למ"ס: מדד אמון הצרכנים המשיך להשתפר בנובמבר - מינוס 26%

בספטמבר נרשמה רמת שפל של מינוס 38% במדד אמון הצרכנים אותו החלה הלמ"ס למדוד במארס 2011. העליות הגבוהות ביותר נרשמו במאזן הציפיות המתייחס למצב הכלכלי של משק הבית - מינוס 5%
יעל גרונטמן |

למרות "עמוד ענן" אמון הצרכנים בישראל נמצא במגמת שיפור. מסקר אמון הצרכנים לחודש נובמבר של הלמ"ס עולה כי המדד שיכול לנוע בין פלוס 100% למינוס 100%, השתפר למינוס 26%. זאת לעומת מינוס 32% שנרשם באוקטובר ולאחר שבספטמבר נקבעה הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה במדד שמדידתו החלה רק במארס 2011 והוא עמד על מינוס 38%. נציין כי ערכים שליליים של המדד מבטאים הערכות פסימיות של הצרכנים בנוגע להתפתחויות כלכליות בשנים עשר החודשים הקרובים.

בלמ"ס מציינים כי בחודש נובמבר היו עליות בכל ארבעת המאזנים המרכיבים את המדד. העליות הגבוהות ביותר נרשמו במאזן הציפיות המתייחס למצב הכלכלי של משק הבית, שהגיע לרמה של מינוס 5% (בשלושת החודשים האחרונים נע מאזן זה בין מינוס 17% למינוס 13%); ובמאזן הציפיות המתייחס למצב הכלכלי במדינה שהגיע לרמה של מינוס 29%. השינוי בשני המאזנים הללו ובערך של מדד אמון הצרכנים, לעומת חודש אוקטובר, הוא מובהק.

בחינת מדד אמון הצרכנים בישראל ביחס למדינות אחרות ב-OECD מראה כי ישראל ממוקמת מעל למדינות כגון בלגיה, הולנד, צ'כיה וצרפת וכמובן מעל למדינות כגון יוון ופורטוגל שנמצאות במשבר כלכלי עמוק ובנומבר הגיע מדד אמון הצרכנים בהן למינוס 74% ולמינוס 58% בהתאמה. מבין מדינות ה-OECD רק במדינות סקנדינביה, דנמרק, שבדיה ופינלנד היה מדד אמון הצרכנים חיובי והצביע על אופטימיות מתונה (פחות מ-10%). אמון הצרכנים בגרמניה ובבריטניה אמנם גבוה יותר מזה של ישראל אבל גם הוא היה שלילי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה