ת"א לא רואה ממטר את ראשל"צ: מחיר ממוצע של 15 אלף ש' למ"ר
מסיכום נתונים של ארבעת החודשים האחרונים, שערכה AMG משכנתאות, עולה כי מחיר ממוצע למטר רבוע בת"א, עומד על כ- 15,037 שקל, המחיר למטר רבוע הגבוה ביותר מבין הערים המבוקשות, כאשר ירושלים לא הרבה מאחוריה. מסיכום הנתונים עולה כי המחיר למ"ר בירושלים עומד על כ- 11 אלף שקל.
מחירו של מטר רבוע בת"א הוא כמעט פי 3 ממחירו של מטר רבוע אחד בראשון לציון.
מנתוני החברה עולה, כי הדירה המבוקשת הממוצעת בירושלים הינה בת 105 מטרים, כאשר מחירו של מטר רבוע הוא בממוצע 11,327 שקל. ברמת גן, מחיר ממוצע של דירה בת 84 מטרים עומד על 808,300 שקל, המשקף מחיר של 9,623 שקל למ"ר. במודיעין, המחיר למטר רבוע בדירה ממוצעת בת 115 מ"ר, הוא 8,127 שקל. בפתח תקווה אם המושבות, עולה מטר רבוע 8,340 שקל, ואילו בראשון לציון, מטר רבוע יעלה לרוכש 5,817 שקל.
"אזורי הביקוש ממשיכים לשמור על רמה גבוהה של מחירים וזאת למרות ירידת הדולר. המוכרים מחליטים על שער מינימום או פשוט נוקבים את המחיר בשקלים", אומר עמית קמינסקי מנכ"ל AMG משכנתאות. "אין ספק כי ירושלים נמצאת במגמת עליה מתמדת. אמנם הנכסים בת"א עדיין יקרים יותר (בממוצע למ"ר) אך ירושלים מתקרבת לרמת המחירים בת"א".
שוק דירות היוקרה בירושלים "חוגג" גם הוא ומחירים של 7,000 דולר למ"ר ומעלה הם דבר נפוץ יותר ויותר. אחד הגורמים הלוחצים מעלה את מחירי הנדל"ן בירושלים, אומר קמינסקי, הוא דירות הרפאים של תושבי חו"ל. "בניגוד לת"א, בירושלים ניתן למצוא הרבה מאד דירות "רפאים" של תושבי חו"ל שמגיעים לתקופות קצרות לביקור בארץ ומחזיקים דירות יקרות מאד שעומדות ריקות במהלך השנה למעט הביקור הקצר. לא פעם, תושבי חו"ל אלו מוכנים לשלם מחירים גבוהים עבור הנכסים ובאופן זה מחירי הדירות מוסטים מעלה ואיתם גם הממוצע המקובל למ"ר".
"ת"א מחזיקה עדיין במחיר הגבוה ביותר בממוצע. במקרים מסוימים ההבדלים בין ת"א לפריפריה הקרובה (רמת גן, גבעתיים וכו') יכולים להיות של עשרות אחוזים" מוסיף קמינסקי.