צביקה קליר תיגי; קרדיט: יחצצביקה קליר תיגי; קרדיט: יחצ
ראיון

"תיגי בנקודת פיתול - יכולה להפוך לחברת פרויקטים עולמית בשוק עם מעט תחרות"

אחרי זכיות בפרויקטים בצ'ילה ובפולין, תיגי מרחיבה את נוכחותה בשוק האנרגיה המתחדשת. המנכ"ל צביקה קליר בראיון לביזפורטל: "השאיפה שלנו היא להחזיק בעשרות פרויקטים ברחבי העולם, עם הכנסות חוזרות שיבנו חברה גדולה, רווחית ומשמעותית בשוק האנרגיה המתחדשת"

אביחי טדסה | (1)
נושאים בכתבה תיגי צביקה קליר

חברת תיגי תיגי -2.26%   ממשיכה להרחיב את טביעת הרגל הגלובלית שלה בעולם האנרגיה המתחדשת, עם זכייה בפרויקטים בצ'ילה ובפולין שמסמנים מגמת חיובית באסטרטגיית הצמיחה שלה. החברה הודיעה כי חברת הבת שלה, סוליד האוסטרית (90%), חתמה על הסכם לביצוע פרויקט מתקדם במצפה הכוכבים La Silla בצ'ילה, הכולל תכנון, הקמה והפעלה של מערכת חימום וקירור באמצעות קולטים סולאריים, משאבות חום, מערכות קירור ואגירה תרמית. התמורה הצפויה: כ-1.8 מיליון אירו, עם אופציה להרחבה בסכום דומה. במקביל, לאחרונה תיגי זכתה גם בפרויקט חימום אזורי בעיר גליביצה שבפולין, במסגרתו יוקם מערך קולטים סולאריים בשטח של כ-17,000 מ"ר, בשיתוף עם יצרן מקומי מהגדולים באירופה. חלקה של סוליד בפרויקט מוערך בכ-1.3 מיליון אירו.


"בחודשיים האחרונים התקדמנו בשלושה מהלכים חשובים", אומר צביקה קליר, מנכ"ל תיגי, בראיון לביזפורטל. "אנחנו במגעים מתקדמים לחתימה על פרויקט מכירת חום בשווי 12 מיליון שקל מול יצרן משקאות באסיה, זכינו במכרז לחימום אזורי בפולין, והיום גם הודענו על פרויקט חימום וקירור בצ'ילה. אלה הם צעדים ראשונים במהלך אסטרטגי רחב יותר שגיבשנו בשנה האחרונה. תיגי נמצאת היום בנקודת מפנה, עם אפשרות אמיתית להפוך לחברת פרויקטים בינלאומית בשוק שבו התחרות עדיין יחסית מצומצמת".


שינוי מודל, ממכירת מערכות למכירת חום


קליר מתאר את האבולוציה העסקית שתיגי עברה בשנים האחרונות: "הנפקנו ב-2021 עם שתי מטרות, לקחת טכנולוגיה ישראלית לשווקים גלובליים, ולשנות את מודל הפעילות ממכירת מערכות למכירת חום כשירות, עם הכנסות חוזרות לאורך זמן". המהלך התחזק עם רכישת השליטה (90%) בסוליד האוסטרית, חברת ביצוע בתחום האנרגיה המתחדשת, והקמת פלטפורמת השקעות בשותפות עם קרן EREN האירופית. "EREN התחייבה לממן הון עצמי לפרויקטים שלנו בהיקף של 40-60 מיליון אירו, וזה מאפשר לנו להציע חום ללקוחות במודל שירות, ולא להעמיס על המאזן", הוא מסביר.


לדבריו, היתרון של תיגי הוא השילוב בין ידע וניסיון, טכנולוגיית קולטים ייחודית, שילוב מתקדם של משאבות חום תעשייתיות גדולות, מערכות אגירה תרמית חכמות ושירות אופטימיזציה מבוסס ענן: "אנחנו מספקים פתרון מלא, משלב היצור ועד הבקרה והתחזוקה, וזה משהו שרוב המתחרים לא יודעים להציע".


בהסתכלות קדימה, קליר מציין כי השוק האירופי והאסייתי נמצאים בראש סדר העדיפויות של החברה: "אירופה היא שוק מאוד מודע לאנרגיה מתחדשת, ובאסיה מחירי הדלקים לרוב מאוד גבוהים, כך שיש כדאיות כלכלית לפרויקטים שלנו. נרצה להתמקד במערכות תעשייתיות שכל אחת מהן תהיה בהיקף של 3-5 מיליון אירו, וגם להמשיך להתרחב בתחום החימום האזורי, שם יש פוטנציאל לפרויקטים ענקיים".


האתגרים הכספיים של תיגי


עם זאת, הדוחות הכספיים לשנת 2024 חשפו תמונה פחות ורודה: הפסד של כ-16.7 מיליון שקל, תזרים מזומנים שלילי של כ-9.6 מיליון שקל וגרעון בהון החוזר של כ-6 מיליון שקל. החברה גם נושאת הערת "עסק חי" בדוחות. קליר אינו מתכחש לאתגרים: "תיגי היא חברת טכנולוגיה, וכמו הרבה חברות בתחום, יש בהתחלה השקעות כבדות במחקר ופיתוח. חשוב להבין, ככל שנמכור יותר מערכות ונבצע יותר פרויקטים, נתחיל לראות תזרים חיובי. אנחנו רואים את תחילת השינוי כבר עכשיו, ואני מאמין שבשנה הקרובה נתחיל להרגיש אותו בצורה מובהקת".


על השאלה היכן רואה קליר את תיגי בעוד מספר שנים, הוא משיב: "אנחנו מנסים לממש את היתרון שיש לנו, שילוב של טכנולוגיה ייחודית, יכולת ביצוע גלובלית משמעותית ויכולת מימון. השאיפה שלנו היא להחזיק בעשרות פרויקטים ברחבי העולם, עם הכנסות חוזרות שיבנו חברה גדולה, רווחית ומשמעותית בשוק האנרגיה המתחדשת".

קיראו עוד ב"שוק ההון"



שווי השוק של תיגי עומד על כ-51 מיליון שקל, מניית החברה ירדה מתחילת השנה בכ-4%, ועלתה במהלך 12 החודשים האחרונים בכ-50%.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    שלזי 28/04/2025 13:03
    הגב לתגובה זו
    הערת עסק חי. נו באמת.