
"המוסדיים מניעים את הביקוש לביטקוין"
מי אמר את זה ולמה מדובר בבשורה טובה לביטקוין? בונסף למשקיעים הרוכשים הרגילים ובראשם מייקל סיילור ממשיכים לרכוש; מהלך חסר בושה של טראמפ מזניק את מחיר מטבע ה"ממ" שלו; גוברת ההתעניינות בסולנה על חשבון האת'ריום; כל מה שקרה השבוע בעולם הקריפטו בסיכום השבועי
ביטקוין
שבוע טוב לביטקוין עם שלל חדשות חיוביות למטבע הקריפטו המוביל. המטבע רשם שיא של חודש וחצי כשהתקרב באמצע השבוע למחיר של 95 אלף דולר, לפני שנסוג מעט. המטבע ממשיך להפגין עוצמה אל מול התנודתיות וחוסר השקט בשוק המניות. כתמיד, תנועה חדה בערך מטבע הביטקוין כלפי מעלה יוצרת שורט סקוויז, כך גם הפעם הזינוק לעבר ה-94 אלף דולר הביא להנזלת פוזיציות בשווי 635 מיליון דולר תוך 24 שעות, 560 מיליון מתוכם בפוזיציות שורט (תמיד ישנן גם הנזלות בכיוון השני של התנועה המרכזית, כיוון שהתנועות לא אחידות כלפי מעלה או כלפי מטה). הגיוס הרחב, מעל 1.5 מיליארד דולר בפחות משבוע, אכן מעיד על התעוררות מחודשת של התעניינות בקרב המוסדיים שהם המשקיעים העיקריים בתעודות הסל. מדובר בבשורה טובה למטבע שכן מדובר ב"ידיים חזקות" שלא ימהרו למכור בירידות ובכך הם מוסיפים ליציבות היחסית שנצפתה לאחרונה במחיר המטבע גם במהלך ירידות.
על פי ג'ון דאגוסטינו מחברת קוינבייס עיקר הביקוש באפריל מגיע ממוסדיים דרך תעודות הסל ולא דרך משקיעים פרטיים, אלא דווקא צמצמו את החשיפה למטבע על פי דאגוסיטנו. תעודות הסל אכן חזרו להינות מגיוסים נרחבים. ביום שלישי השבוע נרשמו יצירות של 936 מיליון דולר – הגיוסים היומיים הגדולים ביותר מאז 17 בינואר השנה. המגייסת הגדולה ביותר באותו יום הייתה 21ARK עם גיוס של 267 מיליון דולר. בלרקוק רק שלישית עם 193 מיליון דולר. פידלטי שניה עם 253.8 מיליון דולר.
אבל גם "החשודים המידיים" ממשיכים לפעול כרגיל. עוד יום (או שבוע) במשרד עבור מייקל סיילור. סיילור רכש עבור סטרטג'י ביטקוין בשווי של מעל חצי מיליארד דולר בימים האחרונים. סך הכל מחזיקה החברה 538200 מטבעות בשווי של מעל 50 מיליארד דולר. השבוע סיילור פרסם תמיכה פומבית בפול אטקינס, המינוי החדש של ממשל טראמפ לראשות ה-SEC, ואמר שהוא יהיה טוב עבור תעשיית הקריפטו.
אבל סיילור כבר מזמן לא לבד. מתחרה לסטרטג'י - סופטבנק וטת'ר מקימות חברת ביטקוין חדשה. הענקית היפנית סופטבנק והחברה שמחזיקה את המטבע היציב הגדול בעולם יזרימו, יחד עם בורסת Bitfinex, ביטקוין בשווי של כ-3 מיליארד דולר לספאק שישאף להתחרות בענקית של מייקל סיילור סטרטג'י ויספק למשקיעים אלטרנטיבה (לכתבה המלאה). חברה נוספת שממשיכה לרכוש ביטקוין כהשקעה אסטרטגית היא מטאפלנט היפנית שרכשה עוד 330 מטבעות ומחזיקה בסך הכל ב-4855 מטבעות. מטבעות נוספים
- מטבע ה-Mantra: הקריסה הגדולה ביותר מאז הלונה מחקה 5 מיליארד ד' בין לילה
- על רקע התנודתיות בשווקים הביטקוין ביצבות מרשימה - האנליסטים אופטימיים
TRUMP
במה שנראה כקידום מושחת וחסר בושה הודיעו מפעילי המטבע TRUMP על ארוחת ערב בהשתתפות נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ל-220 המחזיקים הגדולים ביותר של מטבע ה"ממ" המשוייך למשפחתו של הנשיא. 15 המחזיקים הגדולים ביותר יקבלו גישה לקבלת פנים פרטית וסיור בבית הלבן. ההודעה המוזרה הקפיצה את מטבע הממ ביותר מ-60% תוך שעה. לפי הנתונים הזמינים כעת כדי להימנות על 220 המאושרים יש להחזיק מטבעות בשווי של קרוב ל-300 אלף דולר ( להרחבה ).סולנה
SOL Strategies היא חברת השקעות הנסחרת בקנדה תחת הסימול HODL. החברה הודיעה על הנפקת אג"ח להמרה בעל מבנה ייחודי בשווי חצי מיליארד דולר. הכסף מיועד לרכישת מטבע הסולנה ואז מתעתדת החברה לבצע סטייקינג, כך שהריבית על האג"ח ישולם באמצעות מטבעות הסולנה שייכרו, בערך של עד 85% מתשאות הסטייקינג. מניית החברה זינקה ב-25% ביום ההכרזה. החברה תחל בהנפקה של 20 מיליון דולר, ובהמשך לפי התקיימות תנאים מסוימים יונפקו אג"ח נוספות עד לשווי של חצי מיליארד דולר. זו החברה השניה שרוכשת סולנה כהשקעה אסטרטגית.
אפשרות נוספת להיחשף לסולנה היא דרך שתי תעודות הסל של ARK בעלת הסימול ARKW ו-ARKF שרכשו מניות בתעודת הסל QOLQ הרשומה בקדנה ומציעה חשיפה למטבעות סולנה בתוספת סטייקינג. דיווחנו על השקת תעודות הסל האלו לפני שבועיים.
- רוצים ארוחה עם טראמפ? - קנו מטבע קריפטו של הנשיא ותזכו בהזמנה
- מתחרה לסטרטג'י - סופטבנק וטת'ר מקימות חברת ביטקוין חדשה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"לוויתן קריפטו" שרכש מטבעות סולנה בשנת 2021 יושב כעת על רווח של מעל 150 מיליון דולר. הוא ביטל כעת את הסטייקינג על 100 אלף מטבעות מתוך כמעט מיליון מטבעות שברשותו ככל הנראה לקראת מימוש. כך עולה מנתונים מרשת הבלוקצ'יין שנתגלו על ידי חברת Lookonchain. בעל הארנק רכש לראשונה את המטבע כשמחירו היה 27 דולר, כעת הוא נסחר תמורת 153 דולר.
את'ריום
המטבע אמנם נהנה מעליות השבוע, אבל הדעיכה בשימוש ברשת הבלוקצ'יין נמשכת. מחיר העמלה (גז) על פעילות על גבי הרשת נפל לשפל של 0.168 דולר, הנמוך ביותר מאז שנת 2020. הירידה במחיר לא נובעת מהתייעלות אלא מירידה חדה בהיקף המשתמשים.
מטבעות יציבים
התחרות סביב המטבעות היציבים ממשיכה להתחמם, ופיילפל עושה מאמצים לקדם את המטבע היציב שלה PayPal USD (PYUSD) כדי שיתפוס יותר מנתח השוק שמגיע למעל 200 מיליארד דולר. החברה תציע ריבית שנתית של 3.7% על אחזקת המטבע למשתמשים בארצות הברית, וזאת החל מהקיץ הקרוב. הדיבידנד יחושב על בסיס יומי ויחולק פעם בחודש. המשתמשים יכולים להחזיק את המטבע בחשבון הפייפל שלהם או בארנקי Venmo ולהשתמש בו לרכישות כשירצו, ובינתיים הוא יצבור ריבית. המטבע היציב הונפק באוגוסט 23, ובשיאו הגיע להיקף של מיליארד דולר, אך מאז נפח השוק ירד ל-873 מיליון דולר. בנוסף, פייפל פתחה בשיתוף פעולה עם בורסת קוינבייס על מנת לאפשר מסחר במטבע ללא עמלות. המשתמשים יכולים כעת לרכוש את המטבע במחיר של דולר אחד בדיוק בבורסה. "זוהי תחילת הדרך של תוכנית ל-10 שנים" אמר בכיר בחברה, ונראה שהחברה עושה מאמצים ניכרים לשלב את המטבע באקו סיסטם שלה, ולהרחיב את הנפח השוק שלו.
המטבע השני בגודלו בשוק המטבעות היציבים, ה-USDC מגיע כבר להיקף של 61 מיליארד דולר לעומת 44 מיליארד בתחילת השנה, כשהתרחבות היקף הנכסים מיוחס בעיקר להתעניינות של משקיעים מוסדיים. קצב הצמיחה עוקף את זה של המטבע המוביל הטית'ר.
רוסיה שוקלת השקת מטבע יציב משלה, לאחר שמטבעות טית'ר בשווי 27 מיליון דולר הוקפאו על רקע הפרת הסנקציות על המדינה. חברת טית'ר הקפיאה את הנכסים שנמצאים בארנק הקשור לבורסת הקריפטו Garantex הרוסית שנמצאת תחת סנקציות. הפעילות בוצעה בשיתוף פעולה עם משרד המשפטים האמריקאי.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
מספר חברות קריפטו מנסות להשיג רישיון בנקאות מה-SEC. בין החברות סירקל, BitGo קוינבייס ופאקסוס. החברות מנסות להתחבר יותר לשוק הפיננסים המסורתי וליצור אינטגרציה עם שירותי הקריפטו שהן מציעות. ונעשה גם כחלק מההכנה לחקיקה ביחס למטבעות היציבים הצפויה בקרוב. חלקן מנסות להשיג רישיון בנקאות מלא שיאפשר להן להציע שירותים כמו הפקדות והלוואות. עד כה רק חברת הקריפטו Anchorage Digital מחזיקה ברישיון בנקאות מטעם הבנק הפדרלי. היא משרתת בעיקר לקוחות מוסדיים ומעורבת בפעילות אשראי. החברה נמצאת כעת תחת חקירה.
מינוף של פי 100 או אפילו פי 1000 מקובל במסחר בפורקס, מה שמאפשר להפוך כל תזוזה מזערית בשערי המטבעות לרווחים או הפסדים משמעותיים, גם עם סכומי השקעה קטנים יחסית. פלטפורמת המסחר Vanilla Finance הפועלת על גבי רשת הבלוקצ'יין BNB Chain של חברת ביננס לוקחת את זה לשלב הבא עם מוצר שנקרא Super Perpetuales שמציע מינוף של פי 10000 ללא סיכוני נזילות. הפלטפורמה הנוכחית של החברה כבר ביצעה עסקאות בהיקף של 37 מיליארד דולר, ויש לה 6 מיליון משתמשים רשומים ו-1.4 מיליון משתמשים פעילים.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
כאמור, השבוע היה שבוע חיובי נוסף לשוק הקריפטו.
ביטקוין: זינוק של 11% בשבוע מביא את מחיר המטבע ל-93.9 אלף דולר.
את'ריום: סוף סוף שבוע חיובי לאת'ריום עם עליה של 12% למחיר ;769 דולר למטבע.
ריפל (XRP): עליה צנועה יותר של 7% עם מחיר של 2.2 דולר למטבע.
בייננס קוין: עליה מינורית של 2% למחיר 601 דולר.
סולנה: זינוק של 13% למטבע מביא את מחירו ל-153 דולר.
דוג'קוין: הקפיצה המשמעותית ביותר השבוע שייכת לדוג'קויין שעלה ב-17% למחיר 0.18 דולר. מחיר המטבע עדיין נמוך ב-42% ממחירו בתחילת השנה.
- 1.רק זהב !!! בסוף כולם יבינו זאת !!! (ל"ת)אנונימי 25/04/2025 17:34הגב לתגובה זו