הום דיפו
צילום: טוויטר

התחזקות במכירות לצד ירידה ברווח; הדו"ח המעורב של הום דיפו

ההכנסות של רשת הקמעונאות לשיפוץ הבית ברבעון הראשון הסתכמו ב-39.86 מיליארד דולר, מעל צפי האנליסטים להכנסות של 39.26 מיליארד דולר; הרווח המתואם למניה ירד ב-3% ל-3.56 דולר, מתחת לצפי לרווח של 3.59 דולר למניה

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה הום דיפו

רשת הקמעונאות לשיפוץ הבית הגדולה בעולם, הום דיפו פרסמה את תוצאות הרבעון הראשון של השנה, והן שיקפו את המציאות המורכבת שבה פועל הענף: מצד אחד, עלייה דו-ספרתית בהכנסות; מצד שני, ירידה ברווח למניה וירידה כללית במכירות בחנויות זהות. התחזקות הדולר, רמות ריבית גבוהות ואי־הוודאות סביב מדיניות המכסים החדשה של ממשל טראמפ, ממשיכים להעיב על שוק הדיור, ולפגוע בעקיפין גם בפעילות הקמעונאית בענף.


הכנסות החברה הסתכמו בכ-39.86 מיליארד דולר - עלייה של 9.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ואף מעבר לציפיות האנליסטים שעמדו על 39.29 מיליארד דולר. עם זאת, הרווח המתואם למניה ירד ב־3% ל־3.56 דולר, מעט מתחת לצפי שהיה 3.59 דולר. גם נתון המכירות בחנויות זהות איכזב מעט, עם ירידה של 0.3% לעומת ירידה צפויה של 0.2%.

למרות זאת, מניית החברה עלתה בכ־2% בטרום המסחר, ככל הנראה בזכות נתוני תנועה חיוביים, צמיחה של יותר מ־2% במספר העסקאות ואשרור התחזית להמשך השנה מצד הנהלת החברה. "התוצאות היו בהתאם לציפיות שלנו", אמר המנכ"ל טד דקר, שהדגיש כי הלקוחות בוחרים בינתיים בפרויקטים קטנים יותר.


הום דיפו כאמור אשררה את התחזית ל-2025. החברה צופה גידול של כ־2.8% בהכנסות הכלליות וגידול של כ־1% במכירות החנויות הזהות. במהלך השנה צפויה פתיחה של כ-13 סניפים חדשים. הרווח התפעולי צפוי לעמוד על כ־13% מהמכירות (13.4% על בסיס מתואם), בעוד ששיעור הרווח הגולמי יעמוד על כ־33.4%. הרווח הנקי למניה צפוי לרדת בכ-3% לעומת השנה הקודמת (או 2% על בסיס מתואם), בין היתר בשל עלויות מימון גבוהות של כ-2.2 מיליארד דולר ומס בשיעור ממוצע של 24.5%. ההשקעות ההוניות (CapEx) צפויות להיות כ־2.5% מסך ההכנסות.



במבט קדימה, התמונה מורכבת. שוק הדיור האמריקאי ממשיך להראות סימני חולשה, כאשר ביטחון הקבלנים בשפל, תנועת הקונים בבתים חדשים בירידה, והריביות הגבוהות מקשות על לקיחת משכנתאות. ההחמרה במימון עשויה להכביד גם על שיפוצים והשקעות בבתים קיימים, אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של הום דיפו. במקביל, מדיניות המכסים של ממשל טראמפ יוצרת אי־ודאות: המכסים על מוצרים סיניים הופחתו באופן זמני מ־145% ל־30%, אך המצב עדיין רחוק מהשגרה. 

בינתיים, החברה מצהירה כי לא תעלה מחירים, אלא תעבוד עם ספקים ותפצל את מקורות הרכש כך שאף מדינה (למעט ארה"ב) לא תתפוס יותר מ־10% מהייבוא שלה, מהלך שסותר את המדיניות של יריבתה הגדולה וולמארט. "בזכות הגודל שלנו, השותפויות החזקות עם הספקים וההתייעלות המתמשכת, אנו מתכוונים לשמר את רמות המחירים הקיימות בכלל המוצרים", אמר סמנכ"ל הכספים של החברה, ריצ'רד מקפייל. הדברים עשויים לבשר על שינוי מגמה בענף, כשחלק מהשחקנים ינסו לספוג את עלויות המכסים בעצמם, ואחרים יעדיפו לגלגלן על הצרכן.


לפי אנליסטים, היתרון היחסי של הום דיפו הוא בהתמקדות בפלח של אנשי המקצוע בענף הבנייה והשיפוצים, שמהווה מחצית מהלקוחות שלה לעומת המתחרה לואו'ס, הפונה יותר ללקוחות פרטיים וחשופה יותר לייבוא מסין. עם זאת, בשורה התחתונה, אומרים האנליסטים, ייקח עוד מספר רבעונים לפחות עד שנראה חזרה ברורה למסלול צמיחה מבוסס ורווחי.

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה