המצב הכלכלי בגוש האירו עשוי להוביל שינוי במדיניות הריבית
המדדים המובילים בעולם ממשיכים את המגמה הדובית, על רקע משבר החוב בגוש האירו. ביפן משלימים פערים עם שאר השווקים ברחבי העולם לאחר חופשה ארוכה ומדד הניקי צונח בשעה זו מעל 3%.
במישור המאקרו כלכלי, דוח התעסוקה של ADP לא הצליח לבלום את הירידות, על אף התוצאות החיוביות המצביעות על התאוששות המשק בארה"ב. על פי הדוח, שוק העבודה הצליח לייצר כ-32 אלף משרות במהלך חודש אפריל. נתון זה מקדים את דוח התעסוקה הגדול המתפרסם מחר ונראה שהנתונים יהיו מעודדים.
בניו זילנד האבטלה ירדה משמעותית ברבעון החולף ועומדת כעת על רמה של 6% לעומת 7.1% שנרשם בחודש קודם. הקיווי הגיב בהתחזקות משמעותית מכיוון שהסוחרים מתחילים לתמחר העלאת ריבית קרובה בעקבות השיפור בשוק התעסוקה.
בשוק הפורקס, האירו שוב קבע שפל חדש בדרך לתחתית האחרונה שלו באזור 1.24 דולר לאירו. המשבר ביוון המאיים על כלכלות אחרות בגוש, כגון זו של ספרד ופורטוגל, מעמיד בבעיה קשה את טרישה שאמור לפרסם היום את החלטת הריבית. יו"ר הבנק המרכזי יותיר ככל הנראה את הריבית על כנה ברמה של 1%, אך בהחלט יתכן שהבנק המרכזי ישוב להוריד את הריבית במידה שהמצב בגוש ימשיך להתדרדר.
למה כדאי לשים לב ביומיים הבאים :
1. החלטות הריבית בגוש האירו ? צפי להותרת הריבית על כנה, אך לנאום פסימי מצידו של טרישה, המשמעות ? המשך צניחתו של האירו וירידות שערים בעולם .
2. החלטת הריבית בבריטניה ? ביום שבו נערכות הבחירות, לא נראה שהסוחרים יעקבו מקרוב על נושא הריבית. הצפי הוא להותרת הריבית על כנה למרות האינפלציה הגבוה.
3. נאומים שונים של טרישה וברננקי .
4. ספר המועסקים ללא המגזר החקלאי (NFP) ושיעור האבטלה בארה"ב ? המשק האמריקני מתאושש בצורה בריאה. דוח התעסוקה יעיד על מצבו האמיתי של שוק התעסוקה בארה"ב. על פי הערכות המוקדמות, המשק האמריקני הצליח לייצר כ- 197 אלף משרות במהלך חודש אפריל והאבטלה צפויה להישאר על כנה ברמה של 9.7%. במצבו השברירי של השווקים הפיננסים כל נתון חריג עשוי לזעזע את השווקים.
5. לאחר מהלך ירידות כה משמעותי בהחלט יתכן שנראה תיקונים. אני אישית מתכוון להמשיך לנהל את העסקאות אותן פתחתי בסוף שבוע שעבר. בנוסף, אני מתכוון לנצל בטווח הארוך כל התחזקות של האירו לצורך החלשות משמעותית נוספת.
ניתוח טכני :
דולר ? פרנק - גרף 4 שעתי :