נערכים למהלך תיקון - תכירו את המניה הבולטת בסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק שלכם

פרשן וול סטריט של Bizportal מתייחס השבוע לסקטור שחייב לקבל ייצוג בתיק ההשקעות. לצאת מהקופסה
נושאים בכתבה שלמה גרינברג

בין תחילת יוני לאמצע יולי נפלה מניית WMT, המייצגת המובילה של תחום המכירות הקמעוניות בארה"ב, ב-10% ושתי סיבות היו לכך. הראשונה, לאחר פרסום נתוני המכירות הקמעוניות במאי שירדו ב-0.2% והשנייה, לאחר פרסום הרכישה של Whole Foods על ידי אמאזון. "זהו", קבעו פרשני התקשורת הפיננסית, "מנוע הצמיחה המוביל של כלכלת ארה"ב נעצר" ולגבי עסקת אמאזון הוסיפו, "הקמעונות המסורתית מתה ואיתה הרשתות הגדולות, תמכרו את WMT, TGT, COST, KR ושאר הקמעוניות, קנו AMZN". הדברים הללו פגעו בענקיות השיווק וגם במדדים, "התיקון מתחיל", צווחו השורטיסטים. חודש ושבוע בלבד עבר והמדדים תיקנו את התיקון, WMT עלתה ב-11% כמעט, AMZN ירדה ב-9% פלוס והמכירות הקמעוניות שבו ועלו בעצמה.

כתבנו אז שהרכישה של AMZN אומרת בדיוק את ההיפך ממה שפרסמה התקשורת, שהקמעונאות המסורתית לא מתה. ההפך, אמאזון מבינה שהיא זו שכדי להמשיך ולהתחרות בוול מארט חייבת לנגוס בתחום המסורתי. הציבור אינו טיפש ויכולת התקשורת להשפיע הולכת ומתקצרת כי המידע האמיתי זמין. זה מביא אותנו לנשיא טראמפ שהחלק הגדול של עליית השוק מאז נובמבר "שייך" להבטחות שלו (החלק הקטן לכלכלה ולתוצאות העסקיות). לפי התקשורת איש לא מאמין לו אבל כנראה התקשורת טועה שוב. לא רק ש"צפיות טראמפ" מחזיקות מעמד וחלקן ממומשות גם המועמדים שבהם הוא תומך זוכים בכל הבחירות המקומיות מאז נובמבר ואל תגידו לנו שחברי הקו קלוקס קלאן גורמים לכך.

לאלו שלא צברו עדיין מזומנים, שלא ניצלו השיאים למכירת חלק מהתיק כדי לחזור בתיקון הבא כדאי לנצל את האמון שהציבור נותן בטראמפ, בשלב הנוכחי הוא לבדו מחזיק את השוק אפילו מול המופרעים מקוריאה ומוירג'יניה ואל תשכחו להודות לו בתיקון.

ההשקעה בתעשיית הקוסמטיקה והיופי

תעשיית הקוסמטיקה היא מהוותיקות בעולם, יש הטוענים שעוד קדמה לזנות. זו תעשייה שבמהלך המאה ה-20 הפכה אוליגופולית, נשלטת ע"י מספר קטן של חברות. העשירייה המובילה, לפי גודל ההכנסות: L Or?al (סימול: OR.PA בפריז או LRLCY בניו יורק) הצרפתית, Unilever (סימול: UL) הבריטית, פרוקטור אנד גמבל (סימול: PG) ואסתי לאודר (סימול: EL) האמריקאיות, Shiseido (סימול: SSDOY) היפנית, Avon (סימול: AVP) האמריקאית, Beiersdorf (סימול: BEI) הגרמנית, ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ) האמריקאית, שאנל (פרטית בבעלות משפחת וורטהיימר שבסיסה בפריז ובז'נבה) והחברה היפנית Kao (סימול: KCRPY).

שימו לב לתופעה שמתפשטת בכל תחום צומח ורווחי, ענקיות שמחוץ לתחום נכנסות באמצעות רכישות ומיזוגים על מנת לנגוס בעוגה הגדלה. במקרה זה מדובר בחברות פרוקטור, יוניליבר, ג'ונסון אנד ג'ונסון וקאו שעיסוקן המרכזי אינו הקוסמטיקה.

התעשייה, שב-2016 גלגלה 350 מיליארד דולרים (לעומת פחות מ-100 מיליארד ב-2005), מורכבת. מ-6 סקטורים: ריחות ובשמים, טיפול בשיער, איפור וצבע, טיפול בפה, טיפול בעור וציוד לטיפול קוסמטי (לניתוחים פלסטיים בעיקר). הגידול המשמעותי בהיקף הפעילות בעשור האחרון "שייך" כולו למהפכת הטכנולוגיה ונדחף קדימה על ידי 3 מנועים:

1. החדשנות הטכנולוגית שמייצרת מוצרים חדשים בכמויות, מורידה עלויות פתוח, מחירי מוצרים ואת רף עלות הכניסה לתעשייה. התהליך גורם להצטרפות המונית של חברות חדשות מה שעשוי לשנות בעתיד את המבנה האוליגפולי (זה כנראה לא יקרה בגלל פעילות ענפה של M&A).

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

2. הצריכה מהשינויים במנהגי הצריכה שיוצרת המהפכה (כלכלת הרשת כדוגמה והאינסטגרם כפי שתראו בהמשך).

3. הצטרפות הולכת וגוברת של קהלי צריכה חדשים, מה שקרוי Ethnic/Gender Consumerism (צריכה אתנית או לפי מין). מנוע זה מביא צרכנים חדשים כמו גברים, צרכנים מאזורים שבעבר לא צרכו מוצרי קוסמטיקה ויופי בכמויות מדרום מזרח אסיה, אפריקה והמזרח התיכון וקהילות אתניות דתיות כמו מוסלמים ויהודים.

הכנס השנתי של התעשייה, WWD Beauty Summit, שנערך בתחילת יוני בניו יורק, התמקד בשינויים הללו. "השינויים שעוברת התעשייה בעשור האחרון", אמר קמילו פן, מנכ"ל חברת קוטי (סימול:COTY), מהמובילות בתחומי הטיפול בעור, ריחות, צבעי קוסמטיקה והיגיינת גוף, "מדהימים ומהירים מאוד. התעשייה נעשית יותר ויותר מורכבת וקשה לחזות את ההתפתחויות, נישות חדשות נוצרות כפטריות לאחר הגשם". גם מנכ"ל אסתי לאודר,Fabrizio Freda, דיבר בכנס וזה אדם שמבין דבר או שניים בתעשיית הצריכה ובמיוחד בתחום הקוסמטיקה והיופי. פרדה, שמשמש נשיא ומנכ"ל החברה מאז 2009, ניהל קודם לכן את חטיבות החטיפים, הבריאות והיופי בענקית מוצרי הצריכה פרוקטור אנד גמבל. "הפעם האחרונה שדברתי בכנס היה ב-2010", אמר פרדה, "אז לא היה אינסטגרם והיום הוא כאן עם 700 מיליון משתמשים, מחציתם נשים.

מה עשה האינסטגרם לבדו לתעשייה שלנו? המכירות של איפור בסיסי עלו מאז ב-13%, המכירות של חומרי טשטוש קמטים, הק?נ ס יל ר שלנו, עלו ב-18%, 35% מהנשים משתמשות ביותר מ-5 מוצרי איפור מידי יום ויותר מ-80% מהנשים משתמשות ב-3 מוצרי טיפול בעור ביום. 6 מערכות מ ס ק ר ה נמכרות בכל דקה בארה"ב לבדה (פחות מאחת ליום ב 2005) והדור הצעיר מגדיר תרבות באמצעות תמונות של הבעה עצמית, הם מצטלמים ביום אחד הרבה יותר משהוריהם הצטלמו בשנה. 65% מהצעירים רוכשים מוצרי קוסמטיקה ברשת. זה מביא יזמות אדירה לפתוח מוצרים חדשים. בבית אמריקאי ממוצע תמצאו היום בממוצע, בכל רגע נתון, 1.2דטרגנטים ו-12 מותגי יופי, זו מציאות חדשה שהביאה המהפכה הטכנולוגית ואומנות הניהול של חברת קוסמטיקה במאה ה-21 מבוססת על ההבנה לגבי מה שלא ישתנה, מה ישתנה וכיצד למנף את יכולותינו ההיסטוריות".

פרדה הביא כדוגמה נוספת לתרומת הטכנולוגיה לתעשייה את אפליקציית ה-Modiface שהפכה להיט, "75% מהחברות בתעשייה", אמר, "כבר משתמשות באפליקציה לקידום המכירות שלהן והאמינו לי, זה מושך לקוחות".

אסתי לאודר כדוגמה

אסתי לאודר נוסדה בשנת 1946 על ידי אסתי וג'וסף לאודר אבל הייתה זו אסתי שעשתה את החברה והמשפחה מחזיקה עד היום 87% מהשליטה. ב-2016 התחלקו המכירות, 11.26 מיליארד, כדלקמן: 42% מאיפור, 39% מטיפול בעור, 13% בשמים וריחות, 5% מטיפול בשיער והיתרה מ"שונות". לחברה סדרה ארוכה של מותגי על והיא משקיעה סכומים גדולים בפיתוח. ליאונרד, רונאלד וויליאם לאודר (הבן, הנכד והנין של אסתי) מובילים את החברה ביחד עם היו"ר של הקבוצה כולה ג'ון דמסי והמנכ"ל פבריציו פרדה כאמור. ב-2012 צרפה החברה להנהלה בפעם הראשונה אדם מהחוץ את Carl Haney להוביל את הפתוח, האיש נגנב מפרוקטור אנד גמבל שם היה מהמנהלים הבכירים. מכירות החברה פרושות גלובלית, 41.5% בצפון אמריקה, 39% באירופה, המזרח התיכון ואפריקה ו-19.5% באסיה.

בעשור האחרון הכתה המניה ובגדול את שלושת המדדים המובילים, הדאו, ה-S&P והנאסד"ק. EL גם הכתה את סל הצריכה של ה-S&P, ה-XLP שבו היא אחת מ-36 חברות הצריכה המתכלת (Consumer Staples) המובילות בארה"ב. המניה, שבמהלך 2013-16 דשדשה כלפי מעלה החלה לעלות בנובמבר 2016 ומאז עלתה ב-35% והיום, בשיא כל הזמנים, היא "יקרה", נסחרת בהערכה שאינה מתאימה לביצועים העסקיים של השנים האחרונות. המניה נסחרת לפי מכפיל היסטורי של 34 ומכפיל 2017 חזוי של כמעט 30 פעם מה שאינו מוצדק כלכלית. אבל למרות זאת, מאז תחילת יולי השנה, בדקו אותה 7 אנליסטים בכירים וכולם נתנו לה המלצת קניה. מחיר היעד הממוצע של שלושת הסקירות האחרונות שניתנו מתחילת החודש עומד על 108 דולר.

התוצאות העסקיות של השנים האחרונות לא היו מאכזבות אמנם אבל גם לא היו מוצלחות כדי להסביר את הקפיצה מאז נובמבר. המכירות בחמש השנים האחרונות (2013-16) עלו בין 3 ל-5 אחוזים לשנה בממוצע והרווח התפעולי ירד מידי שנה. מבחינת העצמה הפיננסית, מרווחים והתייעלות נראה לנו שהיא החזקה בתחום אפילו יותר מהמתחרה הגדולה לוריאל. אם התנהגות המניה בשנים 2012-16 שיקפה את התוצאות העסקיות הרי שהעליות מאז נובמבר אינן מגובות עובדתית כאמור בנתונים העסקיים (כולל הרבעון הראשון של 2017). אז מה הקפיץ כך את המניה?

