העתידן דוד פסיג: "לנולדים היום יש סיכוי לחיות עד שנת 2150"
העתידן ד"ר דוד פסיג, שהיה בין העתידנים שהזהירו מפני המיתון העולמי, צופה שינויים דרמטיים בעולם הפנסיוני. לדבריו מחקרים מלמדים, כי לילדים שנולדים היום יש סיכוי לחיות עד טווח השנים 2140-2150. לשם ההשוואה תוחלת החיים הנוכחית במדינת ישראל היא גיל 78 לגברים ו-82 לנשים.
פסיג, המשמש כראש המגמה לטכנולוגיות תקשורת בחינוך באוניברסיטת בר-אילן פרסם באוגוסט האחרון את ספרו "צופן העתיד - מבחן העתיד של ישראל", בו הציג התבססות על מודלים של צפיית העתיד לפי מדדים שהוכחו במשך עשרות, מאות ואף אלפי שנים - ולפיהם הוא מזהה מגמות כלכליות בעתיד.
פסיג נשא את דברים במהלך טקס ההשקה של התוכנית לתכנון פנסיוני ובטחון כלכלי חברתי מיסודה של כלל ביטוח בשיתוף אוניברסיטת ת"א שנערך השבוע בנוכחות צמרת האוניברסיטה, מנהלי כלל ביטוח ועשרות סוכני ביטוח גדולים של החברה.
לדבריו של פסיג, במאה ה-21 יחולו בעולם שינויים דרמטיים בעוצמתם ובקצב התפתחותם ובין השאר בשנת 2020, בפעם הראשונה בהיסטוריה של המין האנושי יחיו בעולם יותר אנשים מעל גיל 65 מאשר ילדים מתחת לגיל 5. עוד הוסיף כי בישראל, המצב טוב יותר מהממוצע העולמי הצפוי הזה.
יו"ר דירקטוריון כלל ביטוח אביגדור קפלן התייחס גם הוא בדבריו לצורך בהערכות לעליה בתוחלת החיים ובהגדלת החיסכון הפנסיוני. לדבריו יש לעודד את הציבור לחסוך סכומי כסף נוספים לעת פרישה, מעבר לחסכון הפנסיוני הקיים ועל המדינה לעודד זאת באמצעות מתן הטבות מס למי שיחסוך לטווח ארוך גם באופן פרטי.