הראל ויזל מנכל פוקס
צילום: דימה טליאנסקי

פוקס מרחיבה את פעילות פליינג טייגר: תשקיע כ-40 מיליון שקל בפתיחת חנויות בקנדה

אחרי התבססות המותג בישראל עם 27 סניפים ועלייה במכירות, פוקס יוצאת להשקה בינלאומית: בשלב הראשון ייפתחו 4 חנויות בקנדה, עם אופציה להתרחבות נוספת

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה פוקס הראל ויזל

קבוצת פוקס פוקס -0.62%   הודיעה היום כי חברה קנדית בבעלות מלאה שלה חתמה על הסכם זיכיון בלעדי עם קבוצת FTC הדנית, המפעילה את רשת מוצרי הלייף סטייל פליינג טייגר (Copenhagen Flying Tiger). ההסכם יאפשר לפוקס לפתוח רשת חנויות ואתר סחר מקוון בקנדה, בהשקעה כוללת שמוערכת בכ-40 מיליון שקל לאורך חמש השנים הראשונות.


על פי ההסכם, פוקס התחייבה לפתוח לפחות 50 חנויות בקנדה עד 2029, כאשר בשלב הראשון יוקמו ארבע חנויות עוד במהלך 2025, בהשקעה מוערכת של כ-3.5 מיליון שקל. החוזה כולל גם אופציה להארכה אוטומטית לחמש שנים נוספות, עם יעד של פתיחת 25 חנויות נוספות. תנאי הזיכיון דומים להסכם שנחתם בעבר בין פוקס ל-FTC בישראל, במסגרתו התחייבה לפתוח 50 חנויות בתוך חמש שנים נוספות 25 חנויות באופציה להארכה.


רשת פליינג טייגר, שנוסדה בקופנהגן ומפעילה מעל 900 חנויות ברחבי אירופה ואסיה, מציעה מוצרי לייף סטייל, אביזרים לבית ולמשרד, צעצועים, מוצרי פנאי, אלקטרוניקה וגאדג'טים בעיצוב ייחודי ובמחירים נגישים. פוקס החלה להפעיל את הרשת בישראל ברבעון הראשון של 2022, וכיום מפעילה 27 חנויות ברחבי הארץ. בשנת 2024 הסתכמו מכירות פליינג טייגר בישראל בכ-86 מיליון שקל, עלייה לעומת כ-62 מיליון שקל ב-2023, נתון שממחיש את קליטת המותג בארץ ואת פוטנציאל הצמיחה שלו.


לפי הדיווח, להסכם בקנדה הוכנסה זכות חד-פעמית לביטול מוקדם, החברה תוכל לבטל את ההסכם אם עד יוני 2026 תמצא כי הפעילות אינה רווחית, בכפוף לתנאים שנקבעו מראש. פוקס תשלם ל-FTC שיעור חודשי ממחזור המכירות, ותפעל לרכישת הסחורה ישירות מהחברה הדנית או מספקים מורשים. כמו כן, ההסכם כולל הוראות מקובלות בדבר אספקה, תחרות ומנגנוני סיום.


בדוחות האחרונים שפרסמה החברה לפני כחודש, קמעונאית ההלבשה דיווחה על הכנסות שיא של 1.9 מיליארד שקל ברבעון הרביעי של 2024, לצד צמיחה של 60% ברווח הנקי שעמד על כ-152 מיליון שקל. זאת, הודות לגידול מתמשך במכירות בחנויות זהות במרבית תחומי הפעילות לצד שיפור ברווחיות הגולמית. הכנסות ברבעון זינקו ב-31.4% לעומת 1.44 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בהכנסות מיוחסת בעיקר לגידול במכירות החנויות הזהות במרבית המגזרים לצד גידול בשטחי המסחר במרבית הפעילויות. בשורה התחתונה, דיווחה החברה על רווח נקי של 151.8 מיליון שקל, קפיצה של 60% לעומת כ-94.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקפיצה ברווח הנקי נבעה משיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה