
מה יקרה אחרי ההצצה של ה-S&P500 אל מעל 5500?
עלית ה – S&P500 בימים חמישי - שישי קצת שברה את מסלול הירידה שעקבנו אחריו ויוצרת אצל רבים תחושת ״אי נוחות״ ברמות כאלו ואחרות. אי הנוחות נובעת מהעובדה שאנחנו נמצאים באזור מאבק בין הפחד ל – FOMO. פחד שכן גל הירידה הבא, היה ואכן יגיע, יכול ואמור להיות חזק
יותר מהקודם. FOMO מהאפשרות שמפה השוק יתפרץ בעליות שמחות וחדות. כמו כן, אלו ש״בטוחים״ שהשוק יחזור לעליות העליזות מהעבר מרגישים תחושת ניצחון ואלו ש״בטוחים״ שהרע עוד לפנינו מנצלים את העליות למימושים, הגנות, והתאמות אסטרטגיות שהם הצטערו שלא עשו קודם.
את הדילמה אסביר על התרשים לטווח הקצר. סימנתי אותה בעיגול מוזהב. ה – S&P500 חצה את מבחן הפיבונאצ׳י העליון וגם את קו המגמה היורד. מבחינת התרחיש הדובי היה ״נוח״ יותר שלא יחצה. שימו לב שהחציה היא בתבנית של איש תלוי שיכולה לסמן תפנית למטה ביום
שני. דמיינו אותה כסיום דרמטי של פרק בסדרת מתח שנועד לגרום לכם לרצות להמשיך מיד לפרק הבא.
עכשיו נעשה זום אאוט לתרשים לטווח הארוך ונחליף את רמות הפיבונאצ׳י ברמות ארוכות הטווח יותר. בין 5600 ל – 5800 ישנו אזור התנגדות שמשתלב עם תבנית שינוי המגמה של המדד. להערכתי, עוד מוקדם לחגוג ולהחליף דגלים אדומים בירוקים. זכרו שדפוס מנטאלי
של כולנו הוא להפוך יותר אופטימיים מעצם זה שיש עליות שערים ויותר פסימיים מעצם זה שיש ירידות שערים. אנחנו מגיבים רגשית ובפעולה לצבע שעל המסך וצובעים את המציאות לפיו.
נראה שאנחנו צפויים לעוד כמה ימים של תנודתיות ואולי אף עליות שערים אבל לא הייתי ממהר להסיק מהם מסקנות על שינוי מגמה. מה שיעזור לכם הוא אולי לזכור שרבים שם בתעשיית וול סטריט מרוויחים מכך שמשקיעים מוכרים מתוך פחד וקונים
אחר כך מתוך FOMO. ימים כמו הימים הנוכחיים בהם שני הרגשות האלו מתנגשים מגבירים את המסחר הרגשי. אפשר לנצל אותם, כמידת האפשר, למסחר טווח קצר למי שזה מתאים לו.לה אבל לשמור על קור רוח וזהירות ביחס לנטילת סיכונים מחודשת.
מהלך מתחת ל –
5310 ימחק את החיוך הירוק וילמד על סכנה ממשית לגל יורד מהותי. יש לנו שטח די גדול: 5600/5800 – 5310 לתנודתיות ועמימות.
- אחרי שנפלה ב-57%: "מניית הקוונטים הזו תזנק פי 2"
- בסנט רומז על עסקה קרובה עם הודו
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עוד העמקה לשאלת ההשקעות בעולם, בשבוע שעבר הרחבנו את הדיון בשאלה מי עדיפה להשקעה:
- SPY - קרן הסל שעוקבת אחרי ה – S&P500.
- ACWI - קרן הסל שעוקבת אחר מדד המניות העולמי כולל ארצות הברית.
- ACWX - קרן הסל שעוקבת אחר מדד המניות העולמי ללא ארצות הברית.
התיזה שלי היתה העדפה ל – ACWX . אחת התמיכות לתיזה הזו היא הפער בין משקל ארה״ב במדד העולמי לבין משקלה בתל״ג העולמי. השני נמוך משמעותית מהראשון.
המשמעות היא ששווי השוק של המניות האמריקאיות שמשפיע על משקלן במדד העולמי גבוה משמעותית מהמשקל הכלכלי של ארה״ב. כך גם המכפילים שלהן.
המשקל של ארה״ב בתוצר העולמי הוא כ – 24% בעוד שמשקל מניותיה במדד המניות העולמי הוא מעל 60%. ישנם עוד עיוותים במדד העולמי כשהבולט בהם הוא משקלה הנמוך של סין במדד בהשוואה למשקלה בכלכלה העולמית. העיוותים האלו לא חדשים אבל כשאנחנו נמצאים בתקופה של מלחמת סחר יכול להיות שהמשמעות שלהם תבוא לידי ביטוי בהערכה מחודשת של פרופורציית ההשקעה במדינות. כפי שאנחנו בוחנים לעיתים תכופות את ההשקעה ב – S&P500 אל מול הסקטורים המרכיבים אותו כך אנחנו צריכים לבחון השקעה במדד העולמי אל מול משקלן של כל אחת מהמדינות ולעשות התאמות. מבחינת התוצר, אפשר להוסיף למעקב גם את איטליה וברזיל. ברזיל היא מדינה סופר חשובה משום היותה מדינת סחורות.
הגרף של ברזיל מעניין מאד. מדובר בקרן הסל EWZ. ירדה בימי הפאניקה אבל אז חזרה אל תוך המשולש ופרצה אותו למעלה.
מניות לאיסוף
ירידות השערים הביאו מניות רבות אל רמות תמיכה משמעותיות. כאשר מתלווה לכך עניין כלכלי אז זו יכולה להיות הזדמנות. הנה שתי דוגמאות:
- AA. רמת תמיכה ארוכת טווח. גם מניית סחורות וגם חברה אמריקאית.
- PYPL. עולה מרמת תמיכה מעניינת, בדומה ל – COIN איתה היא מרחיבה את שיתוף הפעולה.
השבוע כנראה יהיה קרב גדול בין ה – FOMO לפחד. טראמפ היה ״די שקט״ בשבוע שעבר. סביר להניח שעוד נשמע ממנו ומה שיגיד ויעשה יערבל עוד יותר את הרגשות. נעבור גם את זה.
- 1.אנונימי 28/04/2025 16:54הגב לתגובה זואין חדש