66,501 אנשים ב-30 ימים: הרגע חזינו בעתיד האמיתי של תחום הקניות ו'מימון החלומות'

Pebble הראתה לעצמה, לעולם ולקיקסטארטר שהפלטפורמה החדשה יכולה ליצור מגמה חדשה בעולם הקניות, והיא עשתה זאת בסטייל
עידן קייסר | (1)

ההצלחה המקורית של פלטפורמת המימון הציבורי 'קיקסטארטר' ( Kickstarter ) הייתה בכך שהיא יכלה לספק דרך חדשה, דמוקרטית יותר עבור יזמים, על מנת לגייס כסף. החברה גם סיפקה את ההבטחה שלה, והיא בדרך לייצר מעל 300 מיליון דולר עבור יזמים ומגייסי כפסים השנה.

אבל דרך חדשה, מקבילה בחדשנותה, קמה לא מזמן לשימוש באתר ובפלטפורמה שלו. קיקסטארטר הופכת לדרך להעריך ביקושים בזמן אמת. הדרך החדשה הזו מאפשרת לפתור את הבעיה היקרה עבור הקמעונאים: מלאי.

לפי השיטה החדשה הזו, חברות היו משקיעות המון כסף ומשאבים על מנת לייצר מוצרים, מבלי לדעת האם המוצרים הללו ימכרו בסופו של דבר. בקיקסטארטר, סטארט-אפ יכול לייצר עניין, ולקבל חוות דעת וסקירה, מבלי כל עלויות מראש.

קחו את פבל (Pebble) בתור דוגמה; לפני כמה שבועות, חמישה חבר'ה בפאלו-אלטו הציגו רעיון לשעון חדשני דרך אתר קיקסטארטר. הם נערכו לגייס כ-100,000 דולר, אבל הקונספט שלהם הפך ויראלי מדי. יותר מ-66,500 אנשים כבר השקיעו מעל 10.2 מיליון דולרים בפבל.

כל אחד מ-66,500 האנשים שתרמו יותר מ-10 מיליון דולר יקבל לפחות שעון של פבל, ובמהירות האפשרית. ו-31 משקיעים שתרמו יותר מ-10,000 דולר כל אחד, כבר יקבלו חבילה של שעונים.

אנחנו מתקדמים אל עבר קניות ב'הזמנה מראש' בלבד, כאשר מוצרים ייוצרו בפועל, רק אם יהיה להם ביקוש אמיתי ומראש

אז אנחנו לומדים מהסיפור הזה כמה דברים; ראשית, שקיקסטארטר היא לא רק 'מימון חלומו של מישהו' אלא כלי לגיוס כספים, לא רק לפי המינימום הנדרש. שנית, שקיקסטארטר היא דרך לבחון ביקוש אמיתי, ולדעת לפני הייצור פונקציות של ביקוש, מבלי להוציא סנט אחד.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    לא הבנתי כלום מהכתבה (ל"ת)
    לא הבנתי כלום מהכתבה 12/05/2012 14:08
    הגב לתגובה זו