
בנק אוף אמריקה: אפסייד של 33% לאלי לילי - יותר מחברת תרופות הרזייה
מניית ענקית התרופות אלי לילי ELI LILLY & COMPANY נסחרת בעליות שערים לאחר שבבנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד שלהם ל-1,000 דולר מ-800 דולר וציינו כי קיימות תרופות עם פוטנציאל גדול בדרך.
"בעוד המשקיעים מזהים בבירור את ההזדמנות המסחרית עבור Monjaro (סוכרת) ו-Zepbound (השמנת יתר), אנו טוענים כי הזדמנויות נוספות קיימות עבור החברה גם במחלות לב, דום נשימה חסימתי בשינה ומחלות כבד", אמרו האנליסטים.
תרופת ההרזייה של אלי לילי, Zepbound, הפכה לזמינה בדצמבר ורשמה מכירות ברבעון הרביעי של 175.8 מיליון דולר, יותר כפול מהצפי של 75 מיליון דולר. ההכנסות מתרופת הסוכרת Monjaro עמדו על 2.2 מיליארד דולר, מעל הקונצנזוס של 1.73 מיליארד דולר. לשנת 2024 החברה צופה הכנסות בטווח של בין 40.4-41.6 מיליון דולר ורווח למניה בטווח של בין 12.2-12.7. צפי האנליסטים הוא להכנסות של 39.38 מיליארד דולר ורווח למנייה של 12.43 דולר.
אלי לילי הפכה לאחת מחברות התרופות הגדולות ביותר בעולם, כאשר ב-2023 המנייה שלה עלתה ב-59% לשווי של 597 מיליארד דולר, עלייה שמיוחסת בעיקר להצלחה של התרופה שלה לטיפול בסוכרת, Monjaro, תרופה שהתגלתה גם כמועילה נגד השמנה בכך שהיא מדכאת תיאבון למוצרים משמינים.
- ניסוי מוצלח לכדור ההרזיה של אלי לילי; המניה מזנקת ב-11%
- ישתלם לה? אלי לילי מציעה הנחה של 23% על Zepbound
הצלחתה של התרופה כתרופה נגד השמנה הייתה כל כך גדולה עד שאלי לילי החליטה לשווק אותה מחדש למטרה זו תחת שם חדש, Zepbound, לה היא קיבלה אישור FDA בחודש נובמבר האחרון.
הליקויים שנמצאו במפעל
בחודש שעבר עלתה לילי לכותרת דווקא שליליות כאשר בהמשך לבדיקה שביצע ה-FDA במפעל החברה בניו ג'רזי בחודש יולי, בה נמצאו פגמים מסוימים, ארגון הבריאות האמריקני החליט להעמיק את בדיקתו, והוא מצא ליקויים חמורים עוד יותר.בין הליקויים שנמצאו הם היעדר מעקב על תהליך הייצור של התרופות, ליקויים בבדיקות איכות, חוסר תיאום בין המכונות השונות לאורך פס הייצור, וקושי של העובדים לתפעול המכונות עצמן. הדו"ח שפורסם לא כולל שמות של עובדים או תרופות ספציפיות להם הליקויים נוגעים.
הבדיקה האחרונה של ה-FDA הגיעה זמן קצר לאחר שהחברה עצמה זימנה אותה, וזאת בכדי לקבל אישור לייצור התרופה שלה לטיפול במיגרנה בפסים נוספים בכדי שתוכל לעמוד בביקושים. ארגון הבריאות נענה, והליקויים האמורים שמצא היו לדבריו "ליקויים שכבר היו בבדיקה או כאלה שהיו מתגלים בלאו הכי". מאלי לילי נמסר כי הדו"ח לא משפיע על האיכות, הבטיחות או האספקה של אף אחת מתרופות החברה.