ענקית שנחתכה ב-30%: פאלו אלטו יצרה לצ'ק-פוינט תדמית של דינוזאור, בצדק?
מנפלאות התבונה: ההתדרדרות של צ'קפוינט (סימול: CHKP) נמשכת. הסתכלנו שוב על מה שהאנליסטים מכנים "היקום" (The universe) שבו פועלת צ'קפוינט, יקום ההגנה וחומות האש, אחד התחומים התעשייתיים החשובים ביותר שנוצרו בעקבות הצרכים שהתפתחו עקב התקדמותן של מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה. בגדול אפשר לקבוע בוודאות שהיקום הזה ילך ויתרחב, ילך וישתנה, שהתחרות בו, שכבר היום צפופה, תלך ותהיה צפופה עוד יותר ושהעליונות הטכנולוגית לצד העוצמה השיווקית והיכולות הפיננסיות הם שיקבעו את המובילות בתחום.
התחום הזה הולך בכיוון שעל פיו התקדמו כול התחומים האחרים שקשורים בצרכן. התחום יתחלק כדלקמן: כמה ענקיות, חברות הקצה שעומדות מול הצרכנים, כמו מייקרוסופט (סימול: MSFT), אוראקל, IBM, SAP ואולי עוד 2-3 יציעו חליפת אינפורמציה מלאה שתכלול גם את מיטב האבטחה. לצדן של ענקיות הקצה הללו תהיינה כמה ענקיות תשתית שתספקנה לחברות הקצה הכול מכול כדוגמת סיסקו (סימול: CSCO), ג'וניפר (סימול: JNPR), אלקטל (סימול: ALU).ושכמותן.
תתפתח קבוצה גדולה של קבלניות משנה, חברות נישה ומתמחות, מהסוג של צ'קפוינט, סימנטק (סימול: SYMC), פורטינאט (סימול: FTNT), אימפרבה (סימול: IMPV), פאלו אלטו (סימול:PANW) ואחרות שחלק מהן יבלעו ע"י חברות הקצה או התשתית הגדולות. לבסוף תמשיך הפעילות הענפה מאוד וההתרחבות בתחום חברות הסטארט אפ החדשות שיצוצו בתחום. זה מתבקש בגלל הפוטנציאל שכול הזמן קיים לפתח משהו חדשני בתחום העברת האינפורמציה וההגנה עליה ובגלל זמינות ההשקעות לכך. זה מה שיקרה במיין סטריט, בעולם האמיתי. הבעיה של המשקיע היא כמובן שעליו לנחש מה שיקרה למניות של כול החברות הנ"ל בוול סטריט, שם הערכתן אינה חופפת במדויק את המצב בשטח, היא מושפעת גם מדברים אחרים כמו למשל מדעות של מעצבי דעת משקיעים, מחלומות וגם מפסיכולוגיה שאופיינית רק לשוק ההון. שלא תהיה לכם טעות, אנחנו לא טוענים חלילה שההערכות שרואים בוול סטריט שונות לחלוטין או אינן קשורות למה שנעשה במיין סטריט. לא, ההערכות בוול סטריט נעשות על סמך המתרחש במיין סטריט רק שהתגובה בוול סטריט לאירועים במיין סטריט מוגברת פי כמה, "אפקט מגביר הקול- The amplifier effect" קוראים לזה. אפשר לראות זאת היטב ולשני הכיוונים במניות החלום הרבות שם דברים כמו התקדמות של שלב בניסוי קליני (תראו מה שקרה לסארפטה תאראפיוטיקס – SRPT אתמול) יכולים להעניק לחברה ערך שגם בעת שתצליח ותעבור FDA לא תתקרב איליו ומאידך כשלון זמני במיין סטריט יכול לחסל מניה בוול סטריט. מדוע ההתדרדרות ב-CHKP כ"כ מעניינת?
ביקום המיידי של צ'קפוינט נמצאות, לצד ענקיות כמו IBM, CSCO, MSFT, CA, SAP ואפילו אוראקל, חברות כמו IMPV, SYMC, FTNT, PFPT, FFIV, FIRE, PANW ועוד רבות כמותן. קחו כעת את הגרפים של המניות הנ"ל ותגלו שבמחצית השנה האחרונה אין אף מניה ביקום הזה שהתדרדרה כמו CHKP, אפילו לא קרוב. כיוון שכול החברות הנ"ל כבר פרסמו את תוצאות המחצית הראשונה של 2012 וכיוון שבדקנו את הנתונים המסקנה שלנו היא שמבחינת ההערכה הכלכלית נטו (מאזנים, צמיחה, מעמד בשוק, רמת ניהול, התייעלות, חדשנות וכו') צ'קפוינט היא בשלישייה המובילה וזה כולל הענקיות. במילים אחרות, הירידה של המניה, שהחלה במרץ-אפריל 2012, אינה קשורה עם מצבה העובדתי של החברה אלא אך ורק עם חששות מהעתיד, חששות שהחלו עוד לפני שהחברה פרסמה את התוצאות המצוינות של שני הרבעונים הראשונים של 2012 ולמרות האופטימיות שמשדרת ההנהלה שנחשבת לאמינה ביותר.
עולה השאלה לפיכך מדוע המשקיעים ממשיכים לחשוש דווקא ממניות החברה המובילה הזו, שעומדת בכול "הדרישות" להערכה גבוהה של וול סטריט ומכה בקביעות את התחזיות? דווקא כעת, לאחר הירידה הארוכה ואל מול התוצאות המצוינות מוריד הבנק הקנדי החשוב, RBC, את המלצתו למניה. בעדכון שהוציא האנליסט הבכיר ובעל המוניטין בתחום התוכנה, Robert Breza, הוא מאמין שבמסגרת השינויים ברייטינג שביצע לאחרונה ביקום התוכנה והאבטחה שבו הוא מטפל, עושה שכל, למשקיעים מקצועיים, לבצע מה שקרוי pair trades ולמכור CHKP בשורט כנגד קניה של אימפרבה (סימול:IMPV).
למכור CHKP שורט ב-46 דולר? לאחר ירידה של 28%? Breza מציין שרעיון ה-pair trades לא מצביע על כך ש-CHKP הפכה ממומלצת קניה למומלצת למכירה. CHKP, לדבריו, עדיין מדורגת בהגדרה של Sector Performers אבל כבר לא כ-Outperformers. אגב, באותה נשימה ממליץ Breza לקנות ORCL ולמכור מולה את MSFT וצריך להבין שמדובר כאמור על אנליסט שמוכתר בבלומברג כ"אנליסט המדויק ביותר של אוראקל ואחרות לאורך השנים (http://www.bloomberg.com/video/62993146-rbc-s-breza-discusses-oracle-earnings.html).
האנליסט Breza גם מסביר שהוא מוריד את ההמלצות על CHKP, CVLT, FTNT, VMW, MSFT ואחרות ל-Sector Performers, לא בגלל שהוא חושש מתוצאות הרבעון השלישי שעדיין לא פורסמו אלא בגלל המגמות הכלליות שמתפתחות והשינויים המהירים שהוא רואה בתחום התוכנה. הוא מפקפק ביכולתן של החברות הללו להמשיך את הצלחתן ההיסטורית אל מול שינויים אלו. "אנחנו מורידים את ההמלצה ומחיר היעד של CHKP", מסביר Breza, "כחלק מההקצאה מחדש (reallocation) של הדרוג (ratings) על כול היקום שלנו. האמת היא", ממשיך האנליסט, "שהמניה כבר התדרדרה בצורה משמעותית במהלך השנה וחלק מההקצאה מחדש כבר נעשה ומופיע במחיר המניה אבל עדיין, ההרגשה שלנו היא שדירוג של Sector Perform מבטא עבורן בצורה נכונה יותר את ההתפתחות הטבעית של המודל שלנו ומציג טוב יותר את פוטנציאל ההזדמנויות מול הסיכונים במניה".
הבנתם? מה שהאיש בעצם אומר הוא שהשוק משתנה, שהתחרות מתגברת ולצד המצב הכלכלי הלא ברור מתחייבים שינויי הערכה ולהדגשה הוא מביא את חברת פאלו-אלטו נאטוורק (סימול: PANW) שלדבריו הצלחתה מבליטה את התהליך. בדרך הוא גם מוריד משמעותית את מחירי היעד של החברות שהזכרנו כאשר את מחיר המטרה של CHKP הוריד מ-65 דולר ל-53 דולרים. אגב, המניה המומלצת ביותר שלו בתחום התוכנה היא ORCL, ולצידה, מה שהוא מכנה ה-Top Pick, את חברת Brightcove (סימול: BCOV) מבוסטון שעיסוקה בתחום פתרונות לתוכנת הענן בתחומי ההוצאה לאור והפצה של נושאים מקצועיים במדיה הדיגיטאלית. Brightcove היא חברה קטנה שצומחת מהר ושעדיין מפסידה ומן הסתם תמשיך להפסיד גם בשנה הבאה. בכול האמור על צ'קפוינט, Breza עדיין במיעוט. מאז החלה ההתדרדרות, 21 אנליסטים ממליצים בקניה ו-9 אנליסטים ממליצים מאז ב"החזק". עד כמה שידוע לנו אין אנליסטים שממליצים או המליצו למכור אבל תראו היכן המניה היום. דוגמה לתמיכה ב-CHKP זו המלצת הקניה שנתן אתר ה-Street.com שמפעיל מערכת להערכת חברות ציבוריות, שנקראת TheStreet ratings, שהיא למעשה פלטפורמת מחשב שמופעלת ע"י אלגוריתמים וזו, לאחר שבדקה הנתונים וההערכות, חזרה שלשום על המלצת קניה ל-CHKP והם גם מסבירים מדוע: קצב הגידול בהכנסות עולה על הממוצע בתעשייה, 9.3% לעומת 8.1%. מבחינת החובות והנזילות המצב מצוין, אין חובות והיחס המהיר הוא 2.16, גבוה. בשנים האחרונות הולך ומשתפר הרווח למניה כאשר ברבעון האחרון הראתה החברה עלייה של 18.3%. הקונסנסוס הוא לגידול משמעותי ברווחיות ל-2012, מ-2.55 דולר ל-3.19 למניה, 25%. ומדובר בחברה מובילה בתחום, עם יכולות חדשנות מוכחות וללא סימנים של התדרדרות במיין סטריט. אז מדוע באמת המניה יורדת - אפקט פאלו אלטו
PANW הונפקה אומנם ביולי 2012 אבל השוק ציפה להנפקה הזו בשקיקה עוד מתחילת השנה. שניים ממייסדי החברה הם ישראלים בוגרי צ'קפוינט. הדירקטור שלמה קרמר, שהיה ממייסדי צ'קפוינט, ייסד את אימפרבה (סימול: IMPV) ששם הוא היו"ר והמנכ"ל וניר צוק המנהל התפעולי של החברה. פאלו-אלטו יצאה לתהליך הצגת החברה שלפני ההנפקה, באפריל 2012 כאשר צ'קפוינט מככבת בהצגה כמטרה לחיסול ממש. פאלו אלטו, אליבא התקשורת ערב ההנפקה וגם מאז, "מתאימה" יותר מצ'קפוינט להתפתחויות בתחום ההגנה על העברת אינפורמציה ברשת ולפיכך היא תידחוק את צ'קפוינט מהמעמד המוביל שלה, "החברה שתחליף את צ'קפוינט" כינו אותה.
"הביקוש האמיתי בתחום ההגנות שמתפתח במהירות הבזק ברשת הוא להגנות שיכולות לפקח ולהגן על אפליקציות ולא לחסימה", אמר האנליסט Erik Suppiger מבית ההשקעות JMP, ששלשום יצא בהמלצת קניה חזקה ל-PANW עם מחיר יעד של 77 דולרים, 120% מעל למחיר הנוכחי. שימו לב שהנפילה של מניית CHKP מהשיא החלה ביחד עם ההופעה על הבמה הציבורית של PANW.
הרושם שלנו הוא שהחשש מפאלו-אלטו והחשש (שגם הוא התחזק בחודשים האחרונים) מירידה במכירות באירופה (שהוא השוק הגדול של צ'קפוינט) יצרו את מגמת הירידה. אתמול למשל נודע שפאלו-אלטו נכנסה לשותפות אסטרטגית עם המומחית לאפליקציות עסקיות Citrix Systems (סימול: CTXS). אומר ניר צוק ש"המטרה היא לנצל את הביקוש הגדל של הצרכנים להעברה יעילה ובטוחה של אינפורמציה עסקית שחייבת להיות מוגנת כנגד התקפות מקוונות". וכמובן עולה השאלה מטעם "חוששי צ'קפוינט", מדוע החברה לא מודיעה דברים דומים? פאלו אלטו יצרה לצ'קפוינט תדמית של דינוזאור. זה כמובן לא נכון אבל בוול סטריט זה עובד. סיכום: החוק הבלתי כתוב של משקיעי וול סטריט אומר, "אסור להתעלם מהתנהגות ארוכת טווח של מניה ובמיוחד מניה שמייצגת חברה מובילה" ונראה לנו שהירידה המתמשכת הפכה למגמה שמזינה את עצמה. הירידה היא תוצאה של יצירת תדמית לא נכונה לצ'קפוינט. עובדה היא שלאורך השנים (גם לפני כול פרסום של תוצאות רבעוניות) היו רבים שהבטיחו שצ'קפוינט נשארת מאחור ולא תעמוד בציפיות והחברה תמיד עמדה, הכתה וגם התאימה עצמה לשינויים. "הבעיה" של צ'קפוינט היא יותר ההתנהגות השמרנית של ההנהלה ופחות הביזנס. קשה לנו להאמין שצ'קפוינט אינה מודעת להתפתחויות בתחום או שאינה מסוגלת לעשות את מה שפאלו אלטו מתיימרת לעשות. ב-17.10 תפרסם החברה את דוחות הרבעון השלישי ונראה.
- 12.חוקר 08/10/2012 15:54הגב לתגובה זומה דעתך על המניה. ירדה מאוד בזמן האחרון.
- 11.המלצות לפי הסדר של שלמה...צקפוינט, טבע ולקינוח סיו (ל"ת)קובי 06/10/2012 15:58הגב לתגובה זו
- 10.הסדר הרווחים הכלואים, יעשה רק טוב לצ'ק פוינט, לא? (ל"ת)שטייניצון 05/10/2012 21:20הגב לתגובה זו
- 9.זה האתר של עינב הנוכל, לא להתקרב!!! (ל"ת)ל-5 05/10/2012 19:54הגב לתגובה זו
- 8.ברק 05/10/2012 16:55הגב לתגובה זוהוא בדיוק הגנה מפני האקרים, מניעה של גניבת מידע סודי ממחשבים, מספיק שמצליחים להצפין את המידע, הרבה יותר קל, להעתיק אותו, כי בלתי אפשרי לסרוק\לפענח מידע שמוצפן חזק. וישנה חברה שבדיוק מונעת העתקה של מידע שהחברה מגדירה שהוא סודי בין אם על ידי עובד מתוך החברה או האקר- קוראים לה ExpectIT .
- 7.amir 05/10/2012 15:32הגב לתגובה זוpair trade short panw buy chkp
- 6.ארז 05/10/2012 13:29הגב לתגובה זו"ששלשום יצא בהמלצת קניה חזקה ל-PANW עם מחיר יעד של 77 דולרים, 120% מעל למחיר הנוכחי. "
- 5.שי 05/10/2012 13:25הגב לתגובה זוhttp://www.israelbursa.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%94/?ThisPageID=1654
- 4.רמי 05/10/2012 12:22הגב לתגובה זומבדיקה מהירה של נתונים פיננסיים הגעתי לתוצאה של מקדם P/E (יחס מחיר המניה לרווחים של החברה) של כ- 17. גם כשמדובר בחברה טכנולוגית, זה מקדם גבוה ומסוכן לרכישה. אז לקנות לא הייתי קונה אותה היום. ראו הוזהרתם!
- 3.דודי-1 05/10/2012 10:22הגב לתגובה זוהתופעה זהה בשתי הענקיות הישראליות. שתיהן מומלצות ,עסקיהן טובים והתיד נראה טוב. משום מה נכרכים בשמותיהן חששות לגבי עתיד המוצרים. צריך לבחון אותן מבחינה טכנית , לא פונדומנטלית, ולחכות לדשדוש ארוך שאחריו יגיע השנוי המיוחל.
- 2.הבורסה בסי של כול הזמנים הזהרו מעוקיץ (ל"ת)חברים 05/10/2012 10:11הגב לתגובה זו
- 1.אכן צ'קפוינט היא דינוזאור, אני קניתי PANW (ל"ת)בנתיים מרווח יפה 05/10/2012 09:43הגב לתגובה זו