באפט ומאנגר
צילום: טוויטר

וורן באפט רוכש בשקט מניה סודית - מי זו עשויה להיות?

רמזים מהדוחות: האם ברקשייר בונה בחשאי פוזיציה בענקית תעשייה אמריקאית בדומה לאסטרטגיית הרכישות הסודיות שהובילו בעבר לאחזקות המיליארדים בצ'אב, שברון ווריזון?

אדיר בן עמי | (1)

המשקיע האגדי וורן באפט שוב משאיר את המשקיעים במתח. דיווח לרשות לניירות ערך חשף כי ברקשייר האת'וויי Berkshire Hathaway Inc 1.38%  , הקונגלומרט העצום בהובלתו, מבקשת מהרשות טיפול חסוי עבור רכישת מניות חדשות. המשמעות? באפט צובר בשקט אחזקה משמעותית ומעוניין להסתיר את זהותה לעת עתה. עם זאת, יש מספר רמזים שעשויים לתת לנו כיוון לזהות המניה המסתורית.


מדוע הסודיות כה חשובה? פשוט מאוד - כאשר השוק מריח שה"אורקל מאומהה" נכנס למניה מסוימת, המחיר נוטה לזנק במהירות בגלל "אפקט באפט". משקיעים רבים מחקים את מהלכיו, ולכן הסתרת המידע מאפשרת לברקשייר להשלים את הקניות במחירים נוחים יותר. הסודיות הזאת היא כלי אסטרטגי חשוב במיוחד כשמדובר בבניית פוזיציה גדולה בחברה.


לאור ההיקף העצום של תיק ההשקעות של ברקשייר, המוערך כעת בכ-275 מיליארד דולר, כל השקעה חדשה צריכה להיות בהיקף של מיליארדים כדי להשפיע באופן משמעותי על התשואות. תהליך רכישה בסדר גודל כזה עשוי להימשך חודשים, ולכן החשאיות הופכת לקריטית להצלחת המהלך. מי עומד מאחורי המהלך הנוכחי? ייתכן שאין זה באפט עצמו אלא אחד משני סגניו, טוד קומבס או טד וושלר. זאת במיוחד לנוכח הודעתו האחרונה של באפט על פרישה מתפקיד המנכ"ל בסוף 2025. המשקיע בן ה-94 הודה לאחרונה כי הוא מתחיל לחוש בסימני הזקנה, ובכללם חוסר יציבות מדי פעם.


מה אנחנו יודעים על המניה המסתורית

בשנתיים האחרונות השתמשה ברקשייר בטקטיקת הרכישה החשאית עבור Chubb Chubb Corp 0.78%  , חברת ביטוח שוויצרית, שבה מחזיקה כיום באחזקות בשווי 8 מיליארד דולר. כך נהגה גם ב-2020, כשרכשה בחשאי מניות שברון Chevron Corp 0.4%  ווריזון Verizon Communications Inc. 1.17%  עד שהשלימה את בניית הפוזיציות הרצויות.


דו"ח הרבעון הראשון של 2025 מספק רמזים דקים באשר לזהות הרכישה המסתורית. הדו"ח מציין גידול של כ-2 מיליארד דולר בקטגוריית "מסחר, תעשייתי ואחר", ועלייה של 1.1 מיליארד דולר בהשקעות ב"מוצרי צריכה". אלו עשויים להצביע על הכיוון, אך אינם חושפים את זהות החברה הספציפית.


הגישה של באפט

הסוד מאחורי ההצלחה המתמשכת של באפט טמון בדיוק בגישה שלו: בחירה זהירה של חברות בעלות יתרון תחרותי משמעותי, רכישה הדרגתית וסבלנית, והימנעות מיצירת בהלה בשוק שתייקר את המניות. אסטרטגיית "הציד בשקט" הזו אפשרה לברקשייר לאורך השנים לבנות פוזיציות אדירות בחברות מובילות במחירים אטרקטיביים.


עם התקרבות העידן שלאחר באפט, הרכישה הסודית הנוכחית עשויה לספק תובנות חשובות על כיווני ההשקעה העתידיים של ברקשייר. האם זו השקעה בתחום חדש לגמרי? חיזוק בתעשייה מוכרת? או אולי היערכות לעידן כלכלי משתנה? התשובות יתבהרו רק כאשר המסך יוסר מהרכישה המסתורית, ואז כנראה נראה שוב את "אפקט באפט" בפעולה.

קיראו עוד ב"גלובל"


תיק ההשקעות של ברקשייר האת'אוויי: מה יצא ומה נכנס

בשיאה, החזיקה ברקשייר האת'אוויי בתיק עשיר של מניות בנקים אמריקאיים מובילים, שכלל שמות כמו ג'יי.פי מורגן, גולדמן זאקס, וולס פארגו, בנק אוף ניו יורק ויו.אס בנקורפ. הבנקים היוו נדבך מרכזי באסטרטגיית ההשקעות של וורן באפט, שראה בהם השקעה יציבה ובטוחה לטווח ארוך. אולם בשנים האחרונות חל שינוי דרמטי: באפט וצוותו מכרו כמעט את כל אחזקותיהם במגזר הבנקאי. הדוח הרבעוני האחרון חשף כי ברקשייר מכרה את כל החזקותיה בסיטיבנק (כמיליארד דולר) וצמצמה ב-7% את אחזקותיה בבנק אוף אמריקה. המכירות המוקדמות של מניות הבנקים, במחירים נמוכים משמעותית משווים הנוכחי, הובילו להפסד רווחים פוטנציאליים של כ-40 מיליארד דולר.


למרות ההתרחקות הנרחבת ממגזר הבנקים, ברקשייר עדיין מחזיקה בכמה השקעות פיננסיות משמעותיות. ההחזקה העיקרית נותרה בבנק אוף אמריקה, עם 631 מיליון מניות בשווי של כ-28 מיליארד דולר, אם כי גם שם ניכרת מגמת קיטון. בנוסף, החברה שומרת על השקעות קטנות יותר בקפיטל וואן וב-Ally Financial, כל אחת בשווי של יותר ממיליארד דולר. קפיטל וואן נחשבת להשקעה אסטרטגית בזכות התמקדותה בשירותים פיננסיים לצרכנים, בעוד Ally Financial מתמחה בהלוואות רכב ומוצרים דיגיטליים – תחומים המתאימים לגישתו של באפט להשקעה בחברות בעלות מודלים עסקיים יציבים.


מחוץ למגזר הפיננסי, ברקשייר ממשיכה להחזיק בהשקעות משמעותיות בחברות המהוות את "ליבת הערך" של תיק ההשקעות. אפל נותרה האחזקה הגדולה ביותר עם שווי של 63 מיליארד דולר, לאחר עלייה של יותר מ-500% מאז ההשקעה הראשונית ב-2016. אמריקן אקספרס מהווה השקעה משמעותית נוספת בשווי של 45 מיליארד דולר, חברה שבה מחזיקה ברקשייר מאז שנות ה-90. קוקה-קולה, שבה משקיע באפט מאז 1988, נותרה אחת ההשקעות האייקוניות של הקונגלומרט, ונחשבת בעיניו ל"מניה לנצח" בזכות המותג הגלובלי החזק והיכולת לייצר הכנסות יציבות לאורך עשורים.


במקביל ליציאה מעולם הבנקאות, ברקשייר הגדילה משמעותית את החשיפה שלה לתחומי האנרגיה והתשתיות. ב-2024, החברה רכשה נתח משמעותי בחברת הנפט אוקסידנטל, השקעה המוערכת כיום בכ-15 מיליארד דולר, כחלק ממגמה רחבה יותר של באפט להשקיע בחברות אנרגיה המספקות תשתית חיונית לכלכלה המודרנית. ברקשייר גם ממשיכה להחזיק בבעלות מלאה על חברת הרכבות BNSF, אחת מחברות התחבורה המובילות בארה"ב, המספקת הכנסות יציבות ומהווה נכס מרכזי בתיק. האימפריה של באפט הכפילה את חלקה ביצרנית משקאות האלכוהול Constellation Brands, והזרימה הון נוסף לרשת דומינוס פיצה. במקביל הגדילה ברקשייר את אחיזתה ב-Pool Corp, המובילה בתחום אספקת ציוד לבריכות שחייה, וחיזקה את מעמדה בענף התעופה באמצעות הגדלת השקעתה ב-Heico, יצרנית חלקי מטוסים ורכיבים אלקטרוניים לתעשיית התעופה והחלל.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מומין 18/05/2025 22:17
    הגב לתגובה זו
    דיסני