חנן מור
צילום: אייל טוואג

בית המשפט אישר לחנן מור ארכה של 30 יום כדי לגבש הסדר נושים

השופט חגי ברגר כתב בתגובה לדרישת מחזיקי האג"ח לאכוף את הסכם השעבודים: "קיים חשש מפני תגובת שרשרת והשמדת ערך קולוסאלית שיספגו הנושים של כלל חברות הקבוצה"
איציק יצחקי | (1)

בתום דיון של שלוש שעות בית המשפט הוציא צו עיכוב הליכים לתקופה של 30 יום לקבוצת חנן מור חנן מור. לדיון שנערך אתמול (שלישי) הגיעו רוכשי דירות רבים שחוששים ממצב החברה וכן מהעיכוב במסירת דירות. בניגוד לבנק לאומי, שם תובעים מהחברה לשלם את החוב, נציגי הפניקס ודיסקונט מנסים להציל את החברה כי הם מכירים במשמעות של מינוי כונס נכסים או פירוק, בעיקר לנוכח ההלוואות לכל הפרוייקטים האחרים, גם לחברות הבנות.

השופט חגי ברנר נעתר להסכמות בין החברה הממונפת, שלה חובות בגובה של 3 מיליארד שקל (פרויקט שדה דב בת"א מהווה קרוב למחצית החובות, כ־1.3 מיליארד שקל), לבין הנושים (בעיקר לאומי, דיסקונט, הפניקס ומיטב. הוא הורה לנושי החברה להגיש את עמדתם.

בהחלטה שלו ציין השופט: "אין חולק כי הקבוצה מצויה בחדלות פירעון תזרימית, הגם שלטענתה מבחינה מאזנית שווי נכסיה עולה על כלל התחייבויותיה. על פי אותה טענה, השווי הנכסי הנקי (NAV) של הקבוצה, בנטרול פרויקט שדה דב ומיזם 'דירה להשכיר', עומד על 325 מיליון שקל".

כזכור, בעבר דרשו מחזיקי שתיים מסדרות האג"ח של חנן מור, ט' וט"ו את אכיפת השיעבודים דרך הקניונים שבנתה החברה במודיעין וחריש (סדרות האג"ח של החברה נסחרות בתשואות זבל, עד מאות אחוזים). השופט ברנר כתב כי שווי הנכסים גבוה מסך החוב והסביר כי סבירות גבוהה שלא תיחתם עסקת רכישה תוך 30 יום - זמן עיכוב ההליכים. הוא כתב כי "קיים חשש מפני תגובת שרשרת והשמדת ערך קולוסאלית שיספגו הנושים של כלל חברות הקבוצה".

כאמור, גם רוכשי הדירות הגיעו לדיון מאחר והם מודאגים מהעיכוב במסירת הדירות וכן ממצב החברה. לטעמו, הפסקת שירותי הבדק על ידי הקבלן, גם לזמן קצר, תפגע בחברה ובנושיה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    חח 30/11/2023 21:10
    הגב לתגובה זו
    "אנחנו העיראקים מנסה ציוני קודם כל מחזירים חובות." כבר אז לא האמנתי לא ובטלתי קנית דירה שלו. לא אגיע אליו בחיים.