הנפט רושם ירידה של 35% מהשיא וצולל אל מתחת ל-50 דולר לחבית

פוטין: "מבחינתנו, מחיר של 70 דולר לחבית הוא מושלם, בהתחשב בכך שמאזננו מבוסס על מחיר חבית של 40 דולר". ארגון אופ"ק יפגש בשבוע הבא בוינה
נועם בראל |
נושאים בכתבה אופ"ק נפט פוטין

מחיר הנפט ממשיך לצלול ורושם היום ירידה נוספת של 1% אל מתחת למחיר של 50 דולר לחבית בהמשך לפרסום נתוני מלאי הנפט בארה"ב שהצביעו על עלייה חדה, שבוע עשירי ברציפות.

אתמול במהלך כנס משקיעים, אמר נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, כי הוא מרגיש טוב מאוד עם מחיר של 60 דולר לחבית ואף הודה לסעודיה על שיתוף הפעולה בין אופ"ק לבין רוסיה בניהול שוק הנפט העולמי. יש לציין כי תקציבה של רוסיה מאוזן על כ-40 דולר לחבית ובשנה הבאה על 43 דולר לחבית, כך המרווח מספיק טוב עבורה גם ברמת המחיר הנוכחית שירדה כאמור אל מתחת ל-50 דולר לחבית.

פוטין: "אנחנו נמצאים בקשר רציף עם ארגון אופ"ק ובמידת הצורך נמשיך את הקשר ההדוק עם הארגון. בנוגע להגבלת הייצור, לא אגיד דבר בנושא זה כעת. אנחנו צריכים להיות מאוד זהירים בדברינו כיוון שכל מילה שנגיד יכולה להשפיע. ברור לחלוטין שאנחנו צריכים לשתף פעולה. מבחיתנו, מחיר של 70 דולר לחבית הוא מושלם, בהתחשב בכל שמאזננו מבוסס על מחיר חבית של 40 דולר".

ארגון אופ"ק צפוי להיפגש בשבוע הבא בווינה, כאשר גוברים הקולות הקוראים לארגון לקצץ בצורת משמעותית את תפוקת הנפט במטרה לעצור את הקריסה במחיר של החודש האחרון.  הערכות הערב הן כי רק קיצוץ של מיליון חביות ביום עשוי לגרום לשוק להתייצב. מנגד, הנשיא טראמפ מפעיל בתקופה האחרונה לחצים כבדים על סעודיה להימנע מכל מהלך כזה.

​נזכיר כי דו"ח המלאים שהתפרסם אתמול הצביע על עלייה של 3.577 מיליון חביות, לעומת צפי לעליה קטנה של 0.769 מיליון חביות. מדובר כאמור בשבוע העשירי ברציפות שהנתונים מצביעים על עלייה חדה, וזאת כאשר ייצור הנפט בארה"ב, רוסיה וערב הסעודית נמצא כעת בשיא כל הזמנים.

מחיר הנפט אגב, איבד מעל 35% מערכו מאז השיא שנרשם באמצע אוקטובר, כשמחירו עמד על 86 דולר לחבית, וזאת על רקע חשש המשקיעים מהאטה כלכלית בשנת 2019 ולאור החלטתה של ארה"ב להקל על ייבוא נפט מאיראן למרות הטלת הסנקציות על המדינה מחדש.

נציין כי המפולת הנוכחית במחיר הנפט מתיישבת באותו קנה מידה לזו שהייתה ב-2008, וחדה יותר מזו שהייתה בשנים 2014-2015, כשבשני המקרים בעקבות הירידה החדה, אופ"ק נקטה בצעדים כדי לתמוך בשוק.

קיראו עוד ב"אנרגיה ותשתיות"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה