האוצר מקל על המוסדיים: יוכלו לשערך בעצמם נכסים לא סחירים שירכשו
משרד האוצר ממשיך לפעול להקל את מצוקת האשראי בכלכלה הישראלית, המתבטאת הקפיצה ב"ספרדים", ההפרשים בין התשואות של האג"ח הממשלתי לעומת האג"ח הקונצרני, ובעיקר הריבית שמשלמים הבנקים על מקורות האשראי שלהם.
המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, הנחה היום (ב') את חברת שערי ריבית לפרסם הוראת שעה המאפשרת לגופים מוסדיים לקבוע בעצמם את שוויים ואת אופן שיערוך נכסים לא סחירים אשר יירכשו על ידם. ההוראה תחול על גופים מוסדיים המנהלים נכסים בהיקף של 12 מיליארד שקל לפחות בהם קיימת ועדת אשראי פעילה.
מטרת ההוראה, היא לגרום לגופים מוסדיים להלוות כספים, במקרה בו הם נמנעים מכך עקב שיערוך נכסים המתבסס על פרמיית סיכון של השוק הסחיר, שלעיתים גבוהה בהרבה מתנאי העסקה הספציפית.
באותו עניין
המשק הישראלי מתמודד עם בעיה חמורה, לאור הצורך למחזר בשנה הבאה 13-12 מיליארד שקל מתוך האשראי החוץ-בנקאי הסחיר ועוד סכום בגודל דומה, שגויס בהנפקות חוץ-בנקאיות פרטיות. "הבנקים נדרשים להגיע בסוף שנת 2009 לשיעור הלימות הון של 12%, והשאלה היא האם ברמת ההון והרווחיות של מערכת הבנקאות, היא יכולה לקיים את הצרכים של המשק. התשובה היא שזו בוודאות משימה בלתי אפשרית", אמר מנכ"ל בנק הפועלים בכנס "מבט ראשון להשקעות בשנת 2009" של לקוחות בנקאות פלטינום בבנק.
אתמול