תאת טכנולוגיות מציגה: כך תסתיר דוחות רעים מעיני המשקיעים

החברה, שבשליטת קרן פימי, רשמה ירידה בכל הפרמטרים, אך מצאה דרך מקורית להעביר את הדו"ח מתחת לרדאר
נועם בראל | (9)

בבורסה הישראלית יש הרבה מקרים שבהם הנהלות של חברות מתנהלות בחוסר שקיפות מול המשקיעים, בשלל דרכים ואמצעים. פרק חדש בספר המפוקפק הזה הוסיפה הנהלת תאת טכנולוגיות, שמצאה דרך מקורית להעלים את תוצאות הרבעון הראשון מעיני המשקיעים שלה.

 אם כבר התרגלנו לשיטה המפוקפקת של חברות דואליות עם הוצאת דוחות רבעוניים בליל חמישי (היום האחרון האפשרי לפרסום) ולאחר סיום שעות המסחר בארץ ובארה"ב, הפעם נוסף לכך גם תרגיל מעניין נוסף. 

תוצאות הרבעון הראשון של תאת טכנולוגיות, המנוהלת על-ידי יגאל זמיר, נפלו בכל פרמטר אפשרי אל מול התוצאות ברבעון המקביל אשתקד (וגם ביחס לרבעון הקודם, Q4-17) - ההכנסות קטנו ב-10% לרמה של 24 מיליון, ה-EBITDA צנח מ-2.9 מיליון דולר ל-0.4 מיליון דולר בלבד, החברה עברה להפסד תפעולי, ובשורה התחתונה נרשם הפסד של 0.7 מיליון דולר, ביחס לרווח של 1.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ברבעון הראשון התכווצו גם ביחס לרבעון הרביעי אשתקד וגם ההפסד העמיק ביחס להפסד ברבעון הקודם, מה שמצביע על המגמה השלילית בה נמצאים עסקי החברה.

בשנתיים האחרונות, לאחר כל דיווח על תוצאות כספיות, פרסמה תאת טכנולוגיות גם מצגת משקיעים, ובה עודכנו תוצאות הרבעון האחרון. כך לדוגמא, הדוחות השנתיים של 2017 דווחו ב-27 למארס, ויומיים לאחר מכן פורסמה מצגת החברה; דוחות הרבעון השלישי של 2017 פורסמו ב-16 בנובמבר, ושבוע לאחר מכן פרסמה החברה מצגת, ובה מעודכנים התוצאות הכספיות לרבעון זה.

אפשר היה לצפות שהרוטינה תחזור על עצמה גם בתוצאות הרבעון הראשון, אלא שהנהלת תאת טכנולוגיות מצאה פטנט יצירתי 'להעלים' את התוצאות החלשות של הרבעון הראשון - במקום לפרסם את המצגת המעודכנת אחרי התוצאות הכספיות, החברה פרסמה אותם יום לפני דיווח התוצאות הכספיות כשברור שבמועד זה כבר ידוע להנהלה מה התוצאות הכספיות של החברה לרבעון זה.

כך, נכנסו למצגת רק התוצאות הכספיות המדווחות האחרונות - ואלה הם כמובן התוצאות של שנת 2017, ולא של הרבעון הראשון של 2018, בו החברה הציגה תוצאות חלשות. צריך לומר שאת הכיון השלילי, ניתן היה לזהות כבר בתוצאות הרבעון הרביעי של 2017, אז החברה כבר חזרה להציג הפסד נקי. 

תאת טכנולוגיות פרסמה מצגת חדשה ב-30 במאי, כאשר באופן חריג למדי, מי שחיפש את הדוח הכספי שעליו התבססה המצגת באתר הבורסה, לא מצא אחד כזה - הדוח הכספי לרבעון הראשון פורסם רק למחרת, ב-31 במאי. בחלק הפיננסי של המצגת, ניתן למצוא רק שקפים שמציגים את התפתחות התוצאות הכספיות לאורך השנים האחרונות, שכמובן מציג גידול בהכנסות ובכ-EBITDA. 

קיראו עוד ב"שוק ההון"

שום זכר לא ניתן למצוא לתוצאות הכספיות החלשות ברבעונים האחרונים (במצגות קודמות היה שקף שהציג את התפתחות התוצאות הכספיות לאורך הרבעונים) שהביאו לכך שמניית החברה ירדה ביותר מ-30% בשנה האחרונה, על רקע ההרעה בתוצאות הכספיות והמעבר להפסד ברבעונים האחרונים.

נוסף על אלו צריך לציין שתאת התנהלה למעשה מספר חודשים ללא סמנכ"ל כספים כלל. ז"א שמרגע שנודע על עזיבת הסמנכ"ל הקודם גיא נתנזון חלפו למעשה 6 חודשים, כאשר החברה התנהלה ב-4 מתוכם בלי סמנכ"ל כספים וכשברור שהסמנכ"ל החדש ,אהוד בן יאיר, לא קיבל חפיפה מקודמו, מה שאולי מסביר חלקית את העיכוב בפרסום הדוחות הרבעוניים. 

תאת טכנולוגיות, שבשליטת קרן פימי (59.4%), פועלת בתחום אביזרי התעופה ועוסקת ביצור ובשיפוץ של מוצרים שונים המיועדים בעיקר לתחום התעופה ולתעשיות הצבאיות וכוללים בין היתר, מחליפי חום למטוסים ומערכות מיזוג אוויר. לקוחותיה של תאת טכנולוגיות הם חברות תעופה, חילות אוויר, צבאות וחברות המעניקות שירותים שונים בתחום התעופה בארה"ב, אירופה, אסיה וישראל. החברה רשומה כחברה דואלית, מניותיה נסחרות הן בבורסה בתל אביב והן בבורסה בניו יורק.

תגובות לכתבה(9):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 9.
    ניר 10/06/2018 21:07
    הגב לתגובה זו
    מפעל כמו תאת חייב שכבת ניהול שמבינה גם באפן טכני את דרישות המערכת.
  • 8.
    יעקב 10/06/2018 20:13
    הגב לתגובה זו
    כך קורה עוד בלא מעט מהחברות שלהם והם מצליחים להשתיק את זה. אני הפסקתי להשקיע בחברות שלהם.
  • 7.
    חיים 09/06/2018 11:41
    הגב לתגובה זו
    ידע מקצועי רב מבוזבז ,ללא ניהול מקצועי
  • 6.
    רענן 08/06/2018 11:19
    הגב לתגובה זו
    חברה מעולה עם פוטנציאל אדיר בתחום מאוד מבוקש בארץ ובעולם...עם ניהול נכון ועיניני צפויות רק הצלחות ורווחים.
  • 5.
    רענן 07/06/2018 17:52
    הגב לתגובה זו
    במוקדם או במאוחר האמת יוצאת לאור......חבל על בזבוז הפוטנציאל האדיר.
  • 4.
    מוסדי 07/06/2018 14:30
    הגב לתגובה זו
    יוניטרוניקס, רקח, מגל, גילת, ח.מר, תאת, תדיר גן. כולן חברות זבל בשליטת פימי... ויש להם השקעות פרטיות עוד יותר גרועות!! משום מה כותבים בתקשורת רק על המלט ובית שמש. אלופים ביחסי ציבור כבר אמרתי?
  • 3.
    אושרי 07/06/2018 13:19
    הגב לתגובה זו
    מנועי בית שמש והמלט נותנות עבודה.
  • 2.
    עמיר 07/06/2018 12:54
    הגב לתגובה זו
    מאוד מאכזב שבשנת 2018, חברה ציבורית ועוד תחת קרן פימי בוחרת להתנהל כך
  • 1.
    חנן 07/06/2018 12:20
    הגב לתגובה זו
    ניהול כושל