מגדל שוקי הון: מומלץ להשקיע חלק קטן מהתיק בזהב על מנת להגן מהתפרצות אינפלציונית

גידי הלפרן, סמנכ"ל דסק מניות במגדל ניהול תיקי השקעות: "הירידות האחרונות בבורסות של ברזיל, סין והודו מאפשרות נקודת כניסה נוחה לטווח הארוך. מחיר הנפט צפוי לרדת"
קובי ישעיהו |

על רקע ההתפתחויות האחרונות בשווקים, ובעיקר הזינוק במחיר הזהב לצד החולשה בבורסות, מפרסמים הבוקר (ד') במגדל שוקי הון סקירה. גידי הלפרן, סמנכ"ל דסק מניות במגדל ניהול תיקי השקעות, מציין כי בסיכום חודשי לא ירד מדד הדאו ג'ונס. "המדד עדיין נסחר במגמת עלייה ומאותת שבסה"כ מדובר במנוחה זמנית, טבעית והגיונית לצורך בחינת רמת המחירים הראויה למערך הנתונים הכלכליים הקיימים ולהערכות כלכליות לגבי ההמשך".

השווקים המתפתחים נסוגו בשבוע החולף בשיעור ממוצע של כ-7.8% אך התאפיינו בשונות רבה. "אנו מאמינים בכלכלת ברזיל וממליצים על השקעה בה. ירידה משיא של 67,200 לרמת 60,000 מאפשרת הגדלת החשיפה במחיר שפוי יותר, אך למען ההגינות נאמר שהמלצתנו לא תשתנה, גם ברמות נמוכות יותר. מחיר היעד לטווח הקרוב שאנו נותנים למדד הברזילאי, בלי קשר למשחקים האולימפיים בשנת 2016 , הוא 75,000 (לא רף עליון)".

"גם בורסת סין נראית מעניינת עבור המשקיע הסבלן. לאחר המימוש האחרון, נראית כיום רמה של 2,850 נקודות כנוחה לרכישה. סין חיזקה את מעמדה בתחומי פעילות רבים בעולם וניצלה את ירידות המחירים לרכישת פעילויות כלכליות רבות ברחבי הגלובוס, דבר שיחזק את כוחה כשהמשבר יסתיים סופית. השוואת התנהגותה של בורסת שנגחאי בסיום התפוצצות הבועה הפיננסית הראשונה של המילניום (בשנת 2005 ) לזו שבסיום התפוצצות הבועה השנייה ( 2008 ), מאפשרת קביעת מחיר יעד של 3,800 לשנה הקרובה".

עוד בורסה שנהנית מאהדת המשקיעים היא בורסת בומביי (הודו). לאחר שספגה ירידות של 10% , ממתינים במגדל להזדמנות השקעה שבין 14,800 ל-15,500 נקודות.

בנוגע לנפט אומר הלפרן כי מחירה של חבית נפט גולמי זינק בחודש אוקטובר ב-9% בעקבות ירידת הדולר. מתחילת השנה זינק מחיר הנפט ב-72% . זאת למרות הנתונים על גידול במלאי הנפט בארה"ב. ציינו בעבר כי מומחים רבים בתחומי האנרגיה מעריכים את מחירה הכלכלי של חבית נפט בחמישים דולר וכי הטווח שבין חמישים עד שבעים דולר נובע מפרמיה גיאופוליטית (איראן- צ''אווס-ניגריה).

"טווח מחיר של מעל לשבעים דולר קשור בפעילות פיננסית ספקולטיבית של קרנות גידור-סיכון וכדו'. מכיוון שהזינוק האחרון במחיר הנפט נובע מחולשת הדולר ולא מסיבות ריאליות אמיתיות, שומה עליו בתקופה הקרובה לחזור חזרה לעבר טווח החמישים עד שבעים דולר".

על הזהב אומר הלפרן כי "יש להתייחס להשקעה בזהב בזהירות רבה - מדובר במכשיר שמשמש להגנה מפני אסונות פיננסיים, מעין אופציית רכש על קטסטרופות (שלא נדע), אך במקביל משמש גם להגנה מפני התפרצות אינפלציונית גלובלית ומפני חולשת דולר. הדולר כידוע נמצא בשפל של יותר משנה, אך רשם התאוששות בימים האחרונים. האינפלציה בעולם מרימה ראש באופן מתון (מחירי אגרות החוב של ממשלת ( ארה"ב טיפסו לשיא של יותר משנה ומדד לחצי האינפלציה טיפס באוקטובר ב-12%".

"אנו ממליצים להשקיע בזהב חלק מזערי מתיק ההשקעות על מנת להגן מפני התפרצות אינפלציונית בעתיד. אנו משוכנעים שכאשר יתחדשו הביקושים הריאליים למוצרים ושירותים, יתחיל גל הכספים העצום ששוכב במרתפי הבנקים לנוע ויגרום לעליית מחירים. הגידול דרמטי (של מספר טריליוני דולרים) בגירעון התקציבי בשנים הבאות צפוי להביא להיחלשות נוספת בשער הדולר ולזינוק במחיר הזהב".

השחר המשיך לטפס גם השבוע לשיא חדש של כל הזמנים. בארבעת החודשים האחרונים טיפסו השחרים לתקופה של 5 שנים ביותר מ-8% ונסחרים כעת כאחוז מתחת לשיא כל הזמנים. "מהלך מרשים זה מבטא שינוי תפיסתי של חלק מן המשקיעים שמסיטים השקעותיהם מהאפיק הצמוד לעבר השקלים, עקב צפי להתמתנות המדדים הקרובים. בניגוד לתפיסה הרווחת, עשויה דווקא פריצת שיא חדש להיות הטריגר להיפוך המגמה, עקב מהלך אלים של מימוש רווחים".

על פי תרחיש כזה, אומר הלפרן, צפויים השחרים הארוכים להמשיך לטפס גם בשנים הקרובות אבל סביב קו מגמה בעל שיפוע מתון (של פחות מ-5.4% ברוטו לשנה) ביחס לקצב שאפיין אותם בשלוש השנים שחלפו ( 7.8% ). מה שיהפוך את האפיק הצמוד למדד למוביל, בעיקר נוכח התגברות אינפלציה בעולם ובישראל בעתיד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה