שלמה גרינברג
צילום: Bizportal

אופטימיות לגבי נטפליקס; האם תעמוד בציפיות המשקיעים?

פרשן וול סטריט של Bizportal מנתח את תהליך ההתפתחות של נטפליקס. האם שווה קנייה היום ועד כמה הקונצנזוס מביא בחשבון את הסכנות?

הערכות החלום של שנת 2000 חוזרות רק במתכונת שונה. למרות רמות המחירים הגבוהות, האיומים על מדיניות הצמצום המאיימת כביכול לייבש את הנזילות, המשך העלאות הריבית הצפויות, מלחמות הסחר, איומי ההתפרקות של האיחוד האירופי ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין שמציפים את התקשורת, השוק מסרב לתקן.

אחת הסיבות לכך היא ההתאוששות הכלכלית ורווחיות החברות כמובן אבל זה לא מסביר את העליות של קבוצת מניות טכנולוגיות שלדעת רבים עוד קודם לעליות הוערכו בהערכות חלל, ה-FAANG (פייסבוק, אמאזון, אפל, נטפליקס וגוגל) ועוד כמה מאות חברות טכנולוגיה. חלק מהחברות הללו שברו השבוע שיאי כל הזמנים. מסתבר שיותר אנליסטים ממליצים על מניות אלו ב"קניה" מאי פעם בעבר.

לנו נראה שהקבוצה הניפטית (אהובת המשקיעים) הזו (להוציא את AAPL שאצלה הנתונים הכלכליים לא פחות מרשימים מהחלומות) מוערכת על חלומות שהתגשמו מעל ומעבר לציפיות ועל חלומות שיותר ויותר משקיעים מאמינים שהפעם, להבדיל מ-2000, יתגשמו.

את ההערכה הזו שלנו אפשר לראות בהשוואה בין מדדי המניות המרכזיים, ה-S&P500 (סימול: GSPC^) והנאסד"ק (סימול:IXIC^). אם תתבוננו בעקומות שני המדדים מתחילת השנה תגלו ששניהם הגיעו בפעם האחרונה לשיא כל הזמנים בסוף ינואר 2018. משם התנדנדו השניים בצוותא ועם נטייה מטה עד תחילת מאי השנה,  ומאז עלה הנאסד"ק ב-9% ואילו ה-S&P ב-5.1% (הנתונים על בסיס סיום המסחר ב-19.6).

העובדה שהמדד מוטה הטכנולוגיה עולה בכפול מהמדד מוטה הכלכלה כולה מבלי שהעובדות יסבירו זאת (כל נתוני העבר כבר ידועים) מגבה את הדעה שהאמונה בהתגשמות החלומות הטכנולוגיים חוזרת ובעצמה. מניות ה-FAANG והתומכות בהן הן הגורם המרכזי לפער שנוצר בין המדדים. ננסה להסביר את התופעה באמצעות חברת נטפליקס (סימול: NETFLIX) שמבחינת העליות לאחרונה וגובה ההערכה שלה היא באמת "משהו-משהו".

​נטפליקס משחקת במגרש צפוף בשש השנים האחרונות עלתה NFLX פי 49 ומהתבוננות בהתנהגותה מאז תחילת השנה (עליה של קרוב ל-100 אחוזים) וההתייחסות הנוכחית של האנליסטים נראה שהעליות רק בתחילתן. 31 אנליסטים, כולל השלושה שסקרו בחודש האחרון, ממליצים להמשיך ולקנות המניה ואיש מהם לא מעיר על העובדה שכבר היום נמצאת המניה כ-30% מעל למחיר המטרה שבקונצנזוס (מחיר המטרה של 31 האנליסטים עומד כרגע על 300 דולר כאשר מחיר המטרה של שלושת הבודקים האחרונים על 375 דולר בממוצע).

האנליסט האחרון שהמליץ למכור היה זה מבית ההשקעות Wedbush וזאת באפריל השנה כאשר מחיר המניה היה על 336 דולר והאנליסט קבע אז מחיר מטרה של 110-125. שווי השוק של החברה חצה השבוע 170 מיליארד דולרים, 5% מעל לשווייה של חברת דיסני (סימול: DIS) שמתחרה בנטפליקס.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

מכירות נטפליקס ב-2017 הגיעו ל-11.7 מיליארד ורווח נקי של 559 מיליון או רווח למניה של 1.25 כך שהמכפיל ההיסטורי שלה עומד על כ-313 והרווח למניה ב-2018-19, אליבא הקונצנזוס, יהיה 2.85 ו-4.7, מה שמביא המכפיל החזוי ל-138 ול-83 בהתאמה ותחזיות אלו הן חלק מהסיבות שמריצות המניה.

נטפליקס משחקת במגרש צפוף שהצפיפות בו רק הולכת וגדלה. בין המתחרים הגדולים תמצאו חברות כמו AMZN (כרגע המתחרה הגדול בשטח עם Amazon Prime), וולט דיסני DIS (המתחרה העתידית הגדולה עם פלטפורמת הסטרימינג החדשה שלה), FOX (באמצעות חברת Hulu Plus  שמאפשרת למשתמשים לצפות בסרטים ובתכניות טלוויזיה לפי דרישה, בעיקר תוכן אשר שייך לרשתות NBC ו-FOX בנוסף לרשתות כבלים אמריקאיות נוספות), CMCSK (באמצעות NBC יוניברסל), CBS ו-AT&T (באמצעות טיים-ורנר שרכשה ושבבעלותה HBO).

כל הנ"ל, בהשוואה לנטפליקס, ענקיות, בעלות עצמה שיווקית וכספית גדולה בהרבה וכיוון שמדובר בנישה רווחית ביותר ושצומחת מהר קשה מאוד להניח שששת הענקיות הנ"ל ואחרות יאפשרו לנטפליקס להמשיך להוביל ולצמוח בקצב בו היא מובילה כיום, ועדיין האופטימיות לגבי NFLX חוגגת ואפילו גדלה.

נקודות להתייחסות מצד המשקיעים נכון, החדשנות והיעילות של נטפליקס הן שהובילו אותה לפסגת הנישה אבל משקיע שבודק כניסה למניה כעת צריך להביא בחשבון שני דברים. הראשון, שנטפליקס צריכה תהיה להמשיך ולהילחם ראש בראש מול מתחרות שיכולותיהן עולות בהרבה ו"אכזריות" מאוד במלחמות מסוג זה והשני שהסיכוי לרכישתה על ידי אחת הענקיות שהוזכרו הולך ויורד ככל שהמניה נפרדת מההערכה הכלכלית ההגיונית. האם הקונצנזוס מביא בחשבון את הסכנות לנטפליקס? בואו ונראה.

מי את נטפליקס ומהי הנישה אותה את מובילה? נישת העברת תוכן באמצעות האינטרנט (the internet delivery of TV shows and movies) היא "התוספת" הטכנולוגית האחרונה להעברה דיגיטלית של תכנים לצרכן. נישה זו, שהחלה להתפתח בתחילת שנות ה-90, נוגסת בשוק בו שולטות הטלוויזיה, הכבלים והלוויין.

למרות שכבר ב-2005 החלו I-Tune של אפל (סימול: AAPL) ויו-טיוב שנרכשה על ידי גוגל (סימול: GOOG) להציע שירותי סטרימינג על הרשת, רק ב-2012-13 החלה הטכנולוגיה הזו לנגוס בשוק. נטפליקס, שנוסדה ב-1997, נכנסה לתחרות אמיתית רק ב-2012-13 וביחד עם חברות כמו Hulu, אמאזון, CBS, FOX, HBO ואחרות שנכנסו גם הן לתמונה.

מה שלמעשה עיכב את התפתחות הנישה עד ל-2012-13, היה הפרוטוקול הגלובלי הנדרש והאפליקציות שנדרשו על מנת להעביר האינפורמציה ברמת האיכות והמחיר שדורש הצרכן. לקח עוד שנתיים-שלוש, 2015-16, עד שנושא העברת המידע ברשת תפס מסחרית. הסטרימינג לא הייתה הפריצה המסחרית היחידה של אותה תקופה.

אם תבדקו תגלו שהפריצה הגדולה במניות ה-FAANG כולן וחברותיהן הטכנולוגיות התחילה גם היא לפני כשנתיים, בקיץ 2016 ומדוע? כי זה הזמן שנדרש, בין 2008-9 ל-2015-16 ובעזרת ההתקדמות בהעברת אינפורמציה, במיוחד הטלפוניה החכמה, ה-AI, הענן וה-IOT, על מנת שמהפכת הטכנולוגיה תצליח להביא לצרכן מוצרים ברמת החלומות והמחירים שלהם ציפה ועליהם חלם. להביא למצב שמאפשר היום לנטפליקס ולאחרות להציע את השירותים שלהן ברמה שדורש הצרכן.

אנחנו מאמינים שציבור המשקיעים שרואה את שהתרחש בין 2000 ל-2018, מאמין שקצב ההתפתחויות הטכנולוגיות ומימוש החלומות ימשיך להתגבר וזו אחת הסיבות ליצירת ה-FAANG שעדיין אינה כוללת את מה שמתרחש בתחומי הרפואה, התחבורה והביטחון.

איך הגיעה נטפליקס למעמדה הנוכחי בוול סטריט? החברה נוסדה על ידי שני יזמים, ריד הייסטינגס ומרק רנדולף שהתחילו מחנות להשכרת סרטים באמצעות הדואר. ב-2000 פנו לענקית השכרת הוידאו דאז, בלוקבאסטר והציעו למכור לה 49% מהחברה ולהקים את Blockbuster.com על אתר שהקימו. "אנחנו נעביר סרטים ללקוחותיכם על הרשת", אמרו ובלוקבאסטר סירבה בטענה שבתנאים דאז הטכנולוגיה אינה מאפשרת זאת.

ב-2005 הבינו גם בבלוקבאסטר את כיוון ההתפתחויות, ניסו להיכנס ולא הצליחו. ריד הייסטינגס הוא האיש שהביא החברה הלום. הייסטינגס, שב-2011 צורף למועצת המנהלים של פייסבוק (סימול: FB) ושבין 2007 ל-2012 שימש כדירקטור של מייקרוסופט, נחשב כגאון תכנה ומנהל-על. הוא שפיתח את הפלטפורמה שהצליחה לבצע את ההעברה המתאימה של סרטים ברשת ולצד יכולות ניהול מעולות ויצירת סביבת עבודה ייחודית בחברה הוביל את נטפליקס לרשות הנישה.

אם בוחנים את התנהגות המניה בוול סטריט רואים בבירור מה החל להתרחש ב-2008-9 במיין סטריט. החברה הונפקה במאי 2002 לפי 15 דולר למניה, והמניה ירדה בתוך כחצי שנה ל 4.8 דולרים שם "שכבה" שנים. ההתעוררות במניה החלה ב-2008 וב-2011 הגיעה למחיר של 44 דולר אלא שכרגיל בוול סטריט, המשקיעים, שראו השינויים הטכנולוגיים אבל שוב טעו בהערכת הגעתם לצרכן, נטשו והמניה ירדה, ב-2012, לכיוון ה-9 דולרים.

מתי הגיעה הפריצה הגדולה ומה הכיוון לעתיד? הפריצה הרצינית החלה בקיץ 2016 בעקבות העליות החדות במכירות והציפיות, הפעם ריאליות, להמשך. מאז יוני 2016 עלתה המניה ב-335% לערך והמכירות, שב-2013 הציגו הכנסה של 4.4 מיליארד עלו ל-11.7 מיליארד ב-2017 כאמור, כאשר הרווח למניה עולה מ-26 סנט ל-1.25 דולרים. ההערכה היא שאת 2018 תסיים החברה עם מכירות ורווח למניה של 16.1 מיליארד ו-2.86 דולר בהתאמה.

החברה, שב-2012 עדיין התקיימה מהשכרת וידאו בעיקר (כ-60% מההכנסות אז) הפכה, ב-2017 לחברת סטרימינג שהביאו ל-92.1% מההכנסה כאשר כמחצית מגיעים מחוץ לארה"ב. הציפיות הן שב-2020 תגיע ההכנסה ל-21.4 מיליארד והרווח למניה מעל ל-8 דולר כאשר השכרות הוידאו ירדו ל-1.8% בלבד והיתרה כולה מסטרימינג וכ-60% מהמינויים יהיו מחוץ לארה"ב.

השנה יעברו ההכנסות הבינלאומיות את אלו מארה"ב. אומר המנכ"ל, "אנחנו לא עסוקים בהתבוננות במתחרות, מודעים היטב למי שהן. אנחנו מתרכזים בכל פעילויות הפנאי שיש לצרכן וזה כולל צפייה בתוכן, גם של שירותי סטרימינג אחרים כולל טלוויזיה, DVD ועוד, וכן קריאת ספרים, שיוט ביו-טיוב, משחקי מחשב, התחברות בפייסבוק, יציאה למסעדה עם חברים ולמעשה אנחנו מתכוונים, כל עוד נמשיך להתייעל ולהתקדם טכנולוגית, להרוויח שבריר קטן מזמנו וכספו של הצרכן".

והמשקיעים, כך נראה, מאמינים שזה אכן הכיוון. זוכרים את אשר אמרנו מאז תחילת המאה? "המהפכה הטכנולוגית בהתקדמותה יוצרת את הביקושים למוצריה ומייעלת את הפעילות העסקית". יותר ויותר משקיעים מבינים זאת כעת ומבינים שמה שהיה ב-2000 אינו דומה למה שקורה היום ולכן מוכנים לשלם פרמיות מטורפות בשביל ההמשך. תקראו בעיון כתבה, מפברואר 2014, באינווסטופדיה לגבי הכדאיות להשקיע ב-NFLX.

מה שקורה בשנה האחרונה הוא שהמשקיע מגלה שנטפליקס מגיעה להרבה מקומות חדשים. נחתם למשל הסכם עם Dish Network (סימול: DISH) שתכניס שירותי סטרימינג לחדרי מלון ושורה של הסכמים נוספים עם אוניברסיטאות ועוד. "רגע אחד", אומר המשקיע (וגם האנליסט), "זה רק מתחיל והמספרים עליהם חשבנו אתמול קטנים במציאות של היום בלה, בלה בלה" והביקוש למניות הולך וגדל והפרמיה שמוכנים לשלם גדלה בהתאם.

אם ב-2000 נוצר בלון על בסיס החלום בלבד הרי שהיום מתנפח בלון על בסיס התממשות החלומות של 2000 וכל חברה שנמצאת בתחום הנכון ושמנוהלת נכון הופכת פאנגית. "כל ניסיון להעריך חברות מהסוג של ה-FAANG על בסיס המצב דהיום may prove myopic (עלול להסתבר כקְצַר רְאִיָּה), אמר פרשן ב-CNBC, "חברות ה-FAANG מייצרות לעצמן בסיס הערכה תחתון (moat) שקשור בציפיות לעתיד שמתממשות במהירות".

תהליך ההתפתחות של נטפליקס בוול סטריט דומה מאוד למה שראינו בעבר במייקרוסופט, באמאזון ושכמותן. האם זה יימשך כך? השתגעתם? חוקי ניוטון עדיין כאן ומניה כנטפליקס תעבור את אותן מורדות ועליות כמו כל האחרות כולל מניות "כלכלה ישנה", רק בקפיצות חדות בהרבה. ועם זאת "נטפליקס", אמר ג'ייסון הלפשטיין מאופנהיימר לפני כשבוע, "שווה קניה היום" ועידכן את מחיר המטרה ל-370 אז מעניין מה דעתו היום, כשהמניה על-410 דולר?

** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל  

 

תגובות לכתבה(92):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 30.
    אלטשולר 27/06/2018 14:45
    הגב לתגובה זו
    לקרן הנאמנות שלהם - ואחכ את התשוות של המניות בתחום - חוץ מבואינג - השאר לא משהוא. הכתבה (אתם תעשו בטן-גב - המשקיעים יעשו מזה כסף סדרי העדיפויות של דור ה–Y, מעמד ביניים חדש בשווקים מתעוררים ומהפכת האינטרנט - כל אלה מזניקים את תנועת התיירות בעולם ? אלטשולר שחם: "הישראלים טסים לחו"ל הרבה יותר מבעבר, וזאת תופעה עולמית" ? הנה קרנות שיאפשרו לכם להשקיע במגזר הצומח ערן אזרן 24.08.2017)
  • מה זה קשור לשלמה ולכתבה? (ל"ת)
    מיטב 27/06/2018 20:39
    הגב לתגובה זו
  • 29.
    יצחק 27/06/2018 10:30
    הגב לתגובה זו
    המניה שאתה ממליץ עליה שנים עולה בעקביות בחודשיים האחרונים ובמחזורים גדולים נראה שאיזה ידיעה על מו"מ מסתובבת בשוק
  • ממליץ? אני? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 27/06/2018 13:33
    הגב לתגובה זו
  • יצחק 27/06/2018 16:11
    אתה מתייחס אליה בצורה חיובית מספר פעמים , התייחסות חיובית שלך היא בשבילי המלצה
  • נחום 27/06/2018 10:47
    הגב לתגובה זו
    ובעזרת ה' במחיר כמה שיותר גבוהה
  • 28.
    אורן 26/06/2018 14:26
    הגב לתגובה זו
    טוב למחזיקי המניה או לא טוב?האם קניית הספין אופ עצמו יכולה להיות מעניינת? תודה
  • שלמה גרינברג 26/06/2018 17:02
    הגב לתגובה זו
    אין ל GE חטיבת תרופות אם זה מה שאתה מתכוון. היא שוקלת להפריד את חטיבת הבריאות. תמתין 12-18 חודש ונראה
  • מפרידה את חטיבת הבריאות זו הכוונה (ל"ת)
    אורן 26/06/2018 18:03
  • 27.
    אלי 26/06/2018 13:26
    הגב לתגובה זו
    דעתך על t לאחר אישור המיזוג תודה אלי
  • נתתי דעתי בהרחבה, נא לחפש (ל"ת)
    שלמה גרינברג 26/06/2018 17:02
    הגב לתגובה זו
  • 26.
    מלחמת הסחר 24/06/2018 23:33
    הגב לתגובה זו
    הבנתי שגם הרבה רפובליקנים חוששים ממלחמת הסחר, וקראתי שבקנדה כבר החלה מחאת צרכנים נגד מוצרים מארה"ב
  • אתייחס לכך בכתבה הבאה על סקטור הפלדה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 25/06/2018 08:42
    הגב לתגובה זו
  • 25.
    יובל 24/06/2018 10:36
    הגב לתגובה זו
    שהם שןרפים מיליארד מזומנים בשנה. הם כאילו מרוויחים כי הם רושמים את ההוצאות השנתיות על יצירת תוכן כהשקעה ולא כהוצאה. אפשר לחשוב שהם בונים מפעל או בניין. התוכן שרלוונטי היום הרבה פחות מעניין עוד שנה ובטח עוד 10 שנים
  • שלמה גרינברג 24/06/2018 11:09
    הגב לתגובה זו
    כי אינם יוצאים דופן בכך זו חשבנאות מקובלת בתחום
  • יובל 24/06/2018 23:08
    את האמת שלמה.גם אם זו חשבונאות מקובלת.אתה חושב שהיא מציגה נאמנה את מצב החברה? לי ברור שזה בלופ.לא ייתכן שזו השקעה בלבד.אולי 20 אחוז השקעה והיתר הוצאה
  • 24.
    גבע 23/06/2018 21:40
    הגב לתגובה זו
    חברה מעולה עם פוטנציאל אדיר, לא המלצה לקניה.
  • 23.
    אור 23/06/2018 19:41
    הגב לתגובה זו
    יש חדש בשדות ים?
  • שלמה גרינברג 24/06/2018 11:11
    הגב לתגובה זו
    https://finance.yahoo.com/news/caesarstone-ltd-nasdaq-cste-undervalued-142012041.html
  • תודה. מעניין (ל"ת)
    אור 24/06/2018 13:08
  • 22.
    מחירי הגז 23/06/2018 17:52
    הגב לתגובה זו
    בבדיקה של ישראל היום מסתבר שמחירי הגז נסקו בשנה האחרונה בעולם .בארץ הם זולים . לא ברור. מדוע מניות חברות הגז לא מגיבות בהתאם . יתכן שזה יהיה בקרוב לאחר חתימת חוזים במחירים גבוהים.
  • אין קשר. אתה מתבלבל ומבלבל (ל"ת)
    יוס 23/06/2018 19:37
    הגב לתגובה זו
  • 21.
    שלמה -מקצועי כתמיד 23/06/2018 17:50
    הגב לתגובה זו
    תודה על tmo
  • 20.
    2 המשפטים האחרונים קורעים מצחוק.. (ל"ת)
    שי.ע 23/06/2018 14:08
    הגב לתגובה זו
  • מה בדיוק נקרע אצלך? (ל"ת)
    במיטו 23/06/2018 20:45
    הגב לתגובה זו
  • 19.
    יניב 23/06/2018 12:15
    הגב לתגובה זו
    אשמח לדעתך לגבי פוטנציאל הצמיחה
  • הכול תלוי בניהול (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/06/2018 11:15
    הגב לתגובה זו
  • 18.
    dbx 23/06/2018 09:31
    הגב לתגובה זו
    איך עלתה תוך מספר ימים מ 32 ל 43 (35 אחוז) ומהר מאוד מחזירה את הכול. בסהכ אנליסט אמה עליה שהיא מאוד זולה ותהיה יעד לרכישה. חברה בשווי 14 מיליארד דולר.
  • מעל 13 מיליארד שווי?? "זולה מאוד", האנליסט אינדיאני (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/06/2018 11:20
    הגב לתגובה זו
  • שלמה מה דעתך על דרופבוקס? תודה מראש (ל"ת)
    יורם 23/06/2018 19:39
    הגב לתגובה זו
  • אין לי עדיין דעה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/06/2018 11:22
  • 17.
    גיל 23/06/2018 08:20
    הגב לתגובה זו
    ההבדל הגדול בין נטפליקס לשאר החברות הוא הנוכחות הפיזית שלה בכל מדינות העולם.הם מגיעים לכל ספקי האינטרנט ומתקינים שם cdn, בנוסף כל מפעילי התקשורת עברו ממצב של התנגדות לחיבוק מלטף במודל של חלוקת רווחים.כל זה כמובן ללא קשר לזמינות האפליקציה בכל רכיב שמדבר IP שנמכר בעולם.תוסיפו לזה עבודה שלהם מול מתרגמים בכל מדינה שהם נוכחים.
  • 16.
    מקס 23/06/2018 05:11
    הגב לתגובה זו
    נטפליקס ואמזון. גר במלון בתאיילנד וקורא ynet . זה לא בציניות.
  • ארז 26/06/2018 10:54
    הגב לתגובה זו
    .
  • שמח בשבילך רק למה מלון בתאיילנד? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/06/2018 11:23
    הגב לתגובה זו
  • מקס 24/06/2018 16:11
    מלון לחודש עולה 500 דולר. תאיילנד זו מדינת החופש המוחלט שבנוסף כסף קונה הכל. עכשיו תשאל למה עשיר יחסית צריך מקום זול. התשובה נמצאית באבא עשיר אבא עני שנדרש לפתח תפיסה שבמקום להעלות את רמת החיים מומלץ לקנות עוד נכסים ברווחים. ראה מה קרה לזוכי הלוטו ......ברוב המקרים הם חזרו לנקודת המוצא. נחמד לנתח מניות בהבטיים פיננסים אולם הדגש הוא בצד המנטאלי כאשר נדרש מהמשקיע לשלוט על שני תכונות פחד ותשוקה לבזבז. הפחד מונע מרוב המשקיעים לעשות מה שעשיתי..לשים את כל כספי על שני מניות למשל שנים ולא לפזר סיכונים. כמו כן להתגבר על הדחף למכור בירידות.... מקס
  • למקס 23/06/2018 19:49
    הגב לתגובה זו
    בשפע עולה בערך 15.000 באט יענו 1500 שקל לחודש. מה הרעש והצילצולים והדאאווין שלך ועוד קורא וואינט. אתה מליונר דמיקולו תפרן. אני עם רכוש בשווי 800 מליון שקל לא מעיז לצפצף כמוך.
  • אני 23/06/2018 19:07
    הגב לתגובה זו
    אתה ממש פיצפון.
  • באמת מיליונר אמיתי הלוואי עליי (ל"ת)
    מקס שפקס 23/06/2018 19:40
  • 15.
    מתי תהיה התייחסות להתפתחויות ב מלנוקס? (ל"ת)
    מאיר 22/06/2018 14:27
    הגב לתגובה זו
  • בהזדמנות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 22/06/2018 17:24
    הגב לתגובה זו
  • 14.
    eliz 22/06/2018 11:55
    הגב לתגובה זו
    נטפליקס חותמת בימים אלה חוזה עם סמסונג TV להתקין את המוצר שלהם ולמכור את המוצר המוגמר פחות ב40% מערכה , עם דוחפת את הסטרימר שלה לכל חברות הטלויזיה, סוני , LG, טושיבה,שארפ. תשלוט על השוק הולכת 100 צעדים קדימה לTV smart מזהה את הקדימות ,עושה חיבורים מהירים,האחרונים לא זיהו את מבה שהיא מזהה, קובעת עובדות,לא נחה,(מקרה googel n מקרה טיסות חינם העיקר שהמותר ששלהם מובנה במכשירים שלכם של ילדכם. קנו קנו , הם רואים את המעןף,הם סוגרים פינות,חזו את הנולד, ולא נותנים שזה יברח להם.
  • אפשר את זה שוב, אבל בעברית? (ל"ת)
    סימפל 22/06/2018 19:22
    הגב לתגובה זו
  • החזון של מי? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 22/06/2018 17:24
    הגב לתגובה זו
  • 13.
    טמיר 21/06/2018 18:14
    הגב לתגובה זו
    חברת המים שכתבת לא מעט.. חברה גדולה ודפנסיבית יורדת לנמוך 52נראה כי יחס כיסוי החוב מעט בעייתי..מה דעתך שלמה השקעה בויאוליה סולידית יחסית? תודה
  • שלמה גרינברג 22/06/2018 07:59
    הגב לתגובה זו
    כתבתי ארוכות ואין שינוי בחברה שמסיימת רה ארגון בהצלחה. אני מאמין שהשקעה במים צריכה להיות במקום מכובד בתיק, עדיף סלים מהסוג שמייצר הבנק השווייצרי PICTET
  • תודה רבה. הסלים בשיאי כל הזמנים ואוליה לא (ל"ת)
    טמיר 22/06/2018 13:14
  • 12.
    א 21/06/2018 17:23
    הגב לתגובה זו
    מר גרינברג. איני מתייחס לצידקת דבריך או אולי טעויותיך בהערכות. בכל מקרה אתה סוגר לעצמך את כל השערים ומתבצר ולא משאיר לעצמך אפילו פתח מילוט הקטן שבקטנים. אנו שמחים שאתה חי טוב עם אמונותיך..אבל גם שועלים ותיקים כמוך אמורים להגן על הפינות. תבורך חבר גרינברג.
  • שלמה גרינברג 22/06/2018 08:00
    הגב לתגובה זו
    לפחות, אם אתה מתבייש בשמך, תסביר במה אני מתבצר
  • א 22/06/2018 21:41
    אז..לפחות..אני יכול ורוצה ושואף להודיע לכבודו המלומד שבקרוב ואפילו מאד תחווה ותחיה לראות בשווקים מה שלא ראית מאז ומעולם מעת תחילת דרכך המוצלחת בעולם קשה ואכזרי זה.
  • 11.
    סימפל 21/06/2018 17:21
    הגב לתגובה זו
    השיפור בתשתיות האינטרנט, שהביא לרוחב פס אדיר, בכבל או בסלולר, הוא הסיבה העיקרית לעלייה של החברות האלו. כמובן שדבר דוחף דבר, וההשקעה העצומה בתשתיות לא הייתה יוצאת לדרך בלי הגדילה העצומה במכירות של מחשב אישי (נייח ונייד) בשנות ה-90 ותחילת ה-2000 וההתפוצצות של סמארטפונים מארה"ב עד אפילו אפריקה. הטעות של בלוקבסטר ב-2005 היא כמו של אינטל בשנים האחרונות: קוצר ראות. כלומר גם אם אין כסף עכשיו, עדיין שווה להשקיע ולהמתין, כי אין דרך חזרה מהאינטרנט. אצל אינטל, עם הכישלון הכפול להשתלט על הCPU של המובייל זה בכלל טעות, כי כסף בשוק כבר היה. אינטל חייבים לנסות שוב ושוב עד שיצליח, אחרת הם מתים, ויכול להיות שהשקעה שלהם בGPU תוביל להצלחה בעניין, כי עתיד הGPU להחליף את הCPU.
  • זו הסיבה שמופיעה במאמר (ל"ת)
    שלמה גרינברג 22/06/2018 08:00
    הגב לתגובה זו
  • סימפל 22/06/2018 19:33
    שזה חצי נכון (בתחום של השרתים). כי מבחינת מי שגלש באינטרנט בזמן בועת הדוט-קום, כלומר, מבחינת המשתמש הפשוט, כל האפליקציות והפרוטוקולים היו. אמנם לא ברמה של יוטיוב, אבל כן היו לך אתרים שיכולת לשמוע דרכם מוזיקה, או לראות וידאו, ואני לא מדבר רק על אתרי פורנו, למי שתוהה. הבעיה הכי גדולה הייתה המהירות. כלומר רוחב הפס. בזמן הDIAL UP וכשגוגל לא היו מוכרים כמעט לאף אחד, האינטרנט היה פשוט זוועה. בימים ההם, הקונספט של אמאזון ונטפליקס היה נראה כמו הימור מופרע. וגם אחרי שמנוע החיפוש של גוגל עשה מהפכה, עדיין היה צריך להמתין הרבה זמן עד שאתר מדיה כלשהו יעלה למחשב שלך. רוחב הפס היה הבעיה העיקרית, ואם אני זוכר נכון, חברות תשתית אינטרנט שפשטו רגל בגלל הלוואות ענק שהן לקחו בשביל פרוייקטים להרחבת רוחב הפס (פרוייקטים שהתעכבו), זה מה שהביא להתפוצצות בועת הדוט-קום, ולעיכוב כל המהפכה הזו.
  • 10.
    האורקל מהקריות 21/06/2018 16:16
    הגב לתגובה זו
    צוברת תאוצה ומאפשרת צפייה בנטפליקס, HBO ושאר ערוצי סטרימינג. קנייה חמה.
  • 9.
    מיקי 21/06/2018 16:06
    הגב לתגובה זו
    שמת לב על איזה מכפיל רווח עתידי היא עומדת לעומת סקטור השבבים ובאיי באק ענק שהיא הולכת לבצע לפי דעתי כדאי לך להכין כתבה עליה לעומת מניות אחרות הרבה יותר יקרות בשוק
  • כתבתי מספיק (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/06/2018 19:09
    הגב לתגובה זו
  • 8.
    שאלה 21/06/2018 14:52
    הגב לתגובה זו
    למעשה מאוד הגיוני שהאחת מבין השתיים שתודיע שהיא מרימה ידיים ופורשת מהמירוץ לרכישת פוקס - סביר שבטווח הקצר המניה של החברה שתודיע שהיא פורשת תעלה חזק. כי תרד לחברה הזו משקולת כבדה של חובות עתידיים (סביר שמחיר שתי ההמניות מגלם היום המשך מאבק בין 2 החברות האלה). האם אתה מסכים להערכה כזו ?
  • לא בהכרח (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/06/2018 15:10
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    סימול SFIX 21/06/2018 14:47
    הגב לתגובה זו
    כולנו צריכים להפנים (וגם לנצל) איזו תקופה פסיכית אנחנו נמצאים - עם מתקפות של להקות של אינדיאנים שדוהרים על סוסים לקנות מניות. רק 2 ידיעות מהימים האחרונים לגבי החברה הנל. Trader: this company could be the “Netflix of apparel” Stitch Fix shares pop on speculation of Oprah taking stake in the company
  • סימפל 21/06/2018 17:22
    הגב לתגובה זו
    אז אופרה ווינפרי אולי קנתה שם אחוזים. מעניין את החתול שאין לי. הזכרת שם של חברה, תסביר מה החשיבות שלה.
  • נחיה ונראה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/06/2018 15:13
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    FNGD FNGU 21/06/2018 14:42
    הגב לתגובה זו
    אחת למי שצוה עליות ושניה למי שצופה ירידות. התשואות מתחילת השנה פלוס 63 אחוז ומינוס 53 אחוז. ברגע שיתחיל (אם יתחיל... )תיקון - ניתן לשקול. התעודות מחזיקות רק 10 מניות, כולם במשקל שווה. פייסבוק, אפל אמזון נטפליקס גוגל עליבאבא ביידו נווידיאה טסלה וטוויטר.
  • אלו תעודות של הבנק במונטריאול זו כוונתך ? (ל"ת)
    משקיע 21/06/2018 16:20
    הגב לתגובה זו
  • כן (ל"ת)
    נסחר בדולר ארצותהברי 21/06/2018 20:03
  • 5.
    כל הכתבה על נטפליקס ולא התייחסת ל IQIYI (ל"ת)
    תהיה רציני 21/06/2018 14:35
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 21/06/2018 15:17
    הגב לתגובה זו
    בסין יש הרבה יותר אינדיאנים מבארה"ב
  • תגובה תמוהה ולא ברורה (ל"ת)
    חבל.אל תתייהר. 21/06/2018 16:04
  • 4.
    משי 21/06/2018 13:12
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמההאם אתה רואה בעתיד הרחוק אתאורמת וטאואר במחירים גבוהים מהיום ?לא ייעוץ, דעה בלבד. תודה
  • או שכן או שלא (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/06/2018 15:17
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    גיל 21/06/2018 13:11
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום ותודה על המאמר.ארקו אחזקות, אמנם חברה ישראלית ונסחרת פה.. אבל בעלת מעל 100 תחנות דלק נוחות ברחבי ארהבהאם מכיר? האם בעלת פוטנציאל לטווח הרחוק?
  • לא מכיר (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/06/2018 15:09
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    זאב 21/06/2018 12:53
    הגב לתגובה זו
    שלמה תודה. אורמת יש לך משהו לחדש? ירדה לא מעט לאחרונה.. מוצדק לדעתך?
  • שלמה גרינברג 21/06/2018 14:54
    הגב לתגובה זו
    הירידות התחילו עם השוק, בסוף ינואר ולאחר שהמניה שברה שיא כול הזמנים. כאשר נגמרו הירידות והמדדים החלו לעלות חזרה, בתחילת מאי, הייתה אורמת אפופה בבעיות, רובן תקשורתיות וללא הוכחות (מין פייק ניוז) אבל מדאיגות. הופיעו כמה תביעות, החברה תקנה דוחות כספיים מ 2017 (לא משהו מהותי אבל העלה חששות לגבי תיקונים נוספים) והר הגעש באינדונזיה שאיים על המתקן הגדול. גם העליות החדות בין תחילת 2016 לתחילת 2018 (למעלה מ % 100) הביאו המניה למחיר "עשיר" מידי. איני רואה כרגע בעיות בצד העסקי ומפנה אותך לסקירה האחרונה שלי על החברה.
  • תודה רבה אחכה לתיקון משמעותי יותר (ל"ת)
    זאב 21/06/2018 18:10
  • 1.
    גזיאל 21/06/2018 12:52
    הגב לתגובה זו
    מזמן לא כתבת משהו על טאואר..עדייןברשימה שלך?
  • שלמה גרינברג 21/06/2018 15:09
    הגב לתגובה זו
    שתי תשובות: הראשונה לגבי התנהגות המשקיעים. מי שרכש TSEM לאורך השנים, מאז 2008, היה צריך למכור מחצית אפילו לפני השיא של תחילת השנה. השניה, ההתדרדרות שהתחילה בינואר, עם השוק, התגברה לאחר אכזבה מנתוני הרבעון הראשון ו"התאמת" הנתונים העתידיים בהתאם. לדעתי טאור תמשיך לצמוח ושום דבר מהותי לא השתנה.
  • אבי3 22/06/2018 20:11
    לתזמן את השוק זה קשה ותאכלס מיותר.פשוט לא לצאת ולהשקיע בירידה
  • תודה על התגובה שלמה. בהצלחה בהמשך (ל"ת)
    גזיאל 21/06/2018 18:11
  • אבי3 21/06/2018 17:50
    אתה יודע מתי השיא יגמר ומתי העליות יתחילו מחדש?אני אישית לא מוכר אף פעם ונכנס בירידות