותית על הכלכלה האמריקאית ומגזרים מסוימים. בין ההסכמים: עסקת ענק של בואינג עם קטר בשווי 96 מיליארד דולר, עסקת נשק עם ערב הסעודית בשווי 142 מיליארד דולר, וחבילת השקעות של 600 מיליארד דולר מצד סעודיה הכוללת מגוון תחומים. המגזרים שעשויים להרוויח כוללים את מגזר התעופה והביטחון, בכלל זה חברות כמו בואינג ורייתאון שצפויות ליהנות מהזמנות גדולות של ציוד תעופתי וצבאי, מגזר הטכנולוגיה, עם שיתופי פעולה עם מדינות המפרץ בתחומי הבינה המלאכותית והקמת מרכז נתונים גדול באבו דאבי, פרוייקטים שצפויים לתרום לתעשיית השבבים וה-AI בארה"ב, וכן מגזרי האנרגיה והתשתיות, עם השקעות מצד מדינות המפרץ בתשתיות אנרגיה ומרכזי נתונים בארה"ב, אשר עשויות לחזק מגזרים אלו. חשוב לציין כי חלק מההסכמים הם מזכרי הבנות בלבד, וההשפעה הכלכלית בפועל תלויה בביצועם ובהתפתחויות גיאופוליטיות רחבות יותר".



קמעונאיות במוקד: האם הצרכנים מצמצמים הוצאות?

השבוע יתמקדו המשקיעים במגזר הקמעונאות, כאשר מספר חברות גדולות ידווחו על תוצאות הרבעון הראשון של 2025. בין החברות שיעמדו במרכז העניינים: Home Depot, Lowe’s, Target, TJX, Ross Stores ו-Ralph Lauren. ביום שלישי תפרסם Home Depot את דוחותיה, לאחר שברבעון הקודם הציגה תחזית צמיחה מאכזבת של 2.8% בלבד לשנת 2025, מתחת לציפיות שעמדו על 3.27%. גם מכירות בחנויות דומות צפויות לצמוח בפחות מ-1%, מה שמעלה שאלות לגבי הביקוש למוצרי שיפוץ ותחזוקה. ביום רביעי ידווחו Lowe’s ו-Target. Lowe’s אמנם הציגה בעבר מכירות טובות מהצפוי, אך תחזיותיה לשנה הנוכחית היו מתונות. Target כבר הזהירה במרץ מפני פגיעה אפשרית ברווחיות עקב חוסר ודאות סביב המכסים, על אף שמכירותיה בחנויות דומות צמחו ב-1.5%.


בגזרת הרשתות המוזלות, TJX תפרסם את דוחותיה ביום רביעי, לאחר שברבעון הקודם סיפקה תחזית חלשה. ביום חמישי תצטרפנה גם Ross Stores ורשת האופנה Ralph Lauren, שמשקיעים רבים ממתינים לראות כיצד השפיעה העלייה במחירי המוצרים על ביצועי הרשתות.


מלבד הרשתות הקמעונאיות, צפויות לפרסם דוחות גם חברות טכנולוגיה מובילות כמו פאלו אלטו ו-Snowflake, פאלו אלטו שתפרסם את הדוח ביום שלישי, נהנתה בעבר מצמיחה בעקבות אימוץ טכנולוגיות AI בתחום אבטחת הסייבר. Snowflake, שתדווח ביום רביעי, גם היא הציגה צמיחה בזכות ביקוש לפתרונות מבוססי בינה מלאכותית. בגזרת התחבורה והתיירות, ביום שני יפרסמו Trip.com ו-Ryanair את דוחותיהן, מה שיעניק הצצה לביקוש לטיסות בעידן של חזרה לשגרה. חברת התעופה Ryanair מעניינת במיוחד בשל השפעות שינויים במדיניות התעופה באירופה. ביום שלישי צפויה לפרסם גם Viking Holdings, חברת קרוזים נוספת שמנסה להתאושש מהירידה בביקושים בתקופת המגפה.


מי שעוד ידווחו השבוע - הן צים, גילת, קומפיוג'ן ואיי.סי.אל - שידווחו ביום שני. ארבה רובוטיקס, פוני AI, ידווחו בשלישי, ביידו, ויקס ומדטרוניק, אקספנג וזום ברביעי. 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אברהם 18/05/2025 19:52
    הגב לתגובה זו
    לכבוד הכותב הנכבדאשמח מאוד אם תכתוב את הסימולים של החברות שאתה מזכיר בכתבה כך יקל עלינו לעקוב אחריהם במשך השבוע.ותודה על הרעיונות המעניינים למסחר.בהצלחה לכולם!