הדולר סגר שבוע סוער: בסיכום שבועי זינק 3.22% בעקבות הרכישות של פישר
הדולר סגר היום את אחד השבועות היותר סוערים בשוק המט"ח הישראלי מזה תקופה ארוכה. השבוע התחיל כאשר ביום שני נגע הדולר במחיר של 3.74 שקלים במסחר התוך יומי, דבר שהביא את פישר לשחרר הודעה חריגה לפיה בנק ישראל יתערב במסחר במט"ח וירכוש דולקים ככל שידרש וזאת מעבר לרכישה הקבועה של 100 מיליון דולר ביום.
בעקבות ההודעה (שלוותה במעשים - רכישות של מאות מיליוני דולרים ביום) זינק הדולר ובסה"כ עשה מהלך של כ-5.5% מהנמוך התוך יומי השבוע ועד הגבוה התוך יומי. לגביי השער היציג, זה הודיף השבוע 3.22%.
היום נחלש הדולר לאחר 3 ימי עליות וסגר בירידה של 0.46% לרמה של 3.91 שקלים.
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "לנוכח התערבותו המוגברת המסתמנת של בנק ישראל בשוק המט"ח צפוי הדולר להתחזק בטווח הקצר. אולם, העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל בטווח הבינוני".
בבנק הפועלים אומרים לגבי ההתרחשויות בשוק המט"ח כי הדולר התחזק השבוע בעקבות הודעת בנק ישראל, לפיה ירכוש דולרים גם בסכומים גדולים יותר מ- 100 מיליון דולר. זאת במקרה של תנודות חריפות בשערים, שאינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים, או כששוק המט"ח לא מתפקד כיאות. עם זאת, צוטט הנגיד באמצעי התקשורת, כי בנק ישראל לא יכול לקנות מט"ח לאורך זמן, ובסופו של דבר כוחות השוק ינצחו.
"להערכתנו, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף וכלכלה יציבה יחסית בישראל".
בפועלים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10% מהתיק, תוך פיזור מטבעי כולל בעיקר דולר, אירו וליש"ט, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.