
סטרטג'י מייבשת את היצע הביטקוין - האם מתבשל ראלי?
מאגר מטבעות הביטקוין בבורסות המרכזיות בשפל שלא נראה מאז נובמבר 2018, בעיקר עקב רכישות של חברות ציבוריות ובראשן סטרטג'י - האם "ייבוש" השוק מייצר את הראלי הבא במטבע? ניסיון למיזוג משמעותי בשוק הקירפטו בין ריפל לסירקל נכשל לעת עתה; באיזה אירוע קריפטו השתתפה השרה גילה גמליאל ביחד עם בנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ?
מאגר מטבעות הביטקוין בבורסות בשפל היסטורי
סטרטג'י (לשעבר מיקרוסטרטג'י) לא מפסיקה לרכוש מטבעת ביטקוין ובכך בעצם יוצרת אירוע "חציה" מלאכותי נוסף ומשבשת את כל הסייקל הארבע שנתי של המטבע. כידוע, מדי כמה דקות נוצר בלוק חדש על ידי "כרייה" - פתירת חידה מתמטית סבוכה - והפותר האקראי מתוגמל על ידי כמות מסוימת של מטבעות קריפטו חדשים שנוצרים בעקבות יצירת הבלוק החדש. זה המנוע של היצע הביטקוין כמו היצע הכסף בו שולט הבנק המרכזי. כידוע, באירוע החציה נחתך התגמול על כרייה בשתיים. כך מואטת יצירת המטבעות החדשים והאספקה יורדת. אירוע כזה שמתרחש מדי 4 שנים תומך במחיר המטבע לאורך זמן. בסופו של התהליך, בסביבות שנת 2010, יווצרו כל המטבעות שנקבעו מראש ולא יונפקו יותר מטבעות חדשים. אירוע החציה האחרון אירע בשנה שעברה וככל הנראה היה לו חלק בעליית ערך המטבע בחודשים האחרונים (אם כי גורמים אחרים כמו יצירת תעודת הסל או בחירת טראמפ היו משפיעים יותר).
בחודשים האחרונים קצב הקניות של סטרטג'י כל כך גבוה, שהיא בעצם סופגת מהשוק את כל המטבעות שנכרים ובכך מעלימה את כל ההיצע החדש שנוצר. אל סטרטג'י מצטרפות חברות ציבוריות נוספות, אבל היא עדיין זו שמובילה בגדול את המהלך. לספיגת המטבעות של סטרטג'י יש ככל הנראה חלק בעוצמתו היחסית של הביטקוין למול הסערות השווקים בשבועות והחודשים האחרונים. ייתכן שמתחיל להצטבר מומנטום לגל העולה הבא למרות הדשדוש בשבוע האחרון.
השוק אכן מתייבש. על פי מחלקת הנכסים הדיגיטלים של חברת פידליטי רזרבות הביטקוין בבורסות המרכזיות צנח לשפל שלא נראה מאז נובמבר 2018. הם מייחסים את הירידה של כ-425 אלף מטבעות מאז נובמבר 2024 בעיקר לרכישת מטבעות של חברות ציבוריות, ובראשן, כמובן, סטרטג'י. המלאי הנוכחי של מטבעות ביטקוין בבורסות המרכזיות עומד על 2.6 מיליון מטבעות. בזמן זה חברות ציבוריות היו אחראיות לרכישת 350 אלף מטבעות, 285 אלף מתוכם על ידי חברת סטרטג'י. בשבוע של 19 עד 23 באפריל, השבוע שבו נרשמה הפריצה מטווח הדשדוש הקודם למעל 93 אלף דולר יצאו מהבורסות 15 אלף מטבעות. יציאה של מטבעות מהבורסות מעידה על כוונה לאחזקה ארוכת טווח. האם מתבשל מתחת לפני השטח ראלי נוסף לאור המחסור המתפתח בהיצע?
נציין שאולי מדובר גם בסוג של חרב פיפיות. אם מגמת הרכישה על מנת להחזיק לנצח תמשך, והייבוש של ההיצע יתגבר, הרי בסופו של דבר הנזילות תעלם לחלוטין מהשוק, מה שעלול לגרום למטבע לקרוס ולמשקיעים לאבד עניין. בסופו של דבר צריך מינמום של היצע כדי לקיים שוק תיקון של קניה ומכירה. אם ביטקוין אחד שווה מיליון דולר אבל אף אחד לא יכול להשיג אחד, בסופו של דבר יימצאו פתרונות אחרים.
- "המוסדיים מניעים את הביקוש לביטקוין"
- מטבע ה-Mantra: הקריסה הגדולה ביותר מאז הלונה מחקה 5 מיליארד ד' בין לילה
מטבעות יציבים
ארצות הברית ממשיכה להתקדם לקראת חקיקת חוקים שיאסדרו את פעילות המטבעות היציבים במדינה, מה שיאפשר ליותר חברות, עסקים ואזרחים להרחיב את השימוש במטבעות הללו, ובינתיים החברות השונות ממשיכות לפתח את התחום.
ויזה בשיתוף פעולה עם הסטארט אפ ברידג' העוסק בתשתיות של מטבעות יציבים מתעתדת להציע כרטיסי אשראי מבוססים מטבעות יציבים במספר ארצות בדרום אמריקה, כרטיסים שיאפשרו ביצוע קניות יומיומיות בכל מקום (ברחבי העולם) שמקבל כרטיסי טיזה.
טראסט וואלט, אחת מחברות הארנקים הדיגיטליים המובילות בעולם, עם יותר מ-200 מיליון משתמשים מציעה כעת ריבית על מטבעות יציבים. מגוון מטבעות יציבים כולל המטבעות המובילים מבחינת שווי שוק ה-USDC, טית'ר, DAI ועוד שיופקדו בארנק יצברו ריבית ללא תקופת נעילה.
- המטבע הזה מזנק יותר מהביטקוין - הנה הסיבה
- רוצים ארוחה עם טראמפ? - קנו מטבע קריפטו של הנשיא ותזכו בהזמנה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מטבע יציב נוסף: קרן העושר של נסיכות אבו דאבי יחד עם קונגלמרט IHC והבנק הגדול באיחוד האמירויות, פירסט אבו דאבי בנק חוברים להשקת מטבע יציב חדש מגובה דירהם.
בלומברג מדווחת כי חברת ריפל הציעה 4 – 5 מיליארד דולר לרכישת חברת סירקל, מפעילת המטבע היציב השני בגודלו USDC, אך ההצעה נדחתה. סירקל מנסה להנפיק את מניותיה לציבור בהנפקה ראשונית מזה זמן, אך טרם הצליחה. ריפל עצמה מפעילה כבר מטבע יציב בשם RLUSD, אך זה בינתיים לא הצליח לצבור פופלריות. נתח השוק שלו מגיע ל-300 מיליון דולר, לעומת 60 מיליארד של מטבע ה-USDC. על פי המקורות של בלומברג, ריפל עדיין מעוניינת ברכישה, אך טרם הוחלט האם להגיש הצעה חדשה.
תעודות סל
חברת תעודות הסל פרו-שייר משיקה שלוש תעודות סל חדשות על החוזים העתידיים על הריפל, בתוך השוק המתפתח כל הזמן של תעודות הסל על נכסים דיגיטליים. התעודות החדשות כוללת תעודה ממונפת פי 2 על מחיר המטבע, תעודת שורט ותעודת שורט ממונפת פי 2. את מוצר הבסיס, תעודה על הריפל עצמו, החברה משום מה טרם הנפיקה. התעודות הושקו ב-30 באפריל לאחר קבלת אישור מה-SEC. מוקדם יותר בחודש אפריל הושקה תעודת הסל הראשונה בארצות הברית על הריפל.
היצע כלי ההשקעה על מטבעות קריפטו בארצות הברית וברחבי העולם מתרחב כל הזמן, אולם בינתיים התעודות היחידות שצוברות נתח שוק משמעותי הן התעודות על הביטקוין.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
בית הנבחרים של מדינת צפון קרולינה אישר בקריאה ראשונה חוק שיאפשר למדינה להשקיע בנכסים דיגיטליים, החוק עובר כעת לוועדות לדיון נוסף בטרם יאושר באופן סופי. החוק, במידה ויעבור, יאפשר לתוכניות הפנסיה של המדינה להשקיע עד 10% מנכסיהן בביטקוין. החוק גם מציע לבצע מחקר בנוגע ליצירת רזרבה מדינתית בנכסים אלו.
חברת הקריפטו נקסו הודיעה על חזרה לפעילות בארצות הברית, שנתיים לאחר שהפסיקה את פעילותה בעקבות תשלום של 45 מיליון דולר ליישוב תביעות רגולטוריות. החברה ערכה אירוע בסופיה בירת בולגריה, אליו הוזמן דונלד טראמפ ג'וניור, בנו של נשיא ארצות הברית כדובר ראשי. לדברי מייסד החברה אנטוני טרנצ'וב, לחברה היו שיחות "קונסטרוקטיביות" עם הרגולטור בארצות הברית, והיא תחזור לפעול במדינה בחודשים הקרובים. באירוע הסגור השתתפה גם גילה גמליאל, השרה הישראלית לענייני מדע וטכנולוגיה. נקסו מציעה מוצרים כמו הלוואות מגובות קריפטו וכלי מסחר בקריפטו.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
שוק הקריפטו נסחר בשבוע האחרון ביציבות עם נטיה לעליות
ביטקוין: נסחר במחיר גבוה בכ-2% לעומת מחירו בשעה המקבילה לפני שבוע - 94.9 אלף דולר למטבע.
את'ריום: גם האת'ריום טיפס בכ-2% ונסחר כעת תמורת 1808 דולר.
ריפל: הריפל עלה באחוז אחד בשבוע האחרון ונסחר במחיר 2.21 דולר.
בייננס קוין: נסחר במחיר העגול 600 דולר למטבע, ירידה של כחצי אחוז מלפני שבוע.
סולנה: המטבע טיפס בכמה עשריות אחוז במהלך השבוע ונסחר כעת תמורת 148.2 דולר.
דוג'קוין: עלה בכחצי אחוז למחיר 0.1749 דולר למטבע.
- 5.גל 01/05/2025 14:57הגב לתגובה זונו באמת...מה רלוונטי מחיר הביטקויין מה שרלוונטי זה התשואה שיביא.גם במליון דולר זאת תהיה קניה טובה שתביא תשואה יותר טובה מכל נכס.וגם בעשרה מליון
- 4.אנונימי 01/05/2025 14:04הגב לתגובה זורק תחשבו מה יקרה כשיגמר להם הכסף
- 3.שמשון הגיבור 01/05/2025 14:03הגב לתגובה זוהאם ניתן לסחור כבר בתעודות סל של ה ריפל . ומה הם התעודות
- 2.אנונימי 01/05/2025 13:28הגב לתגובה זובסוף באיזה שלב נסתכל אחורה ולא נבין איך מפמפמים אפס על תיאוריה שנוצרת מתוך בלוף אין לה ערך אין לה כיסוי ואין לה מדינה ואין שעומד מאחורי המטבע רק ספקולציה נטו שמטרה שזה ימשיך
- 1.הסיבוב הגדול לירידות מתחיל ביוני חייבים לעשות סיבוב המוסדיים (ל"ת)אנונימי 01/05/2025 13:06הגב לתגובה זו