הדולר מנסה להרים ראש: מטפס 0.3% לרמה של 3.88 שקל
הדולר נסחר כרגע ברמה של 3.887 שקל ורושם בכך עליה של 0.3% מאז קביעת השער היציג שלשום. אתמול לא נקבע שער יציג וזאת מכיוון שהבנקים בעולם לא ביצעו מסחר במט"ח בשל חג הכריסמס. גם ליורו לא נקבע אתמול שער יציג, עם זאת המטבע מתחזק מול השקל ב-0.33% לרמה של 5.6042 שקל.
הדולר נסחר בירידה של 3% מאז עבר בפעם האחרונה את רף 4 השקלים, בתאריך ה-17 לדצמבר. האירו נסחר בירידה של 4.2% מאז ה-18 לדצמבר וזאת גם על רקע היחלשות היורו מול הדולר בעולם.
לאחר הציפיות שהיו בחודש נובמבר לגבי המסחר בין היורו לדולר, כי היורו הולך לפרוץ את רמת ה-1.5 דולר, נראה כי המסחר בצמד זה מדשדש בשבועיים האחרונים סביב רמות ה-1.44 דולר.
התנהגות השטרלינג מאוד מעניינת. אם נבחן את התנהגות המטבע הבריטי אל מול הדולר נגלה כי השטרלינג נמצא בצניחה של 6.5% אל מול הדולר מאז תאריך ה-9 לנובמבר ונסחר כרגע ברמות של 1.98 דולר. השטרלינג נסחר מול השקל ברמה של 7.677 שקל, הרמה הנמוכה ביותר בה נסחר המטבע הבריטי מול השקל מאז חודש דצמבר 2003.
המטבע היפני ממשיך להתדרדר ונסחר ברמות שפל של שבעה חודשים אל מול הדולר.מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי "בקרב כלכלנים רבים קיימות ספקולציות כי הבנק המרכזי ביפן (BOJ) ימנע מהעלאת ריבית בחודשים הבאים. הסבירות להעלאת ריבית ביפן נמוכה עקב הדאגות מקצב הצמיחה הגלובלי".
שיעור הריבית ביפן הוא הנמוך ביותר מבין המדינות המתועשות ועומד על 0.5%. מפינוטק נמסר עוד, כי "ריבית נמוכה זו מתמרצת לקיחת הלוואות ביין לטובת השקעה בתשואות גבוהות יותר מעבר לים, מסחר זה מכונה carry trade והוא תופס תאוצה בתקופה זו כשהיין מאבד מהאטרקטיביות שלו. שמירה על יציבות בשוק המניות האמריקאי עשויה לשלוח את הצמד דולר/יין להיסחר סביב 118.0 בטווח של מספר חודשים".
הדולר האמריקאי רושם ריבאונד של 4 שבועות כנגד מרבית המטבעות המובילים ובינהם האירו והסטרלינג. פינוטק מוסרים, כי "ההערכות בשווקים הן כי השטר הירוק ימשיך את מרוצו קדימה במהלך החודשים הקרובים". כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.4415 אל מול האירו, סביב הרמות של 114.15 אל מול היין, וסביב הרמות של 1.9810 אל מול הסטרלינג.
היום צפוי מסחר דליל המאופיין כטכני בלבד, זאת לאור חג המתנות (Boxing day) בעקבותיו יסגרו השווקים הפיננסים באוסטרליה, הונג קונג ובריטניה. עפ"י הגישה הטכנית ניתן לנצל מסחר דליל המאופיין בתנודתיות נמוכה הן לעסקאות קצרות והן לארוכות טווח שכן רמת הסיכון יורדת.
סטנלי פישר ציין אתמול בכנס השנתי של איגוד הבנקים, כי "המשבר בשוק הפיננסי בארה"ב וגוש האירו עשוי להחריף בשנת 2008 לכן יש צורך מהותי להמשיך במדיניות הפיסקלית ושמירה על יציבות מחירים במשק הישראלי ביחד עם ניהול סיכונים זהיר".