מגמה מעורבת בשוק האג"ח: הממשלתיות רושמות עליות קלות, הקונצרניות יורדות

אג"ח הממשלתיות עולות בכ-0.1% בממוצע , ומדדי התל בונד מנגד עברו לירידות של כ-0.2%
קובי ישעיהו |

הכלכלה העולמית ממשיכה לאותת על סימני התאוששות , בשוק האירופאי פורסם אתמול מדד מנהלי הרגש אשר הצביע על התרחבות ראשונה בסקטור היצרני מזה שנה וחצי , גם בארה"ב פורסם על זינוק בפעילות היצור לשיא של שנתיים וחצי וכן כי יש התאוששות מסוימת במגזר הנדל"ן .

האם הנתונים הללו ברי המשכיות ? כאן מגיעות כבר הערכות שונות , וכך ראינו את בנק ברקליס האופטימי הצופה צמיחה חדה ברבעון הרביעי והראשון של שנת 2010 , ולעומת זאת אנו שומעים מכלכלנים כמו רוביני , שהם רואים בנתונים הכלכלים כמעוותים ופרי הוצאת כסף אדירה של הממשל , וכתוצאה מכך מנופחת בועת נכסים בשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי .

בכל מקרה שוק האג"ח מנסה לקחת את הטוב משתי הערכות הללו , מצד אחד הנתונים מספיק טובים בכדי לאפשר לחברות לגייס כספים ולהעמיק את הנזילות שלהם כפי שראינו את מנכ"ל פורד אתמול מתבטא לאחר הדוחות החיוביים של החברה שאחת ממטרותיו העיקריות הינה נזילות ואיתנות פיננסית . אבל הנתונים לא טובים מספיק בכדי לייצר חשש אמיתי מעליית ריבית חדה ויצור אלטרנטיבות השקעה . יוצאת דופן היא אוסטרליה בה הבנק המרכזי העלה שוב את הריבית בכ 0.25% וכנראה ששם רואים נתונים יותר חזקים .

כאמור האופטימיות בשוק האג"ח הממשלתי המקומי נמשכת , אג"ח הממשלתיות עולות בכ-0.1% בממוצע , ומדדי התל בונד מנגד עברו לירידות של כ-0.2% . הנפקות הגדולות של התעשייה האווירית וקבוצת דלק נקלטו בקלות אתמול ע"י הגופים המוסדיים והציבור , מלבד אג"ח הדולרית של תעשיה אווירית אשר המכרז לו בוטל כנראה מחוסר ביקוש , כבר דיברנו לא פעם על אי הרצון של גופי ההשקעה הישראלים בכל מה שקשור למט"ח . האם זה מוצדק ? ימים יגידו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה