הראל פיננסים במסר למשקיעים: "הגדלה של החלק המנייתי - קודם בישראל"
בהראל פיננסים מפרסמים סקירה מקיפה על שוקי המניות כאשר מספקים במקביל המלצה חד משמעית בנוגע לאטרקטיביות השוק המקומי על פני השווקים מעבר לים. יתרה מכך, בהראל ממליצים על חלק מנייתי גדול במיוחד של 50-60% מתיק ההשקעות. כך נכתב:
"שוקי המניות בעולם היו חיוביים ברובם בשבוע האחרון, בארה"ב ממשיך הנאסד"ק ממשיך לבלוט יותר מהמדדים האחרים ואילו באירופה הדקס ממשיך לבלוט עם עלייה של כ-0.5% בשבוע האחרון. הקאק בצרפת ירד בכ-0.5% אחרי הבחירות".
"עונת הדו"חות כבר על סף סיום. 452 חברות מתוך S&P500 כבר פרסמו דו"חות במה שמסתמן כעונה פנומנלית שבה ההכנסות המצרפיות עלו ב-8.7% והרווחיות ב-15.5%. בעונה הזו בלטו חברות הטכנולוגיה, הפיננסים, חומרי הגלם הבסיסיים והאנרגיה. מי שבלט לרעה, במיוחד בשבוע האחרון היו חברות בתי הכלבו ובראשן מייסיס, שדו"חות מאכזבים שלה הובילו לקריסת המניה ב-20% ולביצועים חלשים של כל מניות תחום הקמעונאות".
"בשוק המקומי, חברות הפארמה פרסמו דוחות טובים שמורידים מעט את הלחץ מהמניות הגדולות בסקטור. צריך להביא בחשבון שהדו"חות אמנם בצפי, אך השווקים תמחרו כבר תסריט גרוע יותר כמו שניתן ללמוד מרמות המכפילים הנמוכות (8-9). מנגד, בשוק הישראלי בלטו בשבוע האחרון הבנקים בחולשתם, בעיקר בהשוואה עולמית, וזאת ללא הצדקה לטעמנו".
"עדיפות לבחירה סלקטיבית בשוק המניות המקומי. ת"א 90 ממשיך לבלוט מעל ת"א 35 בביצועים, אך אין ספק כי המדד הכוכב של החודש האחרון הוא מדד ת"א צמיחה – אחד המדדים החדשים שנולדו בעקבות רפורמת המדדים והוא מאפשר למעשה חשיפה למניות הקטנות ביתר (קטנות יותר מאלה שנכללות ב-SME60). המניות המובילות במדד הן פורסייט (חברה עם פעילות דומה לזו של מובילאיי, שהחודש עלו מניותיה ב-60%) וסאני שעלתה ביותר מ-35% החודש".
"התמחור של השוק המקומי ממשיך להיות מעניין יותר משווקים אחרים בעולם ולכן להערכתנו כל הגדלה של החלק המנייתי צריכה להתמקד קודם כל בשוק זה. הנתח של ישראל מהחלק המנייתי בתיק ההשקעות צריך לעמוד להערכתנו של 50%-60%. בעולם, כסף ממשיך לזרום לשווקי המניות מחוץ לארה"ב, ובראשם אירופה ושווקים מתעוררים. בשבוע האחרון לא הגדלנו עוד את החשיפה לאירופה מעבר למה שהמלצנו כאן לפני כשבוע.
בנוגע לנתונים המאקרו כותבים בהראל כי "הנתונים המעידים על המשך צמיחה טובה בעולם יחד עם לחצי מחירים הנראים בשליטה ומובילים לירידה בציפיות האינפלציה ולירידת התשואות – ממשיכים לספק תמיכה בהגדלת סיכונים בתיקי המשקיעים בעולם. לאור ביצועי האג"ח הממשלתי הארוך בארה"ב בסוף השבוע, אין פלא שהאג"ח הממשלתי הארוך בלט בשוק המקומי עם פתיחת שבוע המסחר היום".
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"גורם נוסף התומך בשוק האג"ח המקומי הוא ההודעה הרשמית של סיטי כי היא בוחנת כניסה של ישראל למדד האג"ח העולמי שלה. לפי ההודעה, כרגע השוק המקומי נכנס לתהליך בחינה של שלושה חודשים (יוני-אוגוסט) ואם הוא יעבור את "המבחן", ייכנס למדד בדצמבר. הדבר עשוי להשפיע לחיוב על האג"ח הממשלתי השקלי למרות העלייה בציפיות האינפלציה. זה גם ימשיך לתמוך בשקל חזק".
"אנו ממשיכים להמליץ על ניהול תיק מגוון ועל הגדלת חשיפה למניות בישראל ולאג"ח חו"ל במסגרת גיוון התיק הקונצרני. עדכון מדדי התל בונד ביום חמישי הקרוב עשוי להיות הזדמנות נוחה לבצע חלק מההתאמות האלה".