השטר הירוק חתם בעליה של 0.29% לרמה של 3.841 שקל

שערו היציג של רשם ירידה של 0.4% לרמה של 5.6257 שקל. פורקסיארד: סוחרים רבים מאמינים כל פעם מחדש שמגמת התיקון המיוחלת של הדולר הינה בפתח, אך עדיין אין עובדה ממשית אשר תומכת בגישה זו
שי יוכט |

המטבע הישראלי חתם את יום המסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. שערו היציג של הדולר נקבע בעליה של 0.29% לרמה של 3.841 שקל, שערו היציג של אירו נחתם בירידה של 0.4% לרמה של 5.6257 שקל.

מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר, כי כפי שנוכחנו לראות בחודשים האחרונים כלכלת ארה"ב נפגעה לא מעט מטלטלות קשות אשר השפיעו באופן ישיר על המטבע האמריקאי. סוחרים רבים מאמינים כל פעם מחדש שמגמת התיקון המיוחלת של הדולר הינה בפתח , אך עדיין אין עובדה ממשית אשר תומכת בגישה זו. משבר האשראי בכלכלת ארה"ב עדיין בעיצומו ואין אני רואים עדיין את "האור בקצה המנהרה" אשר יבסר לנו בברור על היפוך מגמה זו.

יתר על כן, בהתייחס לדברי נאומו האחרון של סגן יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי, דונאלד קוהן, גם הפעם אין לFED אמרה חיובית בדבר. דונאלד קוהן ציין שהFED לא ציפה לתגובה קיצונית שכזו בעקבות משבר האשראי ואף ציין בצורה ברורה כי המשבר אף עלול להמשיך להחריף.

בנוגע לצניחה במחירי הנפט, הירידה בערך הדולר ביחס למטבעות העיקריים האחרים היא סיבה מרכזית לעלייה במחיר הנפט, המתומחר בדולרים אמריקאים. בהתייחס לעובדה זו, במידה וכלכלת ארה"ב תספוג בעתיד הקרוב מהלומות נוספות אנו נוכל לראות ירידה נוספת במחירי הנפט בעולם.

על אף שהדולר האמריקאי התחזק במהלך השבוע שעבר אל מול המטבעות מולם הוא נסחר, אין אני רואים זאת כהיפוך מגמה, אלה רק כתיקון טכני וככל הנראה גם החודש הבנק המרכזי של ארצות הברית יקצץ בגובה הריבית.

בנוסף, במהלך שבוע מסחר זה עומדים להתפרסם ההודעות לגבי החלטת גובה הריבית בגוש היורו ובאנגליה. כפי שנראה, הבנק האירופאי המרכזי עומד לנקוט בגישה אגרסיבית יותר מזו של הבנק האנגלי, במיוחד לאחר פרסום התוצאות של המדד המחירים לצרכן בשבוע שעבר, כאשר האינפלציה בגוש היורו התחזקה לגובה של 3%, גובה אינפלציה הגבוהה ביותר מזה שש שנים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה