הצעת חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008

ביום 5.2.2008, פורסמה ברשומות הצעת חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008
עו"ד לילך דניאל |

ביום 5.2.2008, פורסמה ברשומות הצעת חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008 (להלן: "הצעת החוק"). להלן עיקרי הצעת החוק:

על פי דברי ההסבר להצעת החוק, על רקע תופעה הולכת ומתרחבת של אי ציות לחוקי העבודה, מינה מנכ"ל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה (להלן: "התמ"ת"), ועדת היגוי לנושא אכיפת חוקי העבודה. בבסיס הקמת ועדת ההיגוי, עמדה התפיסה, לפיה "אכיפה יעילה של שכר וזכויות סוציאליות, היא דרך ראויה להילחם בממדי העוני שרק גדלים עם השנים ולטפל בתופעה הקשה שעליה מצביע דוח העוני ולפיה עובדים מצויים מתחת לקו העוני". המלצות ועדת ההיגוי הנוגעות לתיקוני חקיקה באות לידי יישום בחוק המוצע.

בהתאם להצעת החוק, מטרת החוק המוצע, להגביר ולייעל את אכיפתם של דיני העבודה.

הטלת עיצום כספי על מעביד ------------------------- מוצע לקבוע, כי מפקח עבודה בכיר, שמינה שר התמ"ת (להלן: "הממונה"), רשאי להודיע למעביד, על כוונה להטיל עליו עיצום כספי, בשל הפרת הוראות חיקוקי עבודה, המנויות בתוספות השניה. בין ההוראות המנויות בתוספת השניה מצויות, בין היתר, חובות אלה: ניהול פנקס חופשה (סעיף 26 לחוק חופשה שנתית); ניהול פנקס שעות עבודה (סעיף 25 לחוק שעות עבודה ומנוחה); איסור העסקת נער ללא פנקס עבודה (סעיף 28 לחוק עבודת נוער); תליית תקנון למניעת הטרדה מינית (סעיף 7(ב) לחוק למניעת הטרדה מינית); תשלום גמול שעות נוספות וגמול עבודה במנוחה השבועית (סעיפים 16-17 לחוק שעות עבודה ומנוחה); מסירת פירוט שכר עבודה (סעיף 24 לחוק הגנת השכר); תשלום שכר מינימום (סעיף 2 לחוק שכר מינימום); איסור פיטורי עובדת (סעיף 9 לחוק עבודת נשים).

בהתאם להצעת החוק, המעביד יהיה רשאי לטעון טענותיו בפני הממונה, לעניין הכוונה להטיל עליו עיצום ולעניין שיעורו, תוך 30 יום ממועד מסירת ההודעה. לאחר שמיעת טענות המעביד, יחליט הממונה אם להטיל על המעביד עיצום כספי.

על פי הצעת החוק, שיעורו של העיצום הכספי יהיה בהתאמה להוראת החוק אותה הפר המעביד, על פי שלושה מידרגים, כדלקמן:

1. בגין הפרת הוראה המנויה בחלק א' לתוספת השניה (למשל - ניהול פנקס חופשה, ניהול פנקס שעות עבודה ותליית תקנון למניעת הטרדה מינית) - 5,000 ש"ח, ולגבי יחיד, המעסיק עובדים שלא במסגרת עסק או משלח יד – 2,500 ש"ח.

2. בגין הפרת הוראה המנויה בחלק ב' לתוספת השניה (למשל - האיסור לנכות משכר עבודה שלא לפי חוק הגנת השכר והאיסור להעסיק עובדת בחופשת לידה) - 20,000 ש"ח, ולגבי יחיד, המעסיק עובדים שלא במסגרת עסק או משלח יד – 10,000 ש"ח.

3. בגין הפרת הוראה המנויה בחלק ג' לתוספת השניה (למשל - תשלום שכר מינימום ואיסור פיטורי עובדת לפי חוק עבודת נשים) - 35,000 ש"ח, ולגבי יחיד, המעסיק עובדים שלא במסגרת עסק או משלח יד – 17,500 ש"ח.

בהתאם להצעת החוק, יוטל סכום יומי קצוב, בגין הפרה נמשכת של חובה, שכל עוד לא מולאה, מחויב המפר במילויה.

עוד מוצע לקבוע, כי שר התמ"ת, בהסכמת שר המשפטים ובהתייעצות עם ארגון העובדים וארגוני מעבידים, ובאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, רשאי לקבוע מקרים, נסיבות ושיקולים, שבשלהם יהיה ניתן להטיל עיצום כספי, בסכום הנמוך מהקבוע בהצעת החוק, כמפורט לעיל.

כמו כן, מוצע לקבוע, כי העיצום הכספי ישולם תוך 30 ימים ממסירת דרישת התשלום.

בהתאם לחוק המוצע, תשלום העיצום לא יגרע מהאחריות הפלילית. אדם, שהואשם בהליך פלילי, לא יחויב בשל אותה הפרה בתשלום עיצום כספי, ואם חויב ושילם עיצום כספי, יוחזר לו הסכום ששולם.

התראה מינהלית למעביד ---------------------- מוצע לקבוע, כי הממונה יוכל למסור למעביד התראה מינהלית, במקום הודעה על עיצום כספי. ההתראה המינהלית מאפשרת למעביד לתקן את ההפרה מבלי שיוטל עליו עיצום כספי.

על פי דברי ההסבר להצעת החוק, ההתראה המינהלית מיועדת להוראות חוק, שיכולות להתפרש באופנים שונים.

המעביד יהיה רשאי לפנות לממונה, תוך 30 ימים, בבקשה לביטול ההתראה, במידה ולא ביצע את ההפרה או כאשר המעשה שביצע אינו מהווה הפרה.

בהתאם להצעת החוק, מעביד שהמשיך להפר את ההוראה, שבשלה נשלחה ההתראה, ימסור לו הממונה הודעה על כוונה להטיל עליו עיצום כספי בשל הפרה נמשכת.

הטלת עיצום כספי על מזמין שירות --------------------------------- על פי הצעת החוק, מוצע לקבוע, כי במקרים בהם הוחלט להטיל עיצום כספי על קבלן (מי שעיסוקו במתן שירות, באמצעות עובדיו, אצל זולתו), יוזהר מזמין השירות, כי יוטל עליו עיצום כספי, אם ההפרה לא תתוקן או אם מזמין השירות לא יבטל את חוזה ההתקשרות עם הקבלן.

ההליך המוצע כנגד מזמין שירות, ייפתח בשל הפרת הוראת חוק המנויה בתוספת השלישית, ככל שחלה עליו חובה אזרחית, בהתאם לחוק המוצע.

אחריות אזרחית של מזמין שירות ------------------------------ בהמשך לאמור לעיל, בדבר הטלת עיצום כספי על מזמין שירות, מוצע להטיל אחריות אזרחית על מזמין שירות, בגין הפרה, שביצע קבלן של הוראת חוק בתוספת השלישית, או בגין הפרה של הוראות צווי ההרחבה בדבר תשלום דמי הבראה, נסיעות, פנסיה ותוספת יוקר. אחריות כאמור תוטל על מזמין השירות בהתקיים כל אלה:

1. השירות ניתן באמצעות ארבעה עובדים לפחות. לעניין זה, יובאו בחשבון, כל העובדים המועסקים אצל מזמין השירות, אף אם מדובר בקבלנים שונים.

2. אספקת השירות למזמין נמשכה שישה חודשים לפחות, במרבית הימים שבשבוע העבודה הנהוג אצל מזמין השירות.

3. נודע למזמין השירות על ההפרה באחת מאלה:

א. העובד דרש בכתב מהקבלן למלא חובה שהקבלן חייב בה, ומסר למזמין השירות הודעה בכתב, לפיה נמסרה דרישה לקבלן כאמור.

ב. מפקח עבודה מסר למזמין השירות הודעה בכתב, כי יש לו מידע, לפיו הקבלן לא מילא את החובה כלפי עובדו.

במסגרת הצעת החוק, מוצע לקבוע, כי בהליך אזרחי יחולו על מזמין השירות מספר הגנות, בין היתר, כאשר ההפרה תוקנה או כאשר מזמין השירות ביטל את החוזה עם הקבלן, בשל הפרת החובה.

אחריות פלילית של מזמין שירות ------------------------------ על פי הצעת החוק, תחול על מזמין השירות חובת פיקוח, בנוגע להוראות שונות, והפרת חובת הפיקוח תקים אחריות פלילית על מזמין השירות. האחריות הפלילית תוטל על מזמין השירות, אם לא הוכיח, כי התקיים אחד מאלה:

1. הוא עשה כל שניתן למנוע העבירה.

2. הוא הסתמך על בדיקות תקופתיות, שנערכו בידי בודק שכר מוסמך.

3. מעשה העבירה תוקן.

4. הוא ביטל את החוזה עם הקבלן בשל העבירה, ולא היה בביטול משום חוסר תום לב.

בודק שכר מוסמך ---------------- כאמור בחוק המוצע, מזמין שירות, שהסתמך על בדיקות תקופתיות של בודק שכר עבודה מוסמך (להלן: "בודק"), יהיה מוגן מפני הטלת אחריות אזרחית ופלילית.

בהצעת החוק, נקבעו תנאי הכשירות למתן תעודת הכרה לבודק, וכן הנסיבות לביטול תעודת ההכרה. רשימת הבודקים תפורסם באתר האינטרנט של משרד התמ"ת.

ערר וערעור ------------- בהתאם לחוק המוצע, מעביד ומזמין שירות, רשאים להגיש ערר על החלטת הממונה להטיל עיצום כספי, תוך 14 ימים מיום שנמסרה להם החלטת הממונה. ועדת הערר רשאית להאריך את התקופה האמורה, בתקופה נוספת של עד 14 ימים.

בהתאם להצעת החוק, הרואה עצמו נפגע מהחלטת ועדת הערר בעניינו, רשאי לערער על ההחלטה לבית הדין הארצי לעבודה, תוך 45 ימים מיום שנמסרה לו ההחלטה.

כמו כן, מוצע לקבוע, כי אין בהגשת ערר כדי לדחות תשלום של עיצום כספי, אלא אם נקבע אחרת ע"י ועדת הערר או בית הדין הארצי.

סמכויות פיקוח --------------- במסגרת הצעת החוק, תינתן סמכות למפקח עבודה, לפקח על הוראות החוק לעניין הטלת עיצום כספי. הפרעה למפקח במילוי תפקידו תהווה עבירה פלילית .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה