אנליסטים: מדובר בשבוע קריטי עבור השטר הירוק
לאן מכוון השטר הירוק השבוע? הדולר סגר את השבוע החולף ביציבות כנגד העיקריים, התנודתיות הגבוהה והערפל בבורסות בעולם בעקבות המשבר בשוק האשראי בארה"ב שלחו משקיעים רבים לחפש מקלט בטוח לכספם, בכך העניקו רוח גבית בעיקר לדולר האמריקאי וליין היפני.
בשוק המקומי, פרוטוקול ישיבתו המוניטארית האחרונה של בנק ישראל העלה את התגברות הסבירות להעלאות ריבית נוספות בישראל כדי לשמור את האינפלציה בטווח היעד. לעומת זאת בארה"ב התחזיות מדברות על יציבות בריבית, כך שבתקופה הקרובה צפוי צמצום הפער השלילי בין הריבית השקלית והדולרית. צמצום זה צפוי לספק לשקל תמיכה.
פינוטק: שבוע קריטי לשטר הירוק
בחדר המסחר של פינוטק ציינו השבוע את הזרמות הכספים של הבנק המרכזי בארה"ב (FED) ביחד עם בנקים מרכזיים נוספים מאירופה ואסיה הזרימו ביומיים יותר מ-300 מיליארד דולר למערכת הבנקאית וזאת במטרה לתת "אוויר לנשימה" לשוק האשראי. כזכור, החשש ל"חנק אשראי" נובע מהמשבר בשוק המשכנתאות המשני(sup-prime) בארה"ב. מטרת הבנקים המרכזיים הינה להביא להרגעת המשקיעים וכמובן הגברת הנזילות בשווקים הפיננסיים.
"שבוע זה עשוי להוות מבחן קריטי עבור השטר הירוק", מוסר לירן קפלוטו, כלכלן ואסטרטג מטבעות בכיר מפינוטק, "הדולר עשוי ליהנות מסנטימנט חיובי ועליה במכירות הקמעונאיות ליבה בתחילת שבוע המסחר עשויה להעניק לו תמיכה נוספת", מוסיף לירן.
בנק אגוד
בבנק אגוד העריכו עם פתיחת השבוע, כי אנו צפויים לראות יציבות יחסית בשערו של הדולר. רמות המחירים של הזוג דולר שקל ינועו בטווח הקרוב בין 4.25-4.35 שקל, בנוסף, להערכתם, האירו יסחר בין 5.85-5.95 שקל.
פורקסיה: יתכן ונחזור ל-4.2 שקל אפילו השבוע
בחדר המסחר של פורקסיה מעריכים, כי המשק המקומי עומד בפני הידוק מוניטרי, ומאידך המשק האמריקאי זקוק "לחמצן" מצד הבנק המרכזי בדמות הורדת ריבית. התייצבות במישור הגלובלי, תביא חיש קל להמשך מגמת הייסוף הזוחל לה אנו עדים בשבוע החולף. אישור למגמה זו הינו אי פריצת סביבת 4.35 שקל. סביבה זו אשררה ברמת אימות גבוהה כי פנינו מועדות כלפי מטה. סביבת 4.20 הינה ברת השגה אף בשבוע הקרוב.אנו חוזרים ומדגישים כי כל פיחותון נקודתי הינו כר נוח להצטיידות שקלית דרך אסטרטגיות באופציות.
פועלים: הכלכלה המקומית תמשיך לתמוך בשקל
בבנק צופים כי המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים. בנוסף, כפי שנאמר, בנק ישראל צפוי ולהעלות את הריבית השקלית.
לאומי: התנודתיות תימשך
"פעילות הזרים מורגשת כעת ביתר שאת וכל עוד זו תמשך תהיה השפעתה דומיננטית על כיוון המסחר בשקל-דולר", אמרו השבוע בבנק לאומי. לדברי כלכלני הבנק, פעילות זו מושפעת מפרמיית הסיכון הנדרשת על השקעות ומתבטאת גם בשערו של הדולר. פרמיית סיכון זו, שעלתה בתקופה האחרונה בעקבות משבר ה- Subprime, נרגעה אמנם מעט השבוע בעקבות נאומו של ברננקי, אך היא עדיין תנודתית ועלולה לגרור תנודתיות דומה בשער החליפין.
ליהמן ברדרס: בטווח הארוך לשקל יש לאן לעלות
בענקית ההשקעות אמרו היום, כי בניתוח הנתונים הפונדמנטאלים של המשק הישראלי הם מעריכים כי הזוג דולר/שקל עשוי להגיע עד לסוף שנת 2007 לרמה של 4.1 שקל. יחד עם זאת, בטווח הארוך יותר אומרים בליהמן ברדרס כי השקל נסחר אל מול הדולר בחסר של 10%-15%.