הישראליות בארה"ב רשמו ירידות: מדד מיטב השיל 11.6% בנובמבר

וזאת לעומת מדד הנאסד"ק שרשם ירידה חודשית של 6.9% בלבד. הישראליות המובילות בעלייה: אלאדין, סקיילקס וסטארלימס. בצד השלילי: וראז, ורינט וסרגון
אריאל אטיאס |

הראלי האופייני לחודשים האחרונים של השנה בושש לבוא ועל בורסות וול סטריט חלף חודש סוער ותנודתי, כשבסיכומו רשמו המדדים המובילים ירידות חדות. הסנטימנט השלילי לא פסח על המניות הישראליות בניו יורק, ואף החמיר עימן, כך שהמדד המשקלל את תשואתן רשם ירידה חדה של 11.6%.

מה השפיע על המניות הישראליות בוול סטריט בחודש נובמבר

לאחר שבחודש הקודם היה נראה שהשווקים מתאוששים ממשבר האשראי והשפעותיו הולכות ודועכות, הרי שהחודש החולף הבהיר ללא ספק כי הוא הוספד מהר מידי, שכן, השפעותיו השליליות מתחילות רק עתה לצוף. הורדת דירוג לסיטי גרופ ולמריל לינץ והודעות של גופים פיננסים נוספים (ביניהם: bear stearns ו- e – trade) על מחיקות משמעותיות גרמו לכלכלנים להבין, כי השלכות המשבר המדובר על המגזר הפיננסי קשות משתיארו. דלק לירידות התקבל ממחירי האנרגיה הגואים, ובפרט ממחיר הנפט שטיפס בשבועות האחרונים בשיעור חד, כך שנשק ל- 100 דולר לחבית (בטרם ירד בסוף החודש ממש לכ- 90 דולר לחבית).

בבית ההשקעות "מיטב" אומרים, שהתנודתיות והעצבנות המתמשכת בשווקים הבהילו מעט את המשקיעים, שהחלו לנייד כספם משוק המניות לנכסים בטוחים יותר בדמות אג"ח ממשלתיות, דבר שאף החריף את הירידות בשוק המניות. בימים האחרונים של החודש ניכרה אמנם התאוששות ושביב של תקווה חדר ללב המשקיעים, אך לא היה די בכך על מנת לתקן את הירידות החדות שנרשמו במהלך החודש.

עוד עמדו במוקד העניינים: הדולר שממשיך להיחלש מול רוב המטבעות המובילים בעולם, והערכות בדבר הורדת ריבית נוספת בשיעור של 0.25% בישיבת הפד הבאה ב- 11.12.07.

תשואה שלילית עודפת לישראליות בניו יורק

מסיכומי חברת מיטב לגבי ביצועי המניות הישראליות הנסחרות בארה"ב עולה, כי מדד מיטב ניו יורק 40 Online ירד ב- 11.6% בחודש נובמבר, לעומת ירידה מתונה יותר של 6.9% במדד הנאסד"ק. 5 מניות בלבד מתוך 40 מניות מדד הישראליות השיגו תשואה חיובית.

כאשר, צריך לזכור, שכל הנתונים הם במונחי מט"ח: לנוכח התיסוף החד בשקל כלפי הדולר בסיכום חודשי התשואה השקלית היא גרועה אף יותר.

את הביצועים הטובים ביותר בחודש נובמבר מבין 40 מניות "מדד מיטב ניו יורק 40" השיגו מניות: אלאדין: 9.3%, סקיילקס: 3.3% וסטארלימס: 2.9%.

הראשונה, נהנתה ממונטום חיובי בעקבות עסקה חדשה שחתמה בקוריאה בסוף החודש שעבר, שבמסגרתה תספק כ- 10,000 מפתחות eToken לבנק בקוריאה. בנוסף, הודיעה אלדין על רכישה עצמית של מניות בסכום של כ- 10 מיליון דולר, בעקבות תוצאותיה הכספיות החזקות לרבעון השני.

השנייה, עוררה עניין בחודש החולף על רקע המכרז לשליטה בבז"ן חיפה. לאחר מאבקים החליטו סקיילקס והחברה לישראל להתמודד במשותף במכרז, וכיוון שהיו המתמודדים היחידים, בסופו של דבר זכו בשליטה.

השלישית, המפתחת תוכנות לניהול מידע במעבדות אנליטיות, הציגה תוצאות כספיות מרשימות לרבעון השלישי של 2007, המשקפות זינוק חד ברווח הנקי וגידול בהכנסות. כמו כן, אישררה סטארלימס את תחזיות הרווח וההכנסות שלה לשנת 2007 כולה, הצופה צמיחה של 20% עד 25% והודיעה על מוצר חדש לניהול מסמכים מדעיים, שככל הנראה ישווק החל מדצמבר.

את הביצועים הגרועים ביותר בחודש נובמבר השיגו: וראז: 40.9%- ורינט: 31.2%- וסרגון: 29.1%-.

וראז רשתות, התברגה היישר אל ראש טבלת המניות הגרועות, לאחר שהורידה את תחזית הרווח שלה לשנת 2007 כולה, והתרסקה בכ- 44% ביום אחד בלבד.

השנייה, המשיכה בסנטימנט השלילי המלווה אותה בחודשים האחרונים, בעיקר על רקע פרשות הבקדייטינג של חברת האם, קומברס, ושל חברת הבת וויטנס.

השלישית, השלימה הנפקה משנית של 6 מיליון מניות, ובנוסף, זיסאפל, מבעלי השליטה בגרעין החברה, מכר כ- 600 אלף מניות נוספות. מהלכים אלו שידרו למשקיעיה של סרגון שסיכויי המניה להמשיך ולעלות נמוכים, והיא המשיכה להיסחר בטריטוריה השלילית. ביטול עסקת פרישת wimax בארה"ב, שסרגון היתה אמורה לתפקד בה כספקית משנה הוסיף דלק לירידות וכך, המשיכה המניה בדרכה מטה אל עבר המקום השני בטבלת המניות הגרועות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה