ירון-אלדר: הולנד חווזרת להיות אטרקציה למתכנני מס
"הולנד חוזרת להיות המדינה האטרקטיבית ביותר לתכנוני מס בינלאומיים עבור חברות ישראליות הפועלות באירופה ובארה"ב". כך מעריכה היום עו"ד טלי ירון-אלדר, בעקבות הרפורמה במס שהתקבלה לאחרונה במדינה.
הרפורמה במס שהונהגה בהולנד כוללת, בין השאר, פטור מלא ממס לקרנות המשקיעות במכשירים פיננסיים, ביטולו של מס הבולים והורדת מדורגת של מס החברות עד לרמה של 25% בלבד. לדברי ירון-אלדר, מנהלת מחלקת המיסוי במשרד עוה"ד כהן, כהן, ירון-אלדר ושות' ונציבת מס הכנסה לשעבר, על סמך הניסיון המצטבר במיסוי בינלאומי אנו יכולים לקבוע, כי בעקבות הרפורמה, החברות הישראליות הפועלות במדינה יחסכו תשלומי מס בהיקף של מאות מליוני שקלים ויהפכו את הולנד לקרש קפיצה לפעילותן באירופה ובארה"ב, כפי שהייתה בעבר.
הולנד נחשבת, באופן מסורתי, ליעד מועדף לפעילות עסקית של חברות ישראליות בשל משטר המס במדינה. לדברי הנרייט פוקס, ראש דסק מיסוי בינ"ל בכהן, כהן, ירון-אלדר ושות', ה"המצאה" ההולנדית של "פטור מהשתתפות", ביחד עם רשת אמנות המס ההולנדית הענפה, הגישה הבינלאומית הגמישה של רשויות המס ההולנדיות בקביעת פרה-רולינג והיעדר ניכוי מס במקור על תשלומים, תרמו להיותה של הולנד ערוץ מוביל בתחום תכנון המס הבינלאומי ב-50 השנים האחרונות.
לדברי ירון-אלדר, בשני העשורים האחרונים גם החברות הישראליות גילו את פוטנציאל תכנוני המס בהולנד והפכו אותה ליעד מועדף כבסיס לפעילותן הבינלאומית. אולם, המכה אשר הונחתה בזמנו על תכנוני מס דרך הולנד (במהלך תקופת כהונתה של עו"ד ירון-אלדר עצמה כנציבת מ"ה) סיכלה את תשלומי הדיבינד באפס אחוז מס אשר היו ניתנים לביצוע מהולנד, כך שהאטרקטיביות של המדינה ירדה.
בעקבות לחץ שהפעילה הקהילה העסקית והפיננסית בהולנד במטרה להגביר את האטרקטיביות של הפעילות הבינלאומית מהולנד, הועברה לאחרונה רפורמת מס חדשה במדינה, רפורמה שהחזירה את היתרונות של הולנד גם לחברות ישראליות. על פי הרפורמה, מס החברות במדינה יירד בקרוב ל-25% בלבד, לעומת המס הממוצע בשיעור של כ-30.5% המקובל במדינות מרכז אירופה. המיסוי על חלוקת דיבידנד עומד על 15% בלבד (לעומת 20% בישראל) ובוטל מס הבולים בשיעור 0.55% על הקצאת הון למניות.
בנוסף, שינויים במוסד הפרה רולינג במדינה הביאו לכך שההכנסה החייבת לפי הרולינגים החדשים, לעיתים קרובות, נמוכה משמעותית מאשר ניתן היה להשיג תחת מערכת הפרה-רולינגים הקודמת. לדברי פוקס, עו"ד הולנדית במקור ופעילה כבר יותר מחמש עשרה שנה בתחום תכנון המס הבינלאומי, התוצאה החשובה ביותר של הרפורמה בהולנד תהיה לאפשר הפחתה של תשלומי המס על ההכנסה הבינלאומית של חברות ישראליות שלהן תזרים הכנסות מארה"ב. כמו כן יהיה אפשר לדחות את תשלום המס באמצעות טכניקות תכנון מורכבות יותר. חידוש נוסף ברפורמה בהולנד נובע מהצעת החוק אשר הגישה הנציבות שם ולפיה יוענק פטור ממס להכנסות של קרנות המשקיעות במכשירים פיננסיים ספציפיים. הצעת החוק תעמיד את הולנד בתחרות עזה עם ההטבות המוענקות על ידי אירלנד ולוקסמבורג.
בכהן, כהן, ירון-אלדר ושות' מעריכים הרפורמה בהולנד צפויה להחזיר את המדינה להיות המדינה הכדאית ביותר מבחינת תכנוני מס ופעילות במיוחד של חברות ישראליות באירופה ובארה"ב. להערכת פוקס, כיום פועלות בהולנד למעלה מ-50 חברות ישראליות וביניהן טבע, אלאדין, טכנומטיקס ואחרות ובעקבות הרפורמה נראה שירשמו במדינה עשרות חברות ישראליות נוספות.