כניסתו של טראמפ לנשיאות שינתה את מערך הציפיות לטווח הארוך בארה"ב. במקרים כאלו (בדיוק כפי שקרה כאשר ריגן נכנס עם דעותיו הכלכליות לנשיאות ב-1980) חשוב להבין ש-RL היא אחת מאותן מניות, כמו KO, JNJ, PM, TMO, BA ועוד, שהיסטורית נחשבות כ"חביבות המשקיעים/ניפטיות". חברות כאלו, כאשר האווירה בשוק משתנה לטובה והציפיות לטווח הארוך ורודות, עולות בטווח הקצר של הגאות הפסיכולוגית הזו וללא קשר ישיר לתוצאות העסקיות ורק לאחר מכן הן "מתיישרות" עם התוצאות העסקיות. במילים אחרות, מלבד התקוות/ציפיות שכל מה שטראמפ מציע, אם יעבור, יביא לגאות כלכלית בארה"ב וסביב העולם במקרו וגם במיקרו, אין עדיין הצדקה לעלייה החדה במניית EL. האנליסטים, שמאז דצמבר 2016 התחילו להעלות המלצות ל"קניה", לא עשו זאת בגלל התוצאות אלא בגלל הציפיות שהשתנו והציפיות האלו (למרות מלחמת התקשורת בנשיא ו"כשלונותיו") עדיין קיימות.

מה שקרה למניית EL בשנה האחרונה אינו שונה ממה שקרה לסל הצריכה XLP ולמדד ה-S&P, כולם נעים במסלול דומה. שלושת המכשירים ירדו במהלך קיץ 2016 כשנראה היה שקלינטון תנצח והחלו לעלות בסוף 2016 משהתברר שטראמפ ניצח. אבל EL הניבה, מאז תחילת השנה, 30% לעומת ה-10% של המדד וה-8% של XLP. למה? כי המשקיעים מאמינים שאסתי לאודר, בגלל כל מה שכתבנו בחלק הראשון של הכתבה, תצמח מהר יותר, בין השאר בגלל שצמיחתה בעבר התבססה בעיקר על חדשנות טכנולוגית שהיא מנצלת ליצירת מותגים חדשים ובגלל החדירה המהירה שלה למכירות המקוונות שהגיעה, ברבעון האחרון ל-27% מהמכירות.

כיוון ש-EL מייצגת עבור משקיעים רבים את התחום כולו (כפי שלמשל LMT מייצגת את תחום ההגנה וגם היא הכתה את המדד) והיא גם ניפטית היא הנהנית העיקרית. להוציא היפנית SSDOY שנהנתה מאז תחילת השנה מעלייה חדה בביקוש למוצרי צבע בקוסמטיקה (color cosmetics ) באסיה, תחום בו היא מובילה שם, "ניצחה" EL את כל מתחרותיה. רוב האנליסטים מאמינים שהרבעונים הקרובים יתחילו להציג עליות במכירות ושיפור בתוצאות העסקיות.

לסיכום, EL מייצגת חברה שמנוהלת ביעילות, בעלת עצמת שיווק גדולה בתחום שכנראה יצמח בקצב מהיר מהממוצע התעשייתי בארה"ב אבל המניה כבר לקחה בחשבון את כל זה ויותר, היא "יקרה" לטעמנו. כיוון שאנחנו מאמינים שתחום הקוסמטיקה/יופי חייב ייצוג בתיק וכיוון שרוב המניות המובילות בתחום "יקרות" ואין שום סל או קרן שמתמחים בתחום אז אחת משתיים: או להמתין לתיקון שמתבושש ואז לרכוש מדגם מהתחום, לדעתנו לערבב EL, LRLCY, SSDOY או להסתפק באחד מסלי הצריכה שכולל את רוב החברות המייצגות כמו ה-IPS הגלובלי או ה-XLP האמריקאי.

*מניית אסתי לאודר זינק היום שישי (לאחר כתיבת שורות אלו) בשיעור שח 7.8% לשיא כל הזמנים אחרי שפרסמה דו"חות והציגה תחזית אגרסיבית.

*** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.   

תגובות לכתבה(38):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 25.
    מה 29/08/2017 10:54
    הגב לתגובה זו
    נטורנו בבקשה
  • 24.
    איציק 28/08/2017 19:56
    הגב לתגובה זו
    אתה בקו הבריאות בע"ה?
  • 23.
    תינ 24/08/2017 08:06
    הגב לתגובה זו
    לפני קפיצה חזרה משמעותית לאחר הנפליה. החברה מובילת שוק ומחזיקה צבר הזמנות מטורף. לעקוב מקרוב בימים הקרובים
  • 22.
    יצחק 20/08/2017 17:32
    הגב לתגובה זו
    בהתייחסותך לאמזון המשפיעה על הקמעונאות. האם אתה חושב שהקריסה במניה FL נובעת מאותן סיבות ואיננה מוצדקת או שהדוחות נתנו אותותיהן ותומחרה בהתאם? תודה
  • 21.
    תגידו תודה לאינדאנים 20/08/2017 15:36
    הגב לתגובה זו
    ב 11 לינואר השנה הודיעה על עסקה עם אמזון ועלתה מ 14 דולר לשיא של 23 דלר במאי. לאט לאט חוזרת למחיר לפני העסקה. תודה לאינדאנים שמפילים את המניה בלי רחמים. (אמזון שמה עין על חברת קורנית מראש העין, שבשליטת קרן ההשקעות פורטיסימו של יובל כהן. משקיעי החברה למדו אתמול כי ענקית המסחר האלקטרוני ומחשוב הענן קונה אופציה להשקעה ביצרנית מכונות ההדפסה על טקסטיל. מדובר בהסכם שיתוף פעולה שיתפרס על פני חמש שנים, ובמהלכן תספק קורנית מספר גדול של מערכות דפוס דיגיטלי לאמזון. על פי גורמים המקורבים לעסקה, מדובר על מאות מכונות, שעלות כל אחת מהן מוערכת ב־300 עד 400 אלף דולר, ובנוסף דיו בהיקף של 80–95 אלף דולר בשנה למכונה.)
  • 20.
    ארז 20/08/2017 15:22
    הגב לתגובה זו
    הסקטור שהוא תמצית הקפיטליזם מסתמן כמעניין למשקיע הסולידי - הנה דוגמה שלמה גרינברג | 29/04/2017 09:00
  • 19.
    אלה 20/08/2017 09:27
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה תודה על המאמר.אשמח לדעתך על החברה והמניה בעקבות הירידות אחרי הדוח האחרון שהיה בינוני יחסית לוויקס אבל ממש לא גרוע.האם לדעתך זו חברת חלום שמתאימה לרשימה שהצגת שבוע שעבר?תודה אלה.
  • 18.
    אלון 20/08/2017 09:24
    הגב לתגובה זו
    שלמה כיוון שאני יודע שאתה עוקב אחרי אלביט מערכות. רציתי לשאול אם אתה מכיר מניה בת שלה שנסחרת מתחת לראדאר של רוב המשקיעים. אם מכיר אשמח לחוות דעתך על Evsnf חברת בת של אלביט מערכות
  • 17.
    ירין טלמור 20/08/2017 09:18
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה.לא מעט "מומחים" בהם גרינבלאט. סבורים כי מניות ספינאוף בגלל כל מיני סיבות.. מחזירות תשואה נאה לאורך השנים. האם מכיר את מדד של גוגנהייםCsd זה מדד של מניות ספינאוף ודעתך הכללית על המדד ועל התחום. Thanks
  • בהשקעותמשעמם=בריאות 20/08/2017 10:15
    הגב לתגובה זו
    ב קיוקיוקיו הם מנהלים פאקינג 50 מיליארד דולר בתעודת סל אחת (מול 200 מיליון בתעודה שציינת) - ומביאים תשואה הרבה הרבה יותר גבוהה. פתח גרף באתר finviz
  • 16.
    נדלניסט 20/08/2017 09:13
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה.. האם מכיר החברה ? סימבול o. מחפש השקעה לנצח שתתן סביב 5% לשנה בממוצע. באופן כללי בלי קשר לעליית או ירידת המנייה. )(בסוף (החיים) נמכור בשער קנייה כנראה.. אבל תתן דיב' קבוע ומעלה אותו .מה דעתך על החברה ויציבותה לאורך השנים? תודה
  • עובדות 20/08/2017 09:42
    הגב לתגובה זו
    מה 4.47 אחוז דיבידנד ממשלת ארצות הברית לוקחת 25 אחוז מס - ולא מעניין אותה שום דבר. גם אם אתה מופסד על המניה תשלם לה 25 אחוז מס. אז נשארת עם 3.3 אחוז נטו שנתי כאשר השקל הוא המטבע ההכי חזק בעולם. רק השנה הוא התחזק קרוב ל 10 אחוז ביחס לדולר (מאז נחלש קצת להתחזקות של 6 אחוז מתחילת השנה).
  • 15.
    yarok5 20/08/2017 09:13
    הגב לתגובה זו
    הבוקר, התפרסם מאמר בגלובס על קשיים בצמיחה ותמחור תרופות של חברות הגנריקה. מניח, שקריאתך את המאמר תניב תובנות נוספות. האם יש כאן קושי בצמיחה ? ושאלה נוספת: האם צריכת קאנאביס רפואי יוצרת מצב חסר של צריכת תרופות וכיצד זה ישפיע על תחום הפארמה? המון תודה יוסי
  • 14.
    יוסף 20/08/2017 08:48
    הגב לתגובה זו
    אין ספק שאמזון וולמארט מובילות את התחום !. אין ספק שהקניות און ליין ימשיכו לעלות. אבל כאדם שחי לא מעט שנים בקנדה וארהב.. אין כמו המחירים וחווית הקניה בטרגט. במחיר 56$ אחרי ירידה של 35% נראית לי מעניינת שלמה. מה דעתך? תודה על המאמר ועל התגובה
  • 13.
    שלמה דעתך על טאואר בבקשה ? (ל"ת)
    יוסי 20/08/2017 08:01
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    אילן 1 19/08/2017 22:32
    הגב לתגובה זו
    איך אתה ממליץ על מספר מניות שהן כמעט כולן בטופ שלהן ומה הרווח הצפוי להן עם השוקים הללו הן הקמעונעי והן הקוסמטי לא כל כך צפויים והטוחים הטווח הקרוב והרחוק. שבוע טוב
  • 11.
    ג'יימס 19/08/2017 19:06
    הגב לתגובה זו
    תקרא את הספר "המלחמה השלישית" ותבין שאירופה כבר אבודה...האיסלאם והימין הקיצוני הולכים להתנגשות הרסנית והסוף יהיה עצוב. עוד נתגעגע לאירופה של פעם.
  • 10.
    הגלגל מסתובב 19/08/2017 18:29
    הגב לתגובה זו
    ולכן צריך לנקוט בזהירות. כשהמפולת תתחיל לא יהיה זמן תגובה והיא תהיה דומה ל2008 . מניות הראסל עם מכפיל ממוצע 40 והביטכנולגיה עם 100 . החוב משנת 2008 גדל פי 5 וסהכ כל החובות כולל פרטי, עסקי , ממשלתי מגיע ל 400 טריליון דולר פי 20 מהתל"ג האמריקאי. הנגידים המושחתים לא יצליחו להציל הפעם את הבורסות שיובילו לקריסת כלכלה ודלעתי ההתאוששות תהיה ארוכה מאוד . שינויים דמוגרפים אדירים בעולם מביאים לדיפלציה חמורה למרות הזרמה חסרת תקדים של כסף זול
  • 9.
    אלי 19/08/2017 16:31
    הגב לתגובה זו
    לאחר פרסום הדוחות המניה ירדה כ - 4%
  • 8.
    סקירה מקצועית ברמה אמריקאית (ל"ת)
    תודה שלמה 19/08/2017 16:28
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    כרגיל שלמה מטעה 19/08/2017 14:21
    הגב לתגובה זו
    איך אתה קובע בחודש שהנה וול מארט חזרה חכה
  • 6.
    ‏ ‏שלמה שלום. מה ל דעתך הסיכויים ‏של פלוריסטם? (ל"ת)
    ‏משקיע 19/08/2017 12:05
    הגב לתגובה זו
  • psti 19/08/2017 21:32
    הגב לתגובה זו
    שכר מטורף. וכול הפירסום השבוע הוא גם כלום ושום דבר - בסהכ הצבא האמריקאי הסכים לממן ניסוי. על מנת שתפנים חזק חזק את המילים "כלום ושום דבר" אני מפנה אותך לכותרת הנל משנת 2011 ( כמה זמן עבר מאז ? 6 שנים ? ) "פלוריסטם: מפעל חדש עם פוטנציאל מכירות של מיליארד ד'"
  • 5.
    einatcn 18/08/2017 18:04
    הגב לתגובה זו
    שלמה תודה על כתבה מעוררת מחשבה .מה דעתך על תעודת סל על תשלומים מקוונים - ipay.?תודה
  • שלמה גרינברג 18/08/2017 19:09
    הגב לתגובה זו
    למי שמחפש השקעות בתחום
  • 4.
    אסף 18/08/2017 15:41
    הגב לתגובה זו
    כולם מדברים על כך שהמשבר הבא בפתח בגלל שהשוק כבר עולה מעל 8 שנים... הסיבות לעליות זה טראמפ ולא נתונים כלכליים ממשיים.. וכד' גם אני חושש להיכנס לשוק בגלל כל הנ"ל, אולם עושה הרושם שלהבדיל מהמשבר האחרון ששנתיים לפני שהוא בא לידי ביתוי בשוקיי המניות כבר ב- 2006 התחילו לדבר על בועה בשוק הנדלן האמריקאי שתביא למשבר אשראי חריף כעת לא נראה שיש איזה שהיא בעיה כלשהי כלכלית שצפויה להוביל למשבר בסדר גודל כזה - אין בועת אשראי, מכפילי המניות אינם זולים אבל הם גם אינם בועתיים. שאלתי שלמה האם אתה מזהה סממן כלשהו שעלול להוביל למשבר?
  • שלמה גרינברג 18/08/2017 17:06
    הגב לתגובה זו
    "בגלל שהשוק כבר עולה מעל 8 שנים" . אתה צודק שטראמפ, כפי שכתבתי, והתמקדותו בנושאים אמיתיים כלכליים, הוא הגורם המרכזי לעליות אבל זה נעשה על התחזקות הכלכלה ורווחיות החברות. כול מה שאני אומר שצריך לבוא "תיקון הערכות". איני מזהה שום סימן למשבר נוסך 2008 ולבטח למשבר נוסח 2000 או 1987.
  • סיסמאות 19/08/2017 13:49
    בשוק האמריקאי - תראה גרף חודשי של תעודת סל על sp500 כמו VOO פתח גרף חודשי של CHKP שנתיים מלאות משקיעים אכלו חצץ ולא הפסיקו לקלל את גיל על התשואות הנמוכות והמניה שלא זזה.
  • 3.
    ישראל ישראלי 18/08/2017 13:39
    הגב לתגובה זו
    לצערי. אני מושקע 70% מול 30% בשוק הישראלי (יותר שקלים מ$) כך שלמרות העליות של ה30% השבעים מאפסים את התשואה.מה דעתך על השוק הישראלי באופן כללי? תודה
  • איני עוקב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 18/08/2017 15:13
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    לרון 18/08/2017 11:43
    הגב לתגובה זו
    היא הריבית הנמוכה ותו לא כל השאר רעשים לכן בניגוד לעבר גורביץ כל כך בטוח בניתוחיו
  • 1.
    אבי3 18/08/2017 10:34
    הגב לתגובה זו
    קודם כל כתבה שמתאימה לי בול אני מתעניין בתחום זה יותר משנה כבר(אבל אתה יודע אני צריך כסף (; ).דבר שני ואני לא מאמין שלא שאלתי אותך את זה עד כה, העליות מאז נובמבר קשורות רק לטראמפ? באמת?אני חושב שהרבה מיזה זה גם מדברים כלכלים אמיתיים, נתוני מקארו מיקרו טובים ורווחי החברות שעולים בממוצע דו ספרתי כבר שני רבעונים, האם לא כך הדבר והכל או הרוב טראמפ?אני חשבתי שיש לו חלק בזה אבל דווקא הרוב לדעתי קשור לחברות
  • שלמה גרינברג 18/08/2017 15:17
    הגב לתגובה זו
    אין שום ספק שרק הציפיות שטראמפ יממש חלק מהבטחותיו (חלקן אגב מתממש, כמו העברת מפעלים לארה"ב, החזרת כספים וכו) הן שמנעו תיקון הערכות עד כה. הרווחיות וההתפתחויות הכלכליות כבר בפנים מזה זמן., גם הריבית.
  • אבי3 18/08/2017 17:40
    רק בזכותו?