
סגירה חזקה בוול סטריט: גולדמן זאקס קפצה 2.6%, טאואר עלתה 2%
סקטור הבנקאות המשיך ללהוט ומשך את הדאו ג'ונס לשיאים חדשים, התשואות בשוקי האג"ח זינקו
יום המסחר בוול סטריט נסגר בעליות חדות, כאשר מדד הדאו ג'ונס ממשיך להוביל את המגמה החיובית ונסחר לראשונה מעל רמת 24,000 הנקודות. מניות הטכנולוגיה הגדולות תיקנו הערב במעט את הירידות החדות מאמש. ברקע למסחר, המשקיעים מחכים שתוכנית המיסים של הממשל צפויה לעלות להצבעה בסנאט. בגזרת הישראליות, טבע (סימול: TEVA) וטאואר (סימול: TSEM) מרכזות לרכז עניין רב.
לקראת ההצבעה בסנאט, שוק האג"ח רתח, התשואות על אגרות החוב האמריקנית זינקו עד 3%, התשואה ל-5 נסגרה בשיא של 9 שנים, ובעולם שבנוי על חובות הדבר עלול להוליד משבר חובות בקרוב.
נאסד"ק 1.26% S&P 500 0.74% דאו ג'ונס 0.05%
רפורמת המס בארה"ב במרכז הערב. על פי התכנון המקורי, ההצבעה הסופית על הנוסח הרפובליקני להצעה צפויה להתרחש היום בערב אך ייתכן שתיהיה דחייה, בכל מקרה נראה כי השווקים מתחילים לתמחר הצלחה של טראמפ בהעברת התוכנית: מניות הבנקים הגדולות ממשיכות בזינוק של הימים האחרונים, נציין גולדמן זאקס (סימול:GS) שקופצת 3%. בשוק המט"ח לא רגוע- הדולר נחלש משמעותית לקראת ההצבעה, האירו נסחר כעת מעל 1.9 מול הדולר.
- בזוס מול מאסק: פרויקט החלל של אמזון הרחק מאחורי SpaceX
- השוק מחכה לתשובות: 3 נקודות לעונת הדוחות בוול סטריט
בתוך כך, הסיפור המרכזי בשווקים הוא ללא ספק ה"בום הכלכלי" שהעולם מתחיל לחוות. כמעט כל נתוני המאקרו שמפורסמים בשבועות האחרונים שברו שיאים של עשרות שנים, ונשאלת השאלה האם לא מדובר בהתחממות יתר של הכלכלה שתחייב "נחיתה קשה". נזכיר כי מדד בטחון הצרכנים שפורסם אמש בארה"ב הצביע על הנתון החזק ביותר זה 17 שנה, נתון שמצטרף לנתונים מגרמניה בשישי האחרון שהיו החזקים ביותר מאז 1969. הבסיס לפריחה הכלכלית שהעולם חווה כעת הוא גידול אדיר באשראי שנלקח השנה, ועת נשאלת השאלה כיצד ניתן לעצור את הזינוק בהלוואות בלי ליצור זעזועים. יו"ר הפד', ג'נט יילן, ניסתה אמש להרגיע את חששות המשקיעים מפני התחממות יתר של הכלכלה האמריקנית. במהלך העדות שמסרה בקונגרס טענה יילן כי "הבנק מודאג מהאפשרות שהצמיחה בארה"ב תצא מכלל שליטה ולכן יש צורך לעלות ריבית באופן מדורג". נתוני האינפלציה שפורסמו הבוקר בגוש האירו עוזרים במעט להפיג את החששות: אמנם נתוני האינפלציה בחודש האחרון עלה מ-1.4% ל-1.5% בחודש האחרון (בחישוב שנתי), אך הצפי היה לעלייה משמעותית יותר ל-1.6%.
בשוק הסחורות, הנפט נסגר ביציבות לאחר 3 ימי ירידות. ברקע למסחר, דיווחים כי מדינות אופ"ק ורוסיה הסכימו על הארכת הסכם קיצוץ התפוקה עד סוף 2018 בוועידת הארגון שנערכת היום בוינה, אוסטריה. הנפט נסחר כעת במחיר של 57.8 דולר לחבית.
מניות במרכז מניות הטכנולוגיה הגדולות ריכזו עניין רב לאור ההיצעים במהלך המסחר אמש. נציין את מניית אמזון (סימול:AMZN) שעלתה 1.2%, אפל (סימול:AAPL) טיפסה 1.3%, ואת מניית אינבידיה (סימול:NVDA) שקפצה2.3% לאחר נפילה של 7% אמש.
סקטור הפיננסים רותח בימים האחרונים ברקע לנתוני המאקרו החזקים והאפשרות של הורדת רגולציה. נציין את בנק אוף אמריקה (סימול:BAC), ג'יפי מורגן (סימול:JPM), וסיטי (סימול:C) שמשלימים עד 8% ב-3 הימים האחרונים.
- 5.מה לדעתכם הכיוון בדולר שקל? (ל"ת)המתחזה 02/12/2017 22:44הגב לתגובה זו
- 4.ALGN (ל"ת)טים מאק 30/11/2017 22:01הגב לתגובה זו
- 3.משקיע 30/11/2017 21:55הגב לתגובה זוהפד מזרים כסף לבנקים והבנקים מפזרים כסף בלי הכרה בחובות ענקיים שלא יודעים איך יחזירו . טראמפ הורה להציף את המדינה בדולרים ללא מחשבה בכלל מה יהיה מחר . הוא הביא קללה על אמריקה שתתחיל בקרוב מאוד להתממש ולפורר את אמריקה לאט לאט . כרגע טראמפ עוצר את הנפילות ע״י הזרמת טריליונים בחוב .
- 2.למה זה רק למעלה? (ל"ת)ל100 30/11/2017 19:34הגב לתגובה זו
- 1.עמוס 30/11/2017 19:10הגב לתגובה זומה באמת מחזיק את השווקים? בנקים מרכזיים.
- אפי 30/11/2017 23:51הגב לתגובה זונו ועם זה אפשר להילחם???