סיקור ראשוני עם המלצת 'קנייה' לחברה ישראלית - המניה זינקה
איפקס קפיטל מרקטס פרסמה ללקוחות אנליזה ראשונה לחברת שפיר הנדסה 0.92% , וצופה לחברת התעשייה עתיד ורוד על רקע היצע ריכוזי בענף, הביקוש הגואה ועליית המחירים. מאז השיא שנקבע באפריל האחרון, מניית שפיר הנדסה מדשדשת והאנליסט עוז לוי מוציא סיקור ראשוני למניה עם המלצת 'קנייה' במחיר יעד של 8.29 שקלים - אפסייד של 30% מעל למחיר השוק.
מניית שפיר הנדסה זינקה היום בתל אביב ב-4% במחזור של 2.3 מיליון שקל. זאת, לעומת מחזור יומי של 530 אלף שקל בממוצע בחודש האחרון.
שפיר הנדסה פועלת בארבעה מגזרי פעילות עיקריים: תעשייה, תשתיות, זכיינות ונדל"ן למגורים. בתחום התעשייה החברה עוסקת בייצור ושינוע חומרי גלם ותשתיות באמצעות הפעלת ארבעה מחצבות, 15 מפעלי בטון ושלושה מפעלי אספלט. לפי האנליסט עוז לוי, לשפיר הנדסה יש שליטה כמעט בלעדית על חומרי הגלם באיזורי ביקוש מרכזיים. "החברה חולשת על 36% מעתודות הגיר והדולמיט בישראל, באמצעות תפוקה שנתית של 11 מ' טון, המהווים מעל 25% מהתקופה הארצית. מספר המחצבות הפעילות נמצא בירידה מתמדת. אם בראשית שנת 2000 פעלו 50 מחצבות - בשנת 2014 נספרו 27 מחצבות בלבד בתחומי הקו הירוק".
לוי מציין את העלייה בביקוש על רקע ההשקעות המתגברות ברחבי הארץ, כמו: כביש 6, פרויקט הרכבת לירושלים, העברת בסיסי צה"ל לדרום, הרחבת כביש 90 ועוד. לדברי לוי, סך הביקוש לחומרי חציבה לכלל השימושים עומד על 50-45 מ' טון בשנה, בעוד היקף התפוקה מהמחצבות שבקו הירוק מסתכם ב-35 מ' טון בשנה. "צמצום עתודות החציבה הזמינות, עודף הביקוש וההיצע ההולך ומצטמצם, הביאו לעלייה ריאלית של למעלה מ-30% במחירי חומרי הגלם בחמש השנים האחרונות. להערכתנו, ללא פיתוחן של מחצבות חדשות או שייק העתודות הקיימות בידי המדינה, עלול להיווצר מחסור של חומרי גלם בענף - מה שיוביל להמשך העלייה במחירי המכירה", כתב לוי.
לוי מציין את הריכוזיות בענף כאשר עתודות הגיר והדולמיטים לחצץ מרוכזות בידי שלוש חברות - שפיר, רדימיקס ומחצבי אבן - המחזיקות יחדיו 75% מהעתודות הכלל ארציות, כאשר ביתר מחזיקה המדינה. "רמת הריכוז בענף גבוהה אף יותר אם בוחנים את את התחרות ברמה האיזורית", אמר לוי, בהתייחס לעלויות ההובלה שכדאית לטווח של מקסימום 50 ק"מ ומוציאה את האלטרנטיבה של ייבוא.
- הזיכיון של בלוג'ן ושפיר במתקן ההתפלה באשדוד יוארך ב-6 שנים
- שפיר הנדסה: ההכנסות ברבעון זינקו ב-24%; עברה לרווח נקי של 147 מיליון שקל
לוי מציין את ועדת בלניקוב לבחינת מדיניות המקרקעין בתחום המחצבות וטוען כי גם אם יתקבלו מסקנות הוועדה, הנזק לשפיר יהיה מינורי, אם בכלל.
בתחום התשתיות לחבר יש צבר הזמנות בהיקף 5.76 מיליארד שקל מחמישה פרויקטים עיקריים, בהם: נמל חיפה, המקטע הצפוני של כביש 6, מחלף רעננה ועוד.
בתחום הזיכיונות שפיר הנדסה מפעילה 6 פרויקטים בזכיינות ארוכת טווח. הנתיב המהיר בשווי (נכס פיננסי) של 693 מיליון שקל, תפעול אגף משרדים בן 5 קומות וחניוון בכנסת בשווי 314 מיליון שקל, חניון רוטשילד, חניון הדסה ומרכז ספורט גבעת שמואל. בשורה התחתונה, לוי צופה כי הרווח הנקי של החברה בשנת 2015 יסתכם ב-106 מיליון שקל, ובשנת 2016 יסתכם ב-221 מיליון שקל.
מניית שפיר הנדסה מדצמבר 2014